Sestavy od 20.000,- do 30.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
xavi6
Začátečník
Začátečník

Re: Sestavy do 30.000Kč.

Příspěvek od xavi6 »

Co si prosim vas myslite o tejto zostave v tom zmysle, ci sa za danu cenu da najst nieco lepsie ? Mala by stat 908 eur, co je priblizne 22 000 korun ceskych. Ide predovsektym o herny vykon a hlucnost.

Je mi samozrejme jasne, ze vzdy sa da najst nieco lepsie, ale tak ci to je zostava dobra, zla, vyborna...?:)

http://img5.imageshack.us/i/beznzvuxv.png/
sirther
Nováček
Nováček

Příspěvek od sirther »

Prosil bych o pomoc se složením herní počítačové sestavy od 25000 do 30000kč,chtěl bych tam NVIDIA gtx 570+Intel Core 5-2500K +klávesnice+myš.Monitor mám 24".ssd disk asi ne.Taktovat chci.Můj návrch: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... IU010WV801
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

...pekná zostava len zbytočný regulátor vent. a neviem či by kvôli tomu zavrel dvierka na R3

to xavi6:
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=NDM5Nj ... oxfA%3d%3d
+ počkal by som na GTX560
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Silvers
Nováček
Nováček

Příspěvek od Silvers »

Dobrý den,

chci si koupit nový počítač cca kolem 30 tisíc, počítač využívám převážně na hry a z nich export videí. Představu bych měl tuto:

procesor:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85283
dlouhou dobu jsem byl zastánce AMD kvůli cena/výkon, ale sandy bridge mi přijde jako dobrá volba, počítače netaktuji tak "K" verze by pro mě byla zbytečná.

grafika:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85224
Grafiku od nvidie jsem dlouho neměl opět radeony vyhrávali cena/výkon, ale po dlouhé době bych chtěl zkusit něco od konkurence. Nezdá se mi spotřeba, proto se rozhoduji mezi 6970 nebo GTX560 jako alternativy, ale preferoval bych nvidii. Na grafice moc šetřit nechci a s grafikami od gainwardu mam dobré zkušenosti.

Zákl. deska:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85059
Deska mě zaujala zpracováním chlazení a dobrou výbavou. V deskách se neorientuji, takže jsem vybíral spíše podle vzhledu a značky :)

case:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61019
výběr skříně byl horor, buď mě nesedělo zpracování nebo vzhled, tak jsem nakonec vzal jeden z nejlevnějších big toweru, kam nandam pár větráčků kvůli proudění vzduchu a mam vystaráno, tady bych byl rád, kdyby mi někdo poradil.

Zdroj:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75373
seasonic, netuším rozdíly mezi zdroji snad bude stačit :)

Paměti:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79631
zajímavé časování chci zkusit.

dále větráčky do bedny bych chtěl nějaké 2x120 a na procesor uvažuji o scythe, když všichni o nich tak básní k tomu nějaký regulátor

samozřejmostí widle 7, repro 2.1, lite on dvdrw, disk od wd black edition. To vše mi vychází na nějakých 29 tisíc, SSD disk dokoupím až bude nový sandy bridge. Každou radu, kritiku uvítám.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Zdroj: CM SilentPro M600 / Antec TP 650
Doska: MSI P67A-GD55/GD65 + chladič Gelid Tranquillo zdarma
CPU: i5 2400
HDD: Samsung F3
Case: Fractal R3
+ fany: Enermax T.B.Silence
...na scythe chladiče a regulátor ventil. sa vyprdni
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

