Nemusis, flashku pouzijes jenom jako medium pro nacteni BIOSumarylin píše:Jestli to tak je, tak je to celkem vpoho, což mě uklidňuje. Tkaže shrnu to: na flahku si nahraju rozbalenou poslední verzi BIOSu. Strčím flashku s Biosem do kompu, restartuju, načtu BIOS - Main menu - Settings -MFlash - Select one file to update Bios, a prakticky je hotovo
Každopádně moc díky za užitečné informace
![]()
![]()
EDIT takže to nemusím formátovat flasku a nastavovat bootování z flashky v Biosu
To vypada spatne. Bud je deska vadna, nebo potrebuje poradny reset, viz nize.pckarlos píše:Jenze me se porad stava, ze kdyz strcim flash-disk do USB, pak teprve zapnu PC, tak se do biosu vubec nedostanu! A kdyz ten flash-disk strcim do PC az kdyz sem v biosu, bios se totalne zasekne! Tak jak z tohodle ven?! Poradi bootovani ma byt jake?
Na aktualnich deskach se da vyndat baterka ? Baterku v patici jsem videl naposled pred 5ti lety...malone píše:Já bych to zkusil důkladně vyresetovat jumperem nebo vyndáním baterky na pár hodin. Pokud to bude mrznout dál,je to buď fatální bug biosu (dnes je možné leccos) nebo vadný kus...
Zkusil bych reset CMOS (vypnout, odpojit, podrzet na nekolik clear CMOS, ktery je pomerne nestandardne na zadnim panelu vedle konektoru klavesnice/mys, zapojit, zapnout a doufat.)