Zapamatování hesla v XP pro přístup do Win 7
Moderátor: Don
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zapamatování hesla v XP pro přístup do Win 7
Čau,
mám takovou menší síť, kde je 5 počítačů s Win XP, jeden s Win Vista a jeden s Win 7 (to je server, kam všechny přistupují pro data).
Bez problémů se podařilo všechno nasdílet a počítače na server vidí. Ale Win XP musí pokaždé zadávat přístupové jméno a heslo pro přihlášení k Win 7 serveru. Win Vista mají políčko "zapamatovat si jméno a heslo", ale na Win XP jsem ho neviděl.
Můžete mi někdo poradit, jak XP přimět, aby si heslo zapamatovaly?
(Předpokládám, že by pomohlo i vytvoření uživatele s heslem stejného jako na Win 7 serveru, ale to se mi nechce.)
Díky
mám takovou menší síť, kde je 5 počítačů s Win XP, jeden s Win Vista a jeden s Win 7 (to je server, kam všechny přistupují pro data).
Bez problémů se podařilo všechno nasdílet a počítače na server vidí. Ale Win XP musí pokaždé zadávat přístupové jméno a heslo pro přihlášení k Win 7 serveru. Win Vista mají políčko "zapamatovat si jméno a heslo", ale na Win XP jsem ho neviděl.
Můžete mi někdo poradit, jak XP přimět, aby si heslo zapamatovaly?
(Předpokládám, že by pomohlo i vytvoření uživatele s heslem stejného jako na Win 7 serveru, ale to se mi nechce.)
Díky
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapamatování hesla v XP pro přístup do Win 7
Zkus tu sdílenou složku/disk namapovat počítačům jako síťový disk (net use), to by si mohly login zapamatovat.
- UberDiablo
- Začátečník

-
Ahoj,
když tu složku připojíš jako síťovou jednotku tak tam jde zadat heslo a zaškrtnout znovu připojit při přihlášení, myslím, že si to heslo zapamatuje ...
také myslím, že by pomohlo opačné řešení v závorce - tedy vytvořit uživatele na serveru stejné, jako uživatele jednotlivých pc a dát jim práva k té složce.
jinak je ještě další řešení, vytvořit místo v síti / online úložiště - to je když dáš připojit síťovou jednotku, tak dole máš (možná jen v xppro, nevím) odkaz na Vytvořit účet úložiště online nebo připojit k síťovému serveru. dělal jsem to pro ftp, ale mělo by to chodit i pro síťovou složku. zadáš tam cestu a jméno a na heslo se tě to pak zeptá a tam je možnost uložení hesla.
zkus a dej vědět, taky to budu brzo řešit.
UberDiablo
když tu složku připojíš jako síťovou jednotku tak tam jde zadat heslo a zaškrtnout znovu připojit při přihlášení, myslím, že si to heslo zapamatuje ...
také myslím, že by pomohlo opačné řešení v závorce - tedy vytvořit uživatele na serveru stejné, jako uživatele jednotlivých pc a dát jim práva k té složce.
jinak je ještě další řešení, vytvořit místo v síti / online úložiště - to je když dáš připojit síťovou jednotku, tak dole máš (možná jen v xppro, nevím) odkaz na Vytvořit účet úložiště online nebo připojit k síťovému serveru. dělal jsem to pro ftp, ale mělo by to chodit i pro síťovou složku. zadáš tam cestu a jméno a na heslo se tě to pak zeptá a tam je možnost uložení hesla.
zkus a dej vědět, taky to budu brzo řešit.
UberDiablo
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Ovládací panely-->Uživatelské účty->Vybereš účet->a vlevo Správa síťových hesel?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To mi na některých PC fungovalo a na některých ne (nevím proč), ale může to vyzkoušet.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že správa síťových hesel ve Win XP Home není přístupná...
Ještě nějaké nápady?
Ještě nějaké nápady?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nerad vytahuju skoro rok staré téma, ale mám stejný problém jako X-COM. Nějaký pokror v řešení situace?
Mám doma Suzku 
- JardaV
- Nováček

-
Pouzivam jednoduche a spolehlive reseni - do slozky
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\Po spuštění
umistit davkovy soubor
net use v: \\192.168.xx.xx\slozka /user:uzivatel heslo /persistent:yes
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\Po spuštění
umistit davkovy soubor
net use v: \\192.168.xx.xx\slozka /user:uzivatel heslo /persistent:yes