Hdmi + Crysis + CCC = cierne rohy

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
R0mi
Začátečník
Začátečník

Hdmi + Crysis + CCC = cierne rohy

Příspěvek od R0mi »

Neviem ci to tu uz bolo riesene ale ked spustim crysis cez hdmi mi to spravi cierne rohy a mi hodi len 50hz ked stlacim alt + enter sa to da na celu obrazovku aj sa vrati 60hz. Ked to spustam cez dvi je to bez problemov
Neviete ci je na to nejaky fix alebo daco jak to spravit ? Zatial mi to robi len pri hre crysis
Davam sem aj fotku nech viete presne o com hovorim : http://img340.imageshack.us/img340/6166/20110116006.jpg
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Hdmi + Crysis + CCC = cierne rohy

Příspěvek od Krteq »

Nastav si GPU scaling/Overscan.
R0mi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0mi »

To mam nastavene
plochu aj ine hry mam v pohode ale Crysis nie
Nasiel som tento problem na viacerych strankach ale este z roku 2009 ale nebolo tam ziadne riesenie
A vsetkym to robi prave v hre crysis alebo v Crysis Warhead + mozno este par hier o ktorych neviem
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Co takhle nepoužívat HDMI? HDMI s tímto má typicky problémy, je to video konektor, ne tak úplně display konektor, vždy se tam počítá s overscan/underscan. Uritě budeš mít DVI, pokud to připojíš přes DVI, nebudeš mít tyhle problémy. HDMI je ten nejméně vhodný konektor pro připojení monitoru.
R0mi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0mi »

Vsak som aj pisal ze cez dvi mi to nerobi cize viem ze problemy stym mat nebudem a co aj znamena ze mam dvi 8-)
Viem ze kvalita je ta ista ide len o zvuk ale tak chcel som vediet preco to robi lebo nejde o problemove hdmi ale o problemove drivre ati lebo na geforce to nerobi alebo skor tam sa to da nastavit pohode tak som chcel vediet ci sa to da dakde nastavit aj pod ati
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To že ti to zrovna Geforce nerobi je náhoda nebo že si to zrovna sedlo s timhle modelem monitoru, atd. Mě to robily i geforce, je úplně normální u HDMI že má overscan a underscan, HDMI je v podstatě digitální nástupce scartu, a ano i televize a Blu-ray přehrávače to používaj, takže když máš 1080p film a pouštíš to v 1080p, realita je taková že to do televize stejně většinou nedoputuje nativně když se používá HDMI. Jen to lidi... prostě nepoznaj. HDMI je extrémě nevhodný jako display konektor. Sice používá stejnej signál jako DVI ale oproti tomu evidentně pro mě záhadně nestanovuje přesné rozlišení a refresh či co, jinak si nedovedu tu přítomnost overscanu a underscanu vysvětlit.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

To mi dělá u telky Samsung, tam to rvu kvůli zvuku, ale stačí ovladačem nastavit poměr stran a je to OK. Nicméně fakt nepřipojovat HDMI jako výchozí na monitor :-)

...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“