shelby_nr píše:...pekná zostava len zbytočný regulátor vent. a neviem či by kvôli tomu zavrel dvierka na R3
regulátor není zbytečný nikdy, navíc, když tam dal superchladič, předpokládám, že to che mít i tichý, ale nostradamus nejsem...
Z vlastní zkušenosti vím, že má fractal poměrně dost místa, ale třeba já jsem u svýho BT Chieftec musel vystřihovat vnitřní stranu dvířek :-)
Každopádně by měl stačit i zalman FanMate, ty větráky ve Fractalu mají 1300rpm a jsou hlučný jak vysavač, což je u takový suprový a odhlučněný case docela prekérní.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Ja som to myslel tak, že regulátor do 5.25" pozície je zbytočný keď už v balení je regulátor na 3x fany a bohate stačí aj Zalman FanMate2 čo by bolo lacnejšie. K Noctue sú pribalené 2x U.L.N.A redukcie čiže na tú netreba iný regulátor. No neviem ako je na tom ten MFC1 s výškou "potenciometrov" (neviem ako to mám napísať :) ), ale v R3 je priestor len 1cm od dvierok...jedine posunúť regul. do zadšie.
Tie FD fany som radšej ani neskúšal a rovno ich vymenil...škoda toho inak by to bola ešte lepšia case
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

shelby_nr píše: No neviem ako je na tom ten MFC1 s výškou "potenciometrov"
Výška je cca 14mm, zítra bych ho mohl dát do Fractalu, tak dám vědět.

// Vyzkoušeno :razz:
Ten regulátor se tam nevejde ani náhodou, místa je tam opravdu málo, možná ještě méně než ten 1cm.
Naposledy upravil(a) dObi dne pát 21. led 2011, 14:37, celkem upraveno 2 x.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Hups, já jsem si nevšim, že má Fractal tu regulaci... :oops:
Silvers
Nováček
Nováček

Příspěvek od Silvers »

Děkuji za odpovědi. Case od fractal design určitě vezmu, k němu 14 cm větráky od enermsxu. Zdroj od antecu nevím, protože sestavu chci objednat v úterý (oficiální vydání 560ky v naději, že 570ka o něco spadne), nevím jestli bude dostupný.
Je nějaká výhoda mít disk od samsungu oproti WD black?
Na firmu MSI a její výrobky slyším rozporuplné řeči tak nevím, ale vzhledem k tomu, že je snad všechno s Číny nedivil bych se tomu, že je to všechno stejné :)
poznám rozdíl mezi i52300-2500, popř. i72600?
majklix
Nováček
Nováček

Příspěvek od majklix »

Ahoj všem,
chci si pořídit novej počítač včetně monitoru sestava komplet do 30000 (+-2000)
Počítač budu využívat především na hraní, občas na sledování filmů.
Moje priority pro vyber jsou: vykon na hry, tichy chod a pokud mozno trochu nadcasovost.

Tady je moje vybrana sestava:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... OA0112KW01

základní deska : chtěl bych aby vydžela, abych musel upgradovat jen při výměně procesorů
paměti: nevyznám se v nich poraďte (klidně si připlatím, jinak zde počítam s případným pozdějším dokoupením dalších)
zdroj: Stačí mi nebo je až moc výkonný? dá se na něm ušetřit?
case: chtěl jsem tichý a efektivní, který mi vydrží (k tomu beru ten větráček abych ho namontovla nahoru na case, sedne mi tam? případně poraďte jaký)
mechanika: je třeba lepší?
grafika: alternativy? počkat si na GFX 560? můj největší otazník v rozhodování :)
Harddsik:chci veliksot 1 TB, mám koupit radšíi nějáký lepsí?

Předem díky všem za přípominky a rady co vyměnit
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

Máš to dobré jenom pamětí musí být s napětím 1.65V a níž. třeba tyto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y50AL11W7 a jestli chceš ticho tak vem ještě Scythe Himuro na hdd
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Tie ramky majú rovnaké napätie 1,65...rozdiel je iba v podpore XMP vid. ofic. web kingstonu.
kotyjr
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotyjr »

Zdravím,
chtěl bych koupit pc převážně na hry, ale potřebuju to mít pod televizí jako desktop, takže skříň nějaká htpc. Vybral jsem tuhle:
Thermaltake VF7001BNS DH101

a do ní tyhle komponety
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QX0112KX01

k tomu bych potřeboval poradit, jaký větráky a hlavně jestli je ta sestava takhle ok? Prosím o každou radu. Pc především hry + občas filmy

