Problém s ovladačem

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
my_key
Nováček
Nováček

Problém s ovladačem

Příspěvek od my_key »

Zdravím,

Prosím o radu, pořídil jsem desku gigabyte P55-UD3R a proc i5-760,
k tomu mám gigabyte gtx460 1gb (na minulé desce s amd bez problémů), jakmile nainstaluju ovladače, počítač zamrzne hned při úvodní obrazovce "Vítejte" (systém win7 - 32bit). Prostě jakmile napíšu heslo a odenteruju, počítač zamrzne. Jednou za několik pokusů se mi povede dostat do win, ale následuje to samé. Pokud nabootuju do nouzového režimu a ovladače odinstaluju, "vše funguje jak má", ale s tím, že ten stažený ovladač kartu ani nepozná, a píše jen "Standartní grafický adaptér s rozlišením VGA", takže nemůžu nastavit rozlišení co bych potřeboval, a celkově grafický výkon je směšný, pociťuji sekání i při přesunu okna, nic graficky náročnějšího jsem nezkoušel, ale to je nejspíše úplně jedno. Už si s tím vážně nevím rady, zkoušel jsem ovladače jak ze stránek nvidie tak z cd od karty, dělá to to samé. Díky za případné rady, snad s tím má někdo zkušenosti.
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Problém s ovladačem

Příspěvek od morke »

Máte nainstalovány aktuální ovladače MB? BIOS? Napájení karty připojeno? Jinak to vypadá na vadu karty.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Ano, ovladače desky mám ze stránek výrobce, BIOS poslední.. i systém jsem přeinstaloval. Napájení také připojeno. Ještě před týdnem jsem na kartě hrál jedna radost, s deskou asus crosshair a proc phenom 940, nezdá se mi že by se mělo na kartě něco pokazit, byla jen přendána. Hlavně ta chyba je závislá na nainstalování ovladačů, což nechápu.
Naposledy upravil(a) my_key dne pon 17. led 2011, 23:35, celkem upraveno 1 x.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Píšete Win7 32 bit, ale v popisu sestavy je 64 bit. Zkuste stáhnout ovladače ze stránek nVidia s OS 64 bit.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Ano, popis není aktuální..mám 32bit win 7, ale zkusím nainstalovat 64bitové ovladače, už nevím co s tím, třeba to nějakým zázrakem bude fungovat. pak zkusím ještě nainstalovat 64bit systém a příslušné ovladače, a jestli ani to nepomůže, tak už opravdu nevím.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

64-bit ovladače na 32-bit systém ani nenainstaluješ, systém tě nepustí.

Při výměně platformy jsi reinstaloval OS?

Jinak zkus ještě toto. Vytvoř si nový .txt soubor a vlož do něj tyto řádky:

Kód: Vybrat vše

set devmgr_show_nonpresent_devices=1
start devmgmt.msc
Teď jen přejmenuj daný .txt soubor na dávku, např. na devmanager.bat, a spusť ho. Otevře se ti Správce zařízení, nahoře klikni na "Zobrazit" a vyber "Zobrazit skrytá zařízení". Potom už jen vyhledej a odeber stará zařízení, která tam už nemají co dělat.
dtswiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od dtswiss »

Zdravím.

Já jsem měl stejnej problém, a nic nepomohlo, kartu jsem musel vrátit a koupit jinou.

Cituji svůj příspěvek z jiného vlákna v NVidia sekci:

