přeměření zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
boobooman
Nováček
Nováček

přeměření zdroje

Příspěvek od boobooman »

Zdarec všem .jenom bych potreboval poradit jak zjistim spravnou funkcnost atxoveho zdroje treba jeho premereni (multimetrem) bez pripojeni k desce pokud to jde jako presne kolik kde mam byt voltu atd.. poradi mi nekdo .dik poredem
muliku
Začátečník
Začátečník

Re: přeměření zdroje

Příspěvek od muliku »

Tak ja myslim ze spravna funkcnost je to, ze se ti rozjede :D jinak bez pripojeni na desku ho rozjedes propojenim 4. a 5. pinu na 20+4pin konektoru. Molex ma mit mezi zlutym a cernym 12V a mezi zlutym a cervenym 7V, pokud nameris tohle, uz to vypovida o spravne funkcnosti ;)
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
boobooman
Nováček
Nováček

Příspěvek od boobooman »

a ještě jedna otazečka a nemusi byt ten zroj k něčemu pripojen abych ho neodrovnal kdyz bude bez zatěže
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Nemusi byt pripojen. Teda v zatezi ma vetsi ucinnost, ale o to ti asi tolik nejde co?
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

muliku píše:...mezi zlutym a cervenym 7V...
Nemá tam být náhodou 5V ?? :wink:
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

ne-e, je tam 7V
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

boobooman píše:Zdarec všem .jenom bych potreboval poradit jak zjistim spravnou funkcnost atxoveho zdroje treba jeho premereni (multimetrem) bez pripojeni k desce pokud to jde jako presne kolik kde mam byt voltu atd.. poradi mi nekdo .dik poredem
Měření zdroje bez zatížení multimetrem není vypovídající skoro o ničem.
Pokud bys ho chtěl opravdu proměřit, tak v zátěži a osciloskopem (ideálně dvoukanálovým).
Pořízení osciloskopu ovšem stojí víc než je cena toho zdroje.
Tak pokud máš o zdroji pochyby, radši ho přehoď přes plot - pochopitelně nějak ekologicky obratně - a pořiď jiný.
Je to mnohem levnější.
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Jako osciloskop se dá použít zvuková karta. Není to nic extra kvalitního, ale na přibližnou podobu průběhů to stačí. Já používám program Scope a na pravoúhlé průběhy klopných obvodů to stačí (nic jiného jsem na něm zatim neměřil)
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

muliku píše:ne-e, je tam 7V
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic8 ... ml#4174465 I multimetr ukazuje 5V a neviděl jsem zdroj kde by to bylo jinak (pokud neměl před výbuchem) a to už jsem pár zdrojů měřil...
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Ja jsem mel ale k chladici na grafickou kartu takovoudle redukci http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 790065.jpg a na jednom vyvodu je napsano 12V a na druhem 7V
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

malone píše:
muliku píše:ne-e, je tam 7V
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic8 ... ml#4174465 I multimetr ukazuje 5V a neviděl jsem zdroj kde by to bylo jinak (pokud neměl před výbuchem) a to už jsem pár zdrojů měřil...

Tohle co si poslal je vzdy mezi cernym a barevnym vodicem. Tech 7V je mezi cervenym a zlutym

//Jen potvrdim svoje tvrzeni - prave jsem si to omeril a je tam opravdu 7V
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“