Nálepka pravosti na krabičce a vše kolem ní

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

st3nl3y
Začátečník
Začátečník

Re: Nálepka pravosti na krabičce a vše kolem ní

Příspěvek od st3nl3y »

Chcete-li se ujistit, že máte originální maloobchodní software společnosti Microsoft, vyhledejte štítek certifikátu pravosti (COA) připevněný k horní straně maloobchodního balíčku.
Z toho mi vyplývá, že to asi je tak, jak píše Shit.

Úplně ale nechápu toto:
Pokud jste software získali na disku nebo na jiném médiu, vaším dokladem o licenci je pravý štítek Certifikát pravosti dodaný společně s pravým kódem Product Key a váš doklad o nákupu.
Certifikátem pravosti je myšlena ta samolepka s Product Key? Spíš mi to připadá, že je myšlena ta rozpůlená samolepka s nápisem "Certificate of Authenticity".
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Nálepka pravosti na krabičce a vše kolem ní

Příspěvek od Shit »

st3nl3y píše:Spíš mi to připadá, že je myšlena ta rozpůlená samolepka s nápisem "Certificate of Authenticity".
Opět můj názor:
Ano - a jelikož ji porušíš/poškodíš/rozerveš => přestává být platnou (neznám jediný doklad, který platí, pokud je roztržený), tak proto MS uvádí, že součástí retailky není COA. Notabene COA je v tomto případě součástí balení a nikoliv jako samostatný štítek na kisnu. Pouze přetržením COA přistupuješ na Eulu.

Retail nutně vyžaduje pouze doklad o nabytí a logicky i originální jedinečný klíč k produktu (což je u krabice malý oranžový štítek s černým textem uvnitř krabice). Ostatní (jako např. instalační media) jsou pouze doporučeny.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“