Díky
nev.ron
Nováček
Nováček

Příspěvek od nev.ron »

Zdravím
Kupuji nové PC, komponenty už mám vybrané jen mám nějaké nejasnosti, resp. dotazy. Sestava bude na Hraní, sledování filmů a později na editaci videa a bude vypadat takto: Košík + i5-2500K

Teď k těm dotazům.
Chladič CPU: Jaký bude nejvhodnější pro taktování ? Doma mám Arctic Freezer XTREME plus Gelid co se dává k MB. Jaký bude vhodnější nebo investovat do nového ?

RAM: Zde se pořád nemohu rozhodnout jaké vzít. Zatím sem vzal 2x4GB 1333MHz bez chladiče. Nebyly by lepší paměti s chladičem ? Přemýšlel sem že bych vzal 2x Kingston HyperX Blu 4GB, 1600MHz ale tam by poté odpadla možnost pozdějšího přidání dalších modulů. Proto se nemůžu rozhodnout. Je lepší si nechat prostor pro další upgrade RAM nebo radši vzít paměti s chladičem ?

Zdroj: Už jsem se tu ptal v sekci Počítačové zdroje zda mi bude stačit ten Seasonic X-560W Gold, ovšem to jsem ještě neplánovat taktovat. Takže se ptám znovu bude mi stačit 560W při přetaktovaném CPU a pravděpodobně se pustím i do odemčení grafiky na 6970 ? Pokud bude stačit bude tam pak dostatečná rezerva na nějaké přidání dalších HDD či jiného zařízení ?

Doplnění k chlazení RAM a CPU
Větrání skříně: Case mám Fractal Design Define R3, 2 větráčky vpředu a jeden vzadu jinak kompletně uzavřená. 2 ventilátory jsou dodávány se skříní a třetí mám Noctua NF-S12B FLX.

Předem dík za odpovědi. Pěkný den. ;-)
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

to kotyjr:
- ten TT nie...min. SilverStone LC17B
- hdd: Samsung F3/Seagate B-7200.12...neskôr dokúp SSD na OS

to nev.ron:
- hdd: Samsung F3
- využiješ toľko ram?
- ak plánuješ OC len trochu tak stačí aj dodávaný Gelid a ram bez chladiča, ak bude väčšie OC tak NH-D14, Corsair XMS3 1600MHz
- ak chceš rezervu tak X-660 inak aj X-560 by stačila
- chceš ticho? tak by som dodávané FD fany hneď vymenil za napr. Enermax UCTB12
nev.ron
Nováček
Nováček

Příspěvek od nev.ron »

Momentálně té paměti asi tolik nevyužiju ale myslím že v budoucnu určitě. Neplánuju, že bych tu konfiguraci aspoň tak 2-3 roky měnil.

Taktovat budu z počátku mírně jelikož začínám, ale co jsem tak koukal není problém se dostat na 4.5Ghz takže max. do této hodnoty bych to viděl, neplánuju trhat rekordy. Samozřejmě uvidím jaký budu mít kus.

Ticho? No momentálně mí ta hlučnost vyhovuje. Co kdybych vzal 2x Noctua S12B FLX nebo Noctua NF-P12-1300 ? Ten Enermax na Alfe nemají a nechci kupovat každý kus PC z "jiného koutu světa". :)
udo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od udo »

Co rikate na tuto sestavu nejsem si furt jisty tak bych chtel poradit jesli nejit uz do Socket 1366

http://www.alza.cz/Order/Order1.asp
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

to nev.ron:
- fany S12B FLX...P12 nie, tie sú na chladiče
- ak si nechceš/nepotrebuješ priplatiť za D14 tak stačí Gelid Tranquillo

to udo:
- na čo bude pc používaný?
- "košík" je prázdny...v alfacomp.cz nahádž veci do košíka a daj vytvoriť odkaz
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“