Nova deska me nefunguje
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Mort77
- Nováček
-
Nova deska me nefunguje
Zdravim potrebuji pomoct mam novou zakladni desku Gigabyte P43 ES3G. Pri zapojeni PC nenabiha ani nebutuje jen se roztoci vetrak na CPU. Desku jsem dal na reklamaci tam ,ale technikum vse jede pez problemu tak me ji poslali spet. Poradte co mam delat. Mam Cpu Intel core2 Duo E8400 2x2GB Ram Kingmac 800Mhz GF GTX260 zdroj Fortron 700W. Zkousel jem to smontovat jen tak na stole bez skrine jen CPU RAm grafika ale NIC jen se toci vetrak od CPU ani nejde vetrak na grafice.Ramky jsem dal do tech modrych slotu. Zahadou me je ze kdyz to vse smontuji na mou starou Zakladovku od ASUS P5KC tak vse jede OK.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nova deska me nefunguje
A zkoušel jsi resetovat BIOS? Desku odpoj od proudu a vytáhni baterku. Počkej pár minut, vrať baterku na místo a zkus to
btw. máš ověřeno, od jakého BIOSu je tvoje CPU podporované? (stránky výrobce) Jestli je na desce starší BIOS, může v tom být zakopaný pes.... Technici třeba zkoušeli starší CPU, pro které je i v tomhle starším BIOSu podora a proto vše jelo tak jak má.... Rovnou ses s nimi mohl domluvit na přeflashování nejnovějšího BIOSu, když to u nich běželo...
btw. máš ověřeno, od jakého BIOSu je tvoje CPU podporované? (stránky výrobce) Jestli je na desce starší BIOS, může v tom být zakopaný pes.... Technici třeba zkoušeli starší CPU, pro které je i v tomhle starším BIOSu podora a proto vše jelo tak jak má.... Rovnou ses s nimi mohl domluvit na přeflashování nejnovějšího BIOSu, když to u nich běželo...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Mort77
- Nováček
-
Baterku jsem vyndal a pockal to me napadlo jako prvni jenze NIC.A podle techniku je tam nejnovejsi bios od vyrobce a moje CPU je potporovano na mnohem starcim BIOSU co jsem vycetl na strankach Gigabytu.
- Shit
- Odborník PCT
Spíš si deska nerozumí s RAM...
- malone
- Začátečník
-
Tyhle intelovské Gigabytky jsou extrémně vybíravé snad úplně na vše. Může to dělat RAM,ale i zdroj. Nerozhoduje jen wattáž,ale i proud na jednotlivých větvích a v některých případech i načasování PWR_OK.Kolikrát deska nejede s novým kvalitním zdrojem a se starou šunkou nemá problém. Toto by si desky sice měly přebrat,ale Gigabyte má vždycky něco "extra"...
- Spo.On
- Začátečník
-
zkus přeházet ramky ve slotech.... případně vyndat a znova zandat procesor...
- Ludan77
- Nováček
-
Tak me poradte jake ram a nebo zdroj mam koupit? Podle zkusenosti jak komu funguji. Dekuji
- malone
- Začátečník
-
Zdroj - určitě bude vhodný nějaký Corsair 500 nebo víc wattů a paměti možno vybrat tady http://download.gigabyte.eu/FileList/Me ... 3-es3g.pdf
- p0w3r_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já měl úplně ten samý problém, koupil jsem si novou základní desku gigabyte už nevím co to blo za typ, vše sem si sestavil a Pc nenaběhl ani do biosu.. ale větráky běžely, nějakou dobu sjem dal tím přemýšlel, vyzkoušel jsem co mě napadlo, komponenty jsem měl ověřené že byli funkčí a když jsem ji ani po tejdnu neŕozchodil tak jsem desku vrátil, dali mi peníze já si vybral jinýho gigabyta a je to okey už