Bootování systému Windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Terrorblade
Nováček
Nováček

Bootování systému Windows

Příspěvek od Terrorblade »

Dobrý den,

mám následující problém:

Vše začalo spuštěním mého desktopu. Bohužel celý boot se zasekl na logu Windows XP a loadování trvalo celých 10 minut, tak jsem počítač restartoval a celé se to opakovalo. Až na třetí restart jsem se dostal na zadání přihlašovacích údajů, ovšem hned po nastartování celého systému mě čekala celá řada chybových hlášek od procesů, které by ani běžet neměly. Nu což řekl jsem si, že mi prostě XPečka odešly.

Tak jsem vytáhnul Win 7 a říkal jsem si, že alespoň už mám důvod k upragdu. Jenže... Po prvním restartu při instalaci trval boot něco mezi 30-50 minutami. Nakonec ale instalace doběhla v pořádku a celý systém se mi nastartoval. Jenže při instalaci ovladačů byl nutný další restart a opět ... celý boot se zasekl na logu Win7 a nic. Nechal jsem to tak cca hodinu a najednou se systém načetl, jenže je to takhle pořád a prakticky žádná informace na internetu neřeší můj problém.

PS. Sice je to asi kravina, ale také mi zničehonic už na XPečkách (cca dva dny předtím) blbnul čas ve windows a po instalaci Win7 se mi děje něco podobného.

Dostal jsem podezření na harddisk, ale jistý si opravdu nejsem.

Moje konfigurace:
Athlon X2 3800+
2GB RAM
Radeon HD4670
ata disk Samsung 120gb (dělený na 25/85)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Bootování systému Windows

Příspěvek od Lokomotiva »

Jisté není nic.
Disk otestuješ snadno - stáhni si z webu výrobce disku testovací utilitu a uvidíš jaký bude výsledek.
Můžeš si půjčit od kamaráda jiný zdroj na vyzkoušení?
Můžeš vyměnit tu kulatou lithiovou baterii desky?
Terrorblade
Nováček
Nováček

Příspěvek od Terrorblade »

Lokomotiva píše:Jisté není nic.
Disk otestuješ snadno - stáhni si z webu výrobce disku testovací utilitu a uvidíš jaký bude výsledek.
Můžeš si půjčit od kamaráda jiný zdroj na vyzkoušení?
Můžeš vyměnit tu kulatou lithiovou baterii desky?
Mno utilitu jsem stáhnout chtěl, ale je k tomu potřeba FDD jednotka, což zatím nemám, ale mohl bych mít v neděli.
Jiný zdroj mohu také zkusit až v neděli.
A baterii vyměnit nemohu, nikdy jsem to nedělal a netuším jak :)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Pravděpodobně existuje i verze k vypálení na CD a nabootování z něj.
Fajn.
Obvykle to bývá CR2032 (u starších desek i 2020).
Podstatné bude ji na desce najít:
http://www.logicky.cz/spotrebni-elektro ... pl1002996/
Výměna už je lehká.
Obvyklá cena je v obchodě tak Kč 35,-
gemanek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gemanek »

chyba bude v South-Bridge při bootovaní win zkus na SB přitlačit prstem a jestli najede je to ok. Jinak ještě dotaz k načítání Loading se pohybuje a nebo stojí na místě?
PC : Skřín : Colours It , Základní deska : Asus P5Kpl-e (předělaný bios na verzi ROG) RAM : 3GB kingston DDR 2 800Mhz : Intel Q6600 2,4Ghz (OC: 3Ghz) : Gainward GTX 460 s 768 Mb HDD : 1Tb WD Caviar Green Repro : Logitech Z-2300 200W
WWW.asus-repair.vyrobce.cz
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“