Zdravím,
rád bych Vás poprosil o radu ohledně výběru zvukovky pro tyhle repro. Desku mám (resp. je na cestě) ASRock P67 Extreme6, takže s rozhraním problém nebude. Použití zvukovky je tak 40% hry, 40% hudba (poslouchám hlavně trance), 20% filmy. PC samozřejmě bude sloužit i k úpravě zvuku. Další věc je, že zvažuju časem pořídit nějakou lepší aparaturu (zesilovač a lepší repro), tak aby to případně zvukovka utáhla. Peněžní limit přímo není, ale zase nechci zbytečně utrácet. Budu velmi rád, když se zde objeví co nejvíce připomínek - jestli to má smysl a není lepší zatim jet na integrovanou zvukovku nebo rovnou koupit lepší kartu v případě, že ty reproduktory si to zaslouží apod., zkrátka jakákoliv přípomínka a názor jsou vítány. Jinak nejsem sice odborník, ale měl jsem již možnost slyšet lepší karty, takže vím, že tam rozdíly jsou.
Díky
Vhodná zvukovka pro Creative S750
Moderátor: CageJ
- Narmedacil
- Začátečník

-
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Re: Vhodná zvukovka pro Creative S750
Na tvé nové desce je nejnovější realtek, takže bych to zatím nechal tak. Jde o to, že kdybys teď koupil 7.1 kartu a potom bys třeba chtěl na muziku jen stereo sloupy a k nim zesilovač, tak bys byl limitován právě tou kartou. Všechny 5/7.1 karty jsou horší než lepší stereo karty. Zatím bych si nechal zadní vrátka, můžeš uvažovat třeba o samostatném D/A převodníku, který bys píchl do toho realteku a k tomu bys měl na muziku třeba ty sloupy nebo nějaké lepší regály. A na analog bys nechal zapojené ty Gigaworks (třeba na ty hry).
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Narmedacil
- Začátečník

-
No já právě nevím, protože Realtek ALC892 je už na světě rok a zas moc toho neumí. Na těch zadních vrátkách něco určitě bude, akorát jsem myslel, že lepší Xonary dovedou nakrmit i pěkné stereo. Je ale zase pravdou, že o lepší audio technice a Hifi vím málo. Moje znalosti se omezují na přehled dostupných PC karet a jejich technologií. Naposloucháno taky nemám.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Co by měl ten Realtek umět? Jo, lepší Xonary hrajou moc pěkně, sám mám essence st a jsem spokojený. Takže v budoucnu koupit nějakou tu lepší stereo kartu nebo D/A převodník a teď to nechat tak.Narmedacil píše:No já právě nevím, protože Realtek ALC892 je už na světě rok a zas moc toho neumí. Na těch zadních vrátkách něco určitě bude, akorát jsem myslel, že lepší Xonary dovedou nakrmit i pěkné stereo. Je ale zase pravdou, že o lepší audio technice a Hifi vím málo. Moje znalosti se omezují na přehled dostupných PC karet a jejich technologií. Naposloucháno taky nemám.
- Narmedacil
- Začátečník

-
No u toho realteku jsem myslel funkce jak DTS nebo DDL (ALC889D už to umí). NO docela se zanášim myšlenkou koupit nějaký reciever a slušné repro rovnou a zvuk vyvést přes HDMI z grafiky jestli to teda jde. Někde jsem četl, že HDMI má velký průtok dat, což nahrává pak kvalitě. Možná plácám, nevyznám se v tom moc. Rád se nechám uvést do problému... 
- NobodyLovesMe
- Začátečník

A proč z grafiky? HDMI je určen úplně pro jiné věci. Realtek ALC 892 má podporu DTS i DDL.
Co ti brání zapojit bedny na analog výstup zvukovky, ale v případě, že bys chtěl další repro, tak už musíš řešit D/A převod, takže k tomu nějaký digitální zesilovač nebo D/A převodník a zesilovač zvlášť. Ze zvukovky bys to propojil normálně přes SPDIF. Tohle řešení samozřejmě není levné, min. 25k za slušné stereo.
Co ti brání zapojit bedny na analog výstup zvukovky, ale v případě, že bys chtěl další repro, tak už musíš řešit D/A převod, takže k tomu nějaký digitální zesilovač nebo D/A převodník a zesilovač zvlášť. Ze zvukovky bys to propojil normálně přes SPDIF. Tohle řešení samozřejmě není levné, min. 25k za slušné stereo.