Propojeni PC a TV - rady

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
mistrsoft
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Propojeni PC a TV - rady

Příspěvek od mistrsoft »

Zdravim mam dotaz ohledne propojeni PC a TV.

Mam dva pocitace jeden s gk X1900XT to se mi podarilo rozchodit v poradku..
Propojeni je realizovani kabelem na jedne strane scart a na druhe cinch + 3.5 jack.
Jedinej problem mam se zvukem. Zvuk strasne huci a duni nevim jak rpesne to popsat.. Pouzivam v pc standartni zvukovku na desce.
Myslel jsem ze toto dela prave ta zvukovka, ale je divne, kdyz tam pripojim normalni sluchatka nebo repraky, tak zvuk je dobrej.. Jen na te televizi kurvi..

Ted jsem chtel pripojit svuj druhej pc na jinou tv..
Tam je GK GF3 Ti500 ma vystup rpimo na s-video..
tv je nejaka stara no name..
NEchal jsem si opet udelat kabel cinch + 3,5 jack na strane jedne a scart na druhe.. pouzil jsem redukci s-video na cinch..
obraz jde cernobile..
nedari se mi naklonovat plochu nebo ji rozsirit jedine co mi jde je prepnout obraz bud na tv nebo na lcd ale oba nejdou..
a dale zvuk stejne huci a duni jako v prvnim pripade a na tomto pocitaci je SB Live!, coz je aspon trochu kvalitni zvukovka, tak nevim..

Ma tu nekdo s tim zkusenosti a moh by mi poradit? ZKousel jsem heldat na foru, ale nic kloudnyho jsem nenasel..

Dik!
AMD A64 X2 3800+ Manchester (Thermaltake Sonic Tower + Thermaltake Smart Fan 2 12cm) (9x266), DFI LanParty Ultra-D, 2x1024 MB Mushkin DDR400 2-3-2-6, ATI Radeon X1900XT, HDD Raptor 74GB, Hitachi 250GB sata2, WD 120GB, palka LG GSA4120b, case Thermaltake Shark, zdroj Chill Inovation 510W, TV tuner Leadtek WinFast TV USB II, LCD Hyundai L90D+, keyboard Logitech Internet Navigator, mouse Logitech MX500
bradkaj
Nováček
Nováček

Re: Propojeni PC a TV - rady?

Příspěvek od bradkaj »

Otevru toto tema a poprosim o radu, pokud mozno :D

Chtel jsem propojit PC (graf na desce: d-sub,dvi a displayport) a starou TV (scart, cinch, -video), ale v teto kombinaci jsem neprisel jak na to (nenasel potrebny kabel - redukci), nevadi.
(otazku proc to delam vynechte :D Deda to chce, ikdyz mu tvrdim ze to je blbost)

Tak jsem koupil nejlevnejsi PCI-E kartu NVIDIA 6200LE co ma s-video a to zapojil do TV (s-video).

Pri pusteni PC vse v poradku: stejny obraz na monitoru + na TV!
Problem?
Po nainstalovani ovladacu (v XP) obraz na TV je cernobily !!!

Co s tim? Nema nekdo tip?
DIK
Phenom II X6 1100T, Asus M5A97 PRO - AMD 970, RAM 8 GB DDR3 1600, GRAF HD 6870 Vapor-X 1GB
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC a TV - rady

Příspěvek od Trinom »

Máš jen blbě normu, to je normální. Teď tam je NTSC, ale v českých zemích se používá PAL.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
bradkaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od bradkaj »

Dik za info....
... bohuzel ne ne, daval jsem tam PAL (a i vsechny ostatni kdyz to nepomohlo).
Nekde jsem se docetl ze mozna bude problem ze to je do TV pripojeno predem (do s-videa) a ze je lepsi zezadu do scartu ... ale uz mne nebavi porad kupovat kabely (redukce) a zkouset co funguje :-)
Phenom II X6 1100T, Asus M5A97 PRO - AMD 970, RAM 8 GB DDR3 1600, GRAF HD 6870 Vapor-X 1GB
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

To je přece úplně jedno, do který díry to strčíš, no ne? Jednou je tam S-Video, tak to musí fungovat. Ale za ty normy bych se hádal, pokud to už barevně jelo.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
bradkaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od bradkaj »

Tak kdyby nekoho zajimalo jak jsem to vyresil tak tady to je:
- propojeni s-video - s-video
- na PC nenastavit PAL (coz by melo byt spravne), ale to druhe (=Japonsko, ted mi vypadla ta zkratka)
- TV nestaci prepnout na AV1 nebo AV2 (tam je to cernobile), ale musi byt na AV1(S) nebo AV2(S) (=barevne)

Proste je to hukot, kdyz to nastavim na PAL (=CR norma) tak to nebezi :-)
Snad to napr nekomu pomuze
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No NTSC...
Cukr1980
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cukr1980 »

Mám menší problém, ne, že by byl závažný ale chtěl bych radu. Připojím stolní PC s LED televizí HDMI kabelem. Z PC v pohodě přetáhnu obraz do televize a vše je v pořádku i zvuk jde super v TV. A teď problém. Stále mám připojený HDMI ale TV už mám nastavenou na satelit. Chci pustit muziku v PC a zvuk v PC reprákách nejde. Odpojím HDMI z PC a zvuk stále nejde. Nezbývá mně nic jiného, než restartovat PC. Po restartu muzika a repro od PC hraje normálně. Prosím o radu jak zapnout zvuk v repro od PC aniž bych musel restartovat. DÍKY.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Pokud máš jako os Win Vista nebo 7, tak pravým na ikonu systémového zvuku v hlavním panelu, pak zvolit zařízení pro přehrávání, tam zvolit to, co je právě potřeba.
Cukr1980
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cukr1980 »

Super, díky móóóc. Už je to v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“