Asus Crosshair II Formula (AM2+, nF780a SLI)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Montoya
Začátečník
Začátečník

Re: Nejde mi zvednout FSB poradi mi nekdo?

Příspěvek od Montoya »

jaky napeti do nich poustis ?
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

A časování je na AUTO nebo ručně nastavené, většina ramek má na SPD čipu uloženo různé časování na různé frekvence tak zda se náhodou nenastavilo menší časování třeba pro 800MHz a s tímto časováním to na větší frekvenci nechce běhat.
Velká frekvence ale vždy neznamená maximální propustnost, stačí nechat paměti na nižší frekvenci a snížit časování a propustnost bude obdobná jako na těch 1200MHz.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

mam na nich 2.26V a lepsi behaj na vyssi skousel sem to vsema zbusoby a pameti jsou nastaveny na 5 5 5 16
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

a kolik mas real ? ja ted davam 2,2 ale real je 2,1...vzhledem k tomu, ze mame stejnou desku, tak je mozny ze budes mit taky o 0,1V min
//zajimavy je ze ty moje corsairy nedaj vic jak 1120mhz 5-5-5-15. A to jsem jim daval i 2,4V real.
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

no ja sem ty corsairy mel taky a ty mi nesly taky myslel sem ze to delaj ty pameti a dal sem je pryc a sem na tom stejne,a v everestu a v biosu to pise 2.26 ale melo by to bejt stejny atkze myslis dat jim na tvrdo 2.4V?jak si to zjistil ze ti jedou o 0.1 min?
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

v biosu nastavim 2,20 a ve voltage monitoru mam 2,10
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

co to je za program?
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

ne ne to neni program, primo v BIOSu to je...
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

jo tak to me ukazuje na setinu presne
bekino_pp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus Crosshair II Formula (AM2+, nF780a SLI)

Příspěvek od bekino_pp »

ahojte som majitelom tejto dosky.. poviete si niekto ma taku dosku a nevie co snou to musi byt ale hlupak... noa toje moj pripad viem ze tato doska je dobra na pretaktovanie a tak som nieco skusal v biose chcel som najst moznost cpu level up.. cital som otom aj viem cotoje ale nenasiel som to v biase neviem iked aj vknizke ktora bola pribalena je to tam odfotene... neviem no ale potreboval by som niekoho kto by mi poradil ako by som si vyladil pc... ak by mal niekto icq a by mi bol ochotny nejak pomoct tak nech napise dik :D
MB:ASUS CROSSHAIR II FORMULA, AM2+ , InVidia 780a SLI,CPU:CPU AMD Phenon 9850 Quad-Core, SoAM2, Black Edition BOX,RAM:DDR2 4GB 1066MHZ PC8500,GPU:GIGABYTE 260GTX 896MB,HDD:640GB Seagate SATA II,Zdroj:ATX 500W Froton,FSP500-60GLN,ATX,12cm,SATA,DVD:samsung,SATA,CASE:Apevia X-Telstar - JR BK
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

zdravim te tuto fuknci to umi ale myslim ze na phnenom x4 to nefunguje nebo seto samo ridi automatycky ,musel bys tam dat nejaky dvujadro aby se to tam dalo nastavit v biosu.
ve spustenejch programech kdyz se tam podivas bezito tam automatycky.napis mi co si s ty desky dastal max na ten tvuj pnenom.
Kr1sp0s
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kr1sp0s »

Ja taktovani rozumim jako nasi politici verejnym financim, takze jsem akorat flashnul bios primo pres internet pres nejakou asusackou utilitku a nastavil si takt pomoci AI na +10%, coz u meho Phenoma X4 9950 povazuju za tak nejak rozumne....
jonathan
Nováček
Nováček

Příspěvek od jonathan »

Ahojte

mam tuto dosku a v nej Athlon X2 5000+, rozmyslam nad upgrade procesora a rad by som tam dal co najvykonejsi + ho nataktoval, mate niekto skusenosti s touto doskou + procesor AM3? (955BE, alebo 965BE)

a zaroven vas xcem poprosit o odporucenie nejakeho ticheho chladica do 30eur (cca 800kc) ktory bude zvladat uchladit 4GHz ak sa podari :)
kupkoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kupkoid »

Dovolím si obnovit tento thread. Domnívám se, že mi na desce odešly PCIe sloty. CO od vás potřebuji je potvrzení mé domněnky dle symptomů, které popíši níže.

MB: ASUS Crosshair II Formula
CPU: AMD Athlon X4 620
Grafika: Sapphire HD4850 Vapor-X
RAM: DDRII Kingstone HyperX (teď vám ale přesně neřeknu časování a takty, myslím, že to byly 800MHz CL4)
PSU: Corsair HX450
HDD: Seagate 7200.12 500GB
Zvuk: Audiotrak HD2
Win 7 pro
A chladím to Mugenem.

K popisu problému: Po roce bezproblémového provozu se PC z ničeho nic začalo chovat divně - extrémně pomalý boot (vykreslovaly se jednotlivá písmenka, i v BIOSu), vůbec to nenaběhlo do Windows. Později po různém šaškování s komponenty jsem docílil (a nebo se v desce hnulo svědomí) bootu do windows, ale ovladače nedetekovaly grafiku. Ještě později už mi POST display jen smutně a několikrát za sebou hlásit PCI init bez výsledku a s restartem. Vyzkoušel jsem všechny 3 sloty a jen v bílém ji to vůbec detekuje. Samozřejmě jsem časem vyřadil z pořadníku problémy typu "vadné paměti" etc, PC jsem vyloženě rozebral a složil zpátky s testováním po jednotlivých krocích. Na integrované grafice to běží bez problémů. Může to zdánlivě ukazovat i na vadu oné HD4850, ale ani starší a plně funkční HD2600pro to nedovede detekovat - stejný průběh, 4x PCI init a pak se přepne na integrovanou. Ještě bych dodal, že to nejdříve dělalo jen na vrchním slotu, na ostatních to alespoň našlo jako že grafiku, ale boot do Win většinou skončil BSOD nebo prostým restartem. Nyní už nedetekuje ani jeden slot.

Dík za potvrzení/vyvrácení mé domněnky.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No můžeš zkusit nějakou PCI grafiku, pokud něco takového ještě máš... Ale jak se dívám na to datum, tak už jsi to asi vyřešil...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
jokeeman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokeeman »

Zdraví všechny, kdo sem občas nakouknou. Taky vlastním tuto desku. Až do teď jsem v ní provozoval Phenom II X3 710 + nVidia 285GTX OC. Vše bylo docela v pořádku. Grafika nějak začala zlobit, tak jsem jí vyměnil za nVidia 480GTX a hle. Můj sen se stal noční můrou. Ve všech 3dmarkách mi výkon procesoru šel rapidně dolů a tím tedy i hodnocení. Tam kde jsem dosahoval cca 15tis bodů nyní dám sotva 12tis. Nadělil jsem tedy do desky i nový procák Phenom II X4 955 a žádný výsledek. Neporadíte prosím někdo, co s tím? Zdroj Mám Tagan 600w a paměti Corsair DHX 8GB. Díky Všem!

!!!VYŘEŠENO!!!
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“