Asus WL-500g Deluxe je divnej..

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Asus WL-500g Deluxe je divnej..

Příspěvek od Maxtor »

O tomhle WiFi routeru tady uz bylo napsano mnohe.. presto jde spise o problemy s USB, na nem navesenem FTP serveru apod.. ja resim problem, ktery zde nejak nenachazim..

Aktualne se mi tady na UPC modemu vali prave tenhle router.. co probehlo po pripojeni byl update FW, reset na default a jednoduche nastaveni typu vsechno off.. firewall, veskere moznosti VPN apod.. nastaven byl jen pristup na modem, Wifi pripojeni vcetne jeho DHCP a acces do WiFi site..

Co resim je fakt, ze jedine PC pripojene k tomuhle routeru kabelem najednou nezvlada FTP pripojeni pres total commander.. pravidelne koncim dejdale na "get directory".. vsechno to vypada jako by byl nejaky problem s portama.. stabilita ICQ je s timhle routerem taky prusvih.. neustale pada.. na WiFi strane ale ne.. jen na LAN.. co to sakra muze byt..? nema nekdo tip..

S tim souvisi otazka druha.. nechce se me vsechno psat pres telnet, takze OpenWRT ee, ale sel bych asi po X-WRT, ktere uz html rozhrani ma.. opet se zeptam jen na nejake postrehy, rady, nasmerovani.. cokoli.. zkusenosti hlavne..
mr.biker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus WL-500g Deluxe je divnej..

Příspěvek od mr.biker »

co takle zkusit TomatoUSB ?, Pouzivam to na Wl-500W a RT-NT16 a osobne se my to osvedcilo. Zadne problemy s tim nejsou a to FTP jede vpohode
Naposledy upravil(a) mr.biker dne úte 18. led 2011, 12:36, celkem upraveno 1 x.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

ftp zkus v pasivním režimu.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To co jsem sem psal o FTP se za prve netyka FTP na USB routeru.. proste klasicky WZ.CZ apod.. na to se nedalo dostat.. pasiv mode jsem samozrejme zkousel.. v prvnim pripade chyba na portu, pri passive se nenacetla struktura adresaru..
V kazdem pripade diky za snahu, nejak jsem to ale snad vyresil..

Zacal jsem laborovat se vsim moznym.. podarilo se me ho vecer uplne zrusit.. router nereagoval na nastaveni.. delal si doslova co chtel.. to me vzhledem k tomu, jak tohle zarizeni Asus kdysi prezentoval (i vzhledem k cene nejakych 2,5k) dost prekvapilo.. byl jsem na to zvykly u lecceho.. treba Ovislink byl timhle vyllozene prosluly.. 5x to prenastavite a uz to nejede.. button reset, nastavit znovu na cisto a OK..

No v kazdem pripade.. po vselikem hledani a laborovani, jsem zacal snizovat verzi FW.. downgrade bez problemu a hned na predposlednim 1.9.5.0 uz to jede.. aktualni verze 1.9.6.0 proste ani ranu.. podle me je problem nekde na strane firewallu, ktery si na poslednim FW dela co chce..
Projevy totiz byly ruzne.. zasekavajici se i pomaly stream, obcas web nenajel, takze reload a hned byl na obrazovce.. vypadavajici ICQ.. atd atd.. proste pripadalo me to jako packetloss, pripadne nejaky chyby v DNSkach.. tezko rici.. dneska dostane co proto, ale web jede uplne na jine urovni, takze odhaduju ze uz padat nebude vubec nic..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“