Měnil jsem základní desku, protože stará odešla, vše jsem zapojil, najel sem do BIOSu a tam se mi v pořádku načetli dva HDD které mám, ovšem nenačetl se mi dvd rom... Najel sem do windows (bez reinstalace po výměně desky), ale HDD bez OS se mi nikde nenačetl a ani ten dvd rom... Pc sem restartoval a najel opět do BIOSu a ten disk tam už nebyl. Nevim co teď s tim. Mam ho zapojenej přes IDE a na jedný kšandě mám ten disk i ten dvd rom.
Ještě by mě zajímalo, k dvd romu se zapojí pouze datová kšanda, zdroj a případně kablík pro zvuk, je to tak?
Nenačte se HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- -SiD-
- Nováček

-
Nenačte se HDD
Athlon Forever
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Nenačte se HDD
Zkontroluj si správné najumperování disku a mechaniky - jedno zařízení Master, druhé Slave.
Zkontroluj si, jestli v BIOSu není vypnutý jeden z IDE konektorů - obvyklé možnosti jsou Primary, Secondary, Both.
Zkus jiný datový kabel.
Zkontroluj, že má 80-drátků.
40-pinů, 40 drátků nepoužívej.
Že se na jiné desce dostaneš do Win bez přeinstalace je docela rarita, tak si toho važ.
Zkontroluj si, jestli v BIOSu není vypnutý jeden z IDE konektorů - obvyklé možnosti jsou Primary, Secondary, Both.
Zkus jiný datový kabel.
Zkontroluj, že má 80-drátků.
40-pinů, 40 drátků nepoužívej.
Že se na jiné desce dostaneš do Win bez přeinstalace je docela rarita, tak si toho važ.
- -SiD-
- Nováček

-
Re: Nenačte se HDD
Aha tak to bude tim jumperem, na to sem úplně zapoměl. Před tim sem měl hdd a mechaniku zvlášť na IDE na Mastera, nová deska má ale jenom jeden IDE tak sem to zapojil dohromady. Dík za radu
Athlon Forever