Grafická karta bude s největší pravděpodobností vadná. Stejný problém jsem řešil u Asus GTX 460 DirectCU, nic nepomohlo, ani různé verze nových ovladačů, ani flash biosu, ani reinstal Windows 7 64bit, prostě nic.
Kartu jsem rychle vrátil, ani jsem neřešil reklamaci a dalším jiném obchodě jsem koupil přetaktovanou edici Asus GTX 460 TOP DirectCU a ta naštěstí jede naprosto bez problémů.
Zajímavé je že až po instalaci driverů od NVidie se karta vždycky zasekla při uvítací obrazovce ve Windows, po odinstalaci driveru kdy jsem se zázrakem dostal do Windows, tak na Windowsácké drivery pro NVidii to jelo ale stejně tak po dvou hodinách to hodilo BSOD, předchozí GTX 260 šlapala při stejné konfiguraci naprosto bez problémů 1.5 roku.
Ještě chci dodat, že na zahraničních forech se tato situace dost řešila a asi dosud řeší. Takže bych doporučoval kartu rychle vrátit a koupit jinou.
Vypadá to na problém některých čipu NVidie, protože stejný problém je u různých výrobců.
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Krteq: Systém jsem před výměnou nainstaloval nový, takže stará zařízení by ve správci žádná být neměla ..
dtswiss: To si mě teda moc nepotěšil :( ale díky za info. Jak jsem psal, zítra zkusím nahodit win7 64 bit, ale pochybuju že to pomůže, dělá mi to přesně to samé co jsi psal, tak to asi nebude náhoda a budu muset reklamovat. Nechápu, jak může nainstalování ovladačů mít na todle vliv, je to vážně zvláštní, chápal bych kdyby to karta dělala bez ovladačů a s nimi ne, ale obráceně ? + Ještě před týdnem jsem na ní hrál (s AMD), což mi už vůbec nejde do hlavy. Pro zajímavost, s jakou sestavou jsi ji provozal Ty pls ?
dtswiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od dtswiss »

Tak tady je zhruba ta sestava :

Asus Rampage II Gene - deska
Core i7 920 o.c. 4.20Ghz - procesor
Corsair Dominator DDR3 1866Mhz CL9 3x1GB - (Corsair Vengance DDR3 1600Mhz CL8 3x2GB coming soon tento týden v pátek) - paměti
Creative X-Fi Pci-e Titanium Fatal1ty Professional - zvukovka
Corsair HX1000W - zdroj
2x Corsair F40 2.5" RAID 0 - ssd disky
2x Samsung S1 mini 1.8" 200GB - externí hdd
Vše kompletně chlazeno vodou a ještě výše zmíněná grafika Asus GTX 460 TOP DirectCU.

Jinak testováno na dvou různých PC se stejným problémem.
Ale to druhé PC bylo opět Intel!!!!! Intel Core2Duo E6300, deska Gigabyte chipset Intel P965 (nevím přesně), já mám chipset X58 což je taky Intel. A koukám, že ty máš taky Intel chipset.

Že by se ten problém týkal převážně desek s chipsetem Intel? Ted si uvědomuji, že na těch fórech nějaké poznatky okolo toho byly, ale vzhledem k tomu, že jsem kartu okamžitě vyměnil tak jsem se o to potom moc nezajímal.
Naštěstí po výměně karty za druhou vše O.K.

Jo a ještě Latency Checker měl podivné výkyvy, lítal nahoru a dolů jak zběsilej, normálně musí být celkem rovná linie. Zkus ještě ten Latency Checker.

Tady je odkaz na obrázek jak to má a nemá vypadat:
http://img828.imageshack.us/i/dpcmess.jpg/

Ten horní je ukázkový jak by to mělo vypadat, ale i s nainstalovanými VGA drivery, což na tom obrázku právě je ten spodní kde jsou originální VGA drivery, kde to bohužel je špatné.

Tehdy u té mojí původní Asus GTX 460 DirectCU nepomohly od zamrznutí při uvítací obrazovce ani ovladače řady 258, 257, 197, 196.

