Pomoc s konfigurací SCSI disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc s konfigurací SCSI disku
Potřeboval bych poradit s konfigurací SCSI disku. PC disk rozezná, ale Win 7 ani Ubuntu disk "nevidí", byť ve správci hardwaru (Win) tento disk je. Můžu se domnívat, že by potřeboval naformátovat. Se SCSI disky nemám zkušenost, tak netuším, kde můžu dělat chyby. Mám disk Seagate ST336754LW 36 GB (SCSI 320), řadič LSI SCSI Ultra 320 (SCSI 2000 series, w/1020/1030) a kabel pro řadič Ultra SCSI 320.
- tomaskolik
- Začátečník

Re: Pomoc s konfigurací SCSI disku
nechci polemizovat ale není potřeba vytvořit partition aby bylo možno s diskem pracovat?
win 7 - start - vyhledat - nástroje pro správu - správa počítače - správce disků (vlevo dole v menu pod odkazem Úložiště) - jestli tam disk je zkusit vytvořit partition a pak format....
win 7 - start - vyhledat - nástroje pro správu - správa počítače - správce disků (vlevo dole v menu pod odkazem Úložiště) - jestli tam disk je zkusit vytvořit partition a pak format....
Gigabyte MA785GT-UD3H
AMD PHENOM II X4 955 BE 3,2 Ghz@4,0 Ghz + Cooler Master Hyper 212+
Kingston HyperX 2x2GB 1600Mhz DDR3
Gainward GTX 470 Golden Sample 1280MB
WD Velociraptor 74GB + Samsung F4 2TB
Seasonic M12 620W
Thermaltake V3 Black edition - mod snad bude brzy hotov
W7 64-bit PRO
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no....
. Díky za postřeh, ale už jsem na to včera taky přišel. Vím, jak se formátuje. Problém byl v tom, že mě nenapadlo, že disk z druhý ruky bude fyzicky zformátovaný a jelikož SCSI disky jsou o trochu víc náročnější na konfiguraci, tak jsem tomu prvně nepřikládal význam:-). Ale zpět k té konfiguraci. Celý disk je naformátovaný na NTFS, ale přesto mi systém nevidí. Nějaké nápady? Ještě podotknu, že při bootu systém správně rozezná řadič a i správně určí, na kterém ID se disk nalézá. Zároveň mi oznámí, že disk pojede jen v režimu 80 MB/s, přestože by zvádl i režim 320 MB/s. SCSI řadič je pro sběrnici PCI-X, ale mám ho v PCI slotu. Je mi jasné, že se propustnost degraduje, ale opravdu víc bych lepší konfigurací z něho nedostal?
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi ho podařilo rozchodit, ale problémem stále zůstává přenosová rychlost. Poradí někdo, kdo má zkušenosti? díky
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To tu není opravdu žádný IT, který by poradil?:-)
- Vivec
- Středně pokročilý

nevim co čekáš, PCi má propustnost 133MB/s, což je teoretický maximum, pokud z něj vytáhneš 100MB tak je to úspěch
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nečekal jsem 320 MB/s, ale taky víc, jak 80...Podle toho, co píšeš, to znamená, že řadiče SCSi 320 ve verzi PCI NIKDY nemůžou mít takovou propustnost, jakou uvádějí výrobci?
- Vivec
- Středně pokročilý

tak záleží co za verzi PCI tam je a na jaký frekvenci běží, 64bit s 66Mhz má propustnost 533MB/s, ale s tím se na desktopový desce nesetkáš, většina SCSI řadičů je dělaná pro serverový použití kde je třeba 32-bit 66Mhz běžnější...
Každopádně pokud to máš na klasický desktopový desce tak tam máš 32-bit 33Mhz s teoreticky 133MB/s a víc než těch 100MB/s z toho nevytřískáš ani kdyby ses na hlavu stavěl
Každopádně pokud to máš na klasický desktopový desce tak tam máš 32-bit 33Mhz s teoreticky 133MB/s a víc než těch 100MB/s z toho nevytřískáš ani kdyby ses na hlavu stavěl
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Máš správně zapojený kabel? Je ten kabel opravdu LVD? Máš na konci kabelu terminátor? Je disk správně najumperovaný (ID0)? Nakonfiguroval jsi dsk správně v řadiči?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.