Upadly a ztraceny kondik na grafice

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
snail666
Nováček
Nováček

Upadly a ztraceny kondik na grafice

Příspěvek od snail666 »

Zdravim stratil jsem kondik z graficky karty asus 8800GT 1GB viz. obrazek, je mozne to nejak opravit? da se zjistit jaky kondik mi chybi? nebo jestli se neda sehnat schema zapojeni soucastek.
diky za rady
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: Upadly a ztraceny kondik na grafice

Příspěvek od Mirek E. »

Karta funguje? Jsi si jistý, že odpadl?
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
snail666
Nováček
Nováček

Příspěvek od snail666 »

Fungovala, ale pote co jsem vyndal kartu a nejak jsem to vylomil steteckem kdyz jsem to cistil. pak uz jsem ji nezkousel. nevim jestli mi to muze neco udelat s PC.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne nemůže a karta dost často bez problemů funguje.
snail666
Nováček
Nováček

Příspěvek od snail666 »

neda se sehnat ta soucastka ? nebo zjistit jaky kondik tam patri?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Co takhle to zkusit zapnout hmm? Tyhle kondíky často mívaj jen stabilizační roli či jich i bejvá na okruhu víc, tudiž ztráta jednoho má dost často nulovej vliv na funkčnost. Prostě to zkus a když karta pojede ok, neřeš to.
snail666
Nováček
Nováček

Příspěvek od snail666 »

Tak jsem to zkousel ale nefunguje :sad: . vetrak funguje, pocitac bezi taky ale monitor porad bez signalu. pude to opravit?
snail666
Nováček
Nováček

Příspěvek od snail666 »

Prosim poradite jestli se da sehnat soucastka nebo jestli se da sehnat schema zapojeni.
dik
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

snail666 píše:Prosim poradite jestli se da sehnat soucastka nebo jestli se da sehnat schema zapojeni.
dik
ne ze bych se v tom nejak extra vyznal,ale podle me ses bez sance to tam rucne zapajet,pistolkou to nedas ani kdybys chtel a mikropajedlem asi taky ne,to spis toho vic poskodis,rekl bych ze nekde v servisu by to mohli opravit

a jak se ti povedlo ho steteckem urvat ? to byl ztvrdlej od barvy? :lol:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
snail666
Nováček
Nováček

Příspěvek od snail666 »

no kondiky mam a pajeciho odbornika taky jenom potrebuju znak jaky kondik tam mam hodit s jakym odporem atd.... poradte prosim.
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

kondik a odpor :oha: :mrgreen:
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

snail666 píše:no kondiky mam a pajeciho odbornika taky jenom potrebuju znak jaky kondik tam mam hodit s jakym odporem atd.... poradte prosim.
nic proti ale je vcelku velkej rozdil mezi kondikem a odporem...a to co ti z desky upadlo bude pravdepodobnejc odpor,ten ma urcitou hodnotu udavanou v ohmech a kondik ma zase kapacitu,udavanou ve faradech ( castejc nano/piko)

je prakticky bez sance zjistit jaka soucastka tam patri - vyrobce nikdy schema nezverejni,leda ze by se nekdo se stejnou grafikou podival co na tom miste je
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
D3VL3R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D3VL3R »

nicméně kondík má taky vlastní odpor :P
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Tak hledej šmudlo :-)

http://prohardver.hu/dl/cnt/2008-04/213 ... pcb2_b.jpg

Ja osobně tam vidim SMD rezistor nebo usměrňovací diodu. Používaji barevné tovární značení, takže na něm nic napsáno nebude budeš ho muset sehnat podle barvy což je dost sázka do loterie, když vezmem v potaz že to vyrábí v číně, každá továrna může mít jiné značení :-)

Naprosto schodnou součástku, velikostně a barevně jsem našel na pravo od SLI můstku. Takže jestli nepoužíváš TV out výstup tak bych jí vzal z toho místa je to určené na funkci toho jednoho výstupu. nebude ti pak fungovat TV out jen DVI
Solli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Solli »

zdravim ta, no ja som mal podobny problem s 8800gt len grafika po tom ako drzala ta suciastka na 1 nozicke a potom aj ked nebola vobec robila farebne kocky, napajkovat sa to tam da len treba byt trpezlivy...
a bude asi dost tazke najst taky odpor jedine skusit sa opytat priamo vyrobcu ci by ti neposlal tu schemu lebo aj ja som hladal po nete strasne dlho a nasiel som si detailny obrazok karty, kde bolo vsetko videt a skusil to na prvy raz napajkovat a podarilo sa....
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“