P.s. Moc do hloubky jsem ten problém s ovladači nezkoumal, tehdy kdy jsem kartu kupoval ta to byla horká novinka (někdy v srpnu) a ješte nabyly 260 ovladače na zhraničních fórech taky nevěděli co to způsobuje, ale jak tak vidím, tak problém se táhne pořád. Zajímavé je, ze někomu to začalo dělat až po pár dnech.
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Tak jsem na konec zkoušel win7 32 bit/64bit, i win XP prof 32 bit, oboje s různými druhy ovladačů, problém byl se všemi .. vždy po nainstalování systému a ovladačů vše chvíli fungovalo jak má a po prvním zamrznutí (jednou po třech hodinách, jednou po desti minutách) už jsem se u win 7 nedostal ani na plochu (zasekl jsem se vždy(!) při uvítací obrazovce) u win XP systém zamrzl po spuštění jakékoliv graficky náročnější aplikace (stačil warcraft 3, cs 1.6), po té už problém přetrvával dokud jsem nenajel na nouzový režim a ovladače jsem neodinstaloval. Při opětovné instalaci ovladačů na "už minimálně jednou zamrzlý systém" jsem se opět už nedostal ani na plochu. Zkoušeno s i5 760, ram a-data gseries dd3r 1600, a dvěma deskami -1.) P55-UD3R 2.) P55-GD65 a grafickou kartou gigabyte gtx 460 1gb. Takže to vypadá, že nezbývá než reklamovat grafickou kartu. Ještě chci podotknout, že s deskou asus crosshair a AMD chipsetem nForce 590 SLi s kartou nebyl nikdy problém a vše fungovalo jak mělo. Na cizích fórech jsem našel lidi řešící stejný problém, se stejným průběhem, všichni měli desky s intel chipsetem. Jednomu pomohla výměna za silnější zdroj, ale nemyslím si, že corsair hx620w by s tím mohl mít problém. Díky za podněty, bohužel tento problém asi nevyřeším jinak než reklamací (snad bude uznána).
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Já měl minulý týden stejný problém s Gainwardem GTX460GS 1GB. Jakmile jsem nainstaloval ovladače, tak se systém restartoval při logování do systému. Uviděl jsem obrazovku "Vítejte" a to bylo poslední, co jsem viděl. Pak následoval reset a stále dokola. Ostatní HW na to neměl vliv, zkoušel jsem to na dvou deskách, na dvou zdrojích (450W a 850W) a třech operačních systémech a stále stejné. Teď je karta v reklamaci.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Tak koukám, že problém je možná častější než jsem myslel, tak snad už s tím budou mít reklamační technici zkušenosti a nebudou s tím dělat problémy. Napiš pak jestli Ti ji uznali pls.
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Mě to u mého dodavatele ve velkoobchodě okamžitě uznali a dostal jsem dobropis. Karta byla prohlášena za DOA (mrtvá při příjezdu) a na víc se mě neptali.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Tak reklamace neuznána, vyjádření technika : mechanické poškození, záruka zaniká, roztržená součástka C679. Myslím že je to jakýsi kondík, ale jelikož v elektru se moc nevyznám, nevím co s tím. Hlavně teď nevím jestli ten problém byl kvůli této součástce, nebo jestli by problém přetrval i po případné opravě, řekl bych, že je to dost pravděpodobné, protože karta se chovala přesně tak jako u dalších lidí, kteří ji měli mechanicky v pořádku..
honzaa11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzaa11 »

Přesně tohle se mi děje na mím počítači taky zamrzání systému při uvitání nebo i na ploše moje sestava je :
AMD Athlon II X2 260 3.2 GHz
Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
Gigabyte GA-880GM-UD2H (rev. 1.4)
MSI N460GTX CYCLONE 768MB
HDD 250GB Maxtron
Zdroj Fortron 400W
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na netu k ty karte pisou: Požadavek na zdroj min. 450 W ,problem muze bejt klidne v tom
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
honzaa11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzaa11 »

tosice jo ale když jsem to před měsícem normálně používal než mi vypšela 30dení lhuta na win 7 tak to jelo normálně a potom jak jsem koupil ted nedávno origo win 7 tak to pořád zamrzá
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

=> piratit se vyplati :-D

muzes tu kartu vyzkouset nekde jinde? mohla klidne sama od sebe odejit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
honzaa11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzaa11 »

vyskoušet ji nemám kde ale skusím i dat reklamovat a uvidím co řeknou
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Nakonec skončila karta u známého v pc, kde stále je a funguje jak má. Proč se u mě chovala jak jsem psal výše, se mi nakonec vypátrat nepodařilo, ale ten známý má desku s amd chipsetem, pořád si myslím, že to s tím má něco společného.. ale už mi to je dávno u .. :)
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“