Windows (7, 64bit) jsem nastavil podle návodu tady na PCTuningu. Mám to všechno správně a jsou rychlosti normální?
Deska: Asus P5K
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2,4GHz
RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz CL4 A-DATA
SSD: OCZ Vertex 2 90GB

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Právě že jediné volby které v sobě obashují "AHCI" jsou na těch obrázcích z BIOSu, a na tom jednom je na výběr pouze IDE. Na tom druhém mám zvoleno AHCI.dexterav píše:musíš ísť v AHCI režime![]()
čiže ísť do biosu a zapnúť namiesto IDE mode AHCI ale na tom radiči kde máš ten SSD
ak ideš na Jmicrone neviem či ti pomôže aj to AHCI
zarovnanie je OK
v mém případě tedy mám funkční TRIM? Výhoda msahci oproti pciide je pouze rychlost, nebo přicházím ještě o něco?V současnosti automatický Trim ve Windows 7 podporují pouze dva ovladače - msahci.sys nebo pciide.sys.

To se mi zdá trochu moc riskantní a asi se do toho pouštět nebududá sa to riešiť croosflashom z inej compatibilnej dosky kde jed funkčné AHCI
Co tím myslíš? na desce jsou jenom 4 SATA porty a žádný další řadič nebo takovou věc nemám.skús nahodiť to SSD na ten JMICRON a uvidíš či to bude lepšie

na Jmicronu tedy:dexterav píše:ako som napísal JMICRON je bohužial o dosť pomalší ako intel![]()
ale pusti to aspoň celé nech je vidieť skore

2: 18.1. na czechcomputeru, byl poslední. A teď tam šla jeho cena nahoru a stojí stejně jako 120GB.-HoNY- píše://edit2: Koukám, že máš nový firmware v1.27. Kdy jsi disk kupoval?
//edit3: návod http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLa ... &model=P5K