Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge - infa, novinky, spekulace

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge 32nm-infa, novinky, spekulace

Příspěvek od godlike »

Ja mel recovery biosu az pri 5,5Ghz a 1,5V.Kdyz si hraju s mensima voltama a 10x za sebou menim volty a frekvenci CPU vzdy(zatim tuk tuk) je to bez problemu.
Mac...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

izerS18: Spotřebu mám 175W v IDLE i s monitorem, čerpadlem, ADSL modemem, a APC lineR regulátorem napětí kterej žere asi tak 10W

Shit: S tím auto napětím jak to popisuješ je to podobně jako na asusu když nechámvcore na ofset mode -deska si to řídí sama, podtaktovává, snižuje napětí, akorát že při větším OC dává taky zbytečný volty, dokonce pokud vypnu všechny šetřící funkce tak na to nereaguje a pořád to funguje.
Pokud nastavím vcore ručně, tak už se volty nesnižují, ale pořád funguje podtaktování (EIST a turbo zapnuto)
To že potom nefunguje snížení napětí vůbec nevadí protože spotřeba je stejně skoro stejná - u mě v defaultu po vyladění byla 171W, ted při oc na 4490 1,3V (v IDLE 1633MHz 1,3V) je to 174-5W

//edit: tak ted mi právě padl linx po 2h a 6min.. :cry:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

A proc s tim delate takovy vopicarny? :) Kdyz vykon nepotrebuju jedu na uplnej default,jako treba prave ted.A kdyz vykon chci,restartuju,vlezu do biosu,kde si nactu OC profil se vsema hodnotama.Vsechny setrici kraviny vypnuty a restart a jednu na plnej vykon furt.Po x hodinach hrani(prace apod) opet restartuju nactu si v biosu profil "default" a vracim se zpatky do win.
To mi chcete rict,ze si ladite 4-4,5Ghz a pritom chcete aby vam padalo napeti a pritom to mate na koukani do fora? :)
Vzdyt to CPU ma i na default vykonu az dopr...
Mac...
kafe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kafe »

ale tak přeci je tohle forum a je tady mnoho fans a právě testování cpu je baví...aspon pak maj mnoho různých poznatků a podělí se
tj jako když si děda koupí fabii htp a někdo mladej jako první auto..taky zkouší a vymejšlí jak z toho udělat bmw ;)
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

godlike píše:A proc s tim delate takovy vopicarny? :).........
Vzdyt to CPU ma i na default vykonu az dopr...
Plně s tebou souhlasím, ale jsem to samé jako druzí tu :-D :oops: U mě to je pohodlnost nerestartovat. Ale zase o tom teď více uvažuji,heh
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

godlike píše:To mi chcete rict,ze si ladite 4-4,5Ghz a pritom chcete aby vam padalo napeti...
Jj - tak si to představuji. :)
godlike píše:A kdyz vykon chci,restartuju,vlezu do biosu,kde si nactu OC profil se vsema hodnotama.Vsechny setrici kraviny vypnuty a restart a jednu na plnej vykon furt.Po x hodinach hrani(prace apod) opet restartuju nactu si v biosu profil "default" a vracim se zpatky do win.
Tento postup se mi nelíbí.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ten muj postup zabere asi 20s.V biosu das F11,nactes si vse a restartujes.Samo,asi to kazdymu nevyhovuje.
Ted zkousim dat 4,2Ghz na 1,24V tusim.Lehce nad defaultem 1,22V.Nedavam cpu volty na auto.Setrici kravinky zapnuty.Volty nepadaji,nasobic pada na 16x.Dle meraku mam porad stejnou spotrebu jako na defaultu.
Mac...
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

toje jasné, mimo nějakého benchmarkování je zybtečné "idlit" na maximální mezi, ideálka je ak vyladit kompromis napětí a taktu (v mém případě 1.3V a 3950MHz/2970Mhz uncore na x6 AMD)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

godlike píše:Lehce nad defaultem 1,22V.
Já mám default 1,24V v BIOSu, cca 1,21 v reálu bez zátěže.
godlike píše:Nedavam cpu volty na auto.
Na auto to tam tlačí zbytečně vysoké voltíky... Stačí tam dát cca o 0,06-0,08V méně.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja testuju bezne v Prime,takze se chci zeptat,na jaky nastaveni "problem size" se ma testovat v LinXu?Na kolik pruchodu to ma jet?
Mac...
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

godlike píše:Ja testuju bezne v Prime,takze se chci zeptat,na jaky nastaveni "problem size" se ma testovat?Na kolik pruchodu to ma jet?
Já pouštím Prime na 2hod - z těch 4voleb na začátku je to ta třeti zvrchu, nebo-li 2 zdola :) , pak nechám projet 10x smyčku v Crysis Warhead a pokud je toto ok, tradá. Zatím mě to nezklamalo.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

PRIME se pouští tzv "blend test" minimum 1h, optimum 2-3h, pro blázny 8h :-D
LINX, problem size dle paměti, tzn v 64-bit 16 000 a více, běh cca na 20-30minut byměl být dostačující (odhadem to může být kolem těch 20 průchodů).
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Problem size(nejvetsi hodnota co dam) je teda nejvetsi stress?
Mac...
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

flanker: Hmm myslím si že teda 1 hodina testování v Prime je dost málo. Na starým CPU jsem to nechával jet i přes noc. No za stabilní PC považuju pokud to v Prime dá aspoň 5 hodin. Pamatuju že mi někdy prime spadlo i po 5-6ti hodinách.

EDIT: Teda měl jsem na své desce problém že při nastavení Vcore na Auto v Ofestmode, se mi zdálo že to není stabilní. Nechtěl mi dojet ani 3D Mark 11. Grafiku jsme měl otestovanou ještě z předchozí sestavy tak mě to směřovalo na CPU.
Pustil jsem si CPU-Z a pustil zátěž (Intel Burn Test nebo cokoliv Prime, Orthos ...) a viděl jsem jak mi lítá napětí od 1.128 až po 1.2V (Bios přitom na úvodní obrazovce hlásil že tam cpe 1.20V). To si myslím že byl důvod nestability v zátěži.
Protože pak jsme nastavil Vcore na Manual a dal tam 1.21V a od te doby je to stabilní (3D Mark 11 loop na 10x). Kupodivu na Manual jsou i daleko menší propady -> napájení je daleko stabilnější (cca 1.19-1.21V). Při Manual sice nepodvoltovává a pořád drží těch cca 1.21, ale zato nemá takové propady jako Auto.
Máte někdo podobnou zkušenost ?

Proto jsem se ptal jaké je defaultní napájení pro i5 2500K ale dodneška jsem to nějak nenašel - nikdo to neuvádí ani v recenzích ani Intel to nemá v letáku u CPU. Deska na Auto psala že 1.20V.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

tady jde o to, že nic ti nikdy nzaručí pád systému. Můžeš renderovat celou noc bez potíží a potom jiný den jen zapneš web prohlížeč a ouha....Proot nejsem zastánce přetěžovacích dlouhých tetsů, jelikož to nic navíc nedokazuje. Já testuji cca tu půlhodinu LINX a neměl jsem rpoblémy, že mi CPU neustojí, ba dokonce to většinou vše potřebné ustojí i na +100 MHz vyšších frekvencích (3D render scény apod)

PS: vznels jsem o víkendu dotaz na DrWho z Intelu, aby mi řekl opravdové bezpečné napětí pro CPU vs jejich datasheet, doposud mi však neodpověděl....
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

flanker píše:tady jde o to, že nic ti nikdy nzaručí pád systému. Můžeš renderovat celou noc bez potíží a potom jiný den jen zapneš web prohlížeč a ouha....Proot nejsem zastánce přetěžovacích dlouhých tetsů, jelikož to nic navíc nedokazuje. Já testuji cca tu půlhodinu LINX a neměl jsem rpoblémy, že mi CPU neustojí, ba dokonce to většinou vše potřebné ustojí i na +100 MHz vyšších frekvencích (3D render scény apod)

PS: vznels jsem o víkendu dotaz na DrWho z Intelu, aby mi řekl opravdové bezpečné napětí pro CPU vs jejich datasheet, doposud mi však neodpověděl....

Presne muje zkusenost, vcera 2,5 hodiny LinX bez sebemensiho problemu, pak jsem otevrel Lightroom a do pul minuty to zatuhlo.
Dlouhodobe trapeni jednim testem je zrejme k nicemu. Ani 10h LinX nezaruci rock stable lepsi je kombinace nekolika kratsich, co zatizi system pokazde jinak.
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja to prohanim vsim moznym,abych mel jistotu.Ted ma proslo 20x LinX na maximalni size co to slo.Jelo me to cca 2h.Pri biosovych 1,31V 4,3GHz.Pak to projedu par hodin vsema testama Prime.PI na 32M.Cinebanch,3DMarky,nejaky hry,realny render apod.Pak mam jistotu,ze je to snad OK. :)
Mac...
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

jaké rendrovací software používáš? 3DsMAx?
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

godlike píše:.....Pak mam jistotu,ze je to snad OK. :)
Mám postup jako ty. A tam, kde to jde, tak ukládám tvořenou práci velmi průběžně. Pač 100% sichr není nikdy
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jo Maxe,zatim jsem jen renderoval kamaradovi nejaky sceny.Ted do toho zacinam pronikat.Jeste koketuju se Cinemou 4D.No a pak Pshop a After efekty.Treba nektery rendery trvaly 30h nonstop.Takovej peknej zatezak stability.30h nonstop full load vsech jader :) To bylo s Q6600 na 3,8Ghz.Dnes by se to renderovalo mnohem rychleji.
Potreboval bych nejaky masakr chladic a pokorit 5GHz.
Mac...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“