theedge píše:Doufím že nenastala situace aby ti původní vadná deska odpálila něco ve zdroji a ten ti teď poškodil novou desku.
Tohle se stalo Lemrovi...
CPU odpálil desku a nová deska při použití starého odpáleného CPU odpálila další desku...
=> oboje poslat na RMA... ať si někdo spálí další komponenty...
Imho má HEAD prostě jen smůlu, původní deska byla vadná z výroby, nebo ji pomohl tím neizolovaným backplatem chladiče jak psal.
Mno a teď bych to sázel na paměti - vadné nebo nekompatibilní. To že někomu jinému jedou na stejné desce ještě neznamená že mu musí taky. Možná že to zní krutě, ale stejný název pamětí neznamená vždy stejné čipy, a hlavně bůh ví jakej bios je v té desce od výroby, u mě na asusu byla taky nějaká praverze která ani není ke stažení. Pokusil bych se od někoho vypůjčit jiný ramky a nějak to rozchodit, nebo to odnést do nějakýho servisu/obchodu ať zjistí co tomu je.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jája píše:... u mě na asusu byla taky nějaká praverze která ani není ke stažení. Pokusil bych se od někoho vypůjčit jiný ramky a nějak to rozchodit, nebo to odnést do nějakýho servisu/obchodu ať zjistí co tomu je.
Souhlas. Já měl na desce nějaký 06 či 04xx, který ani není na stránkách a jela mi jen jedna paměť. Jinak to nenajelo. Až to najelo, pak to vzalo i druhou... Chvílema mě omejvalo. Ale jakmile se dal poslední BIOS, ok.
Pred reklamaci bych jeste zkusil jiny ram a jinej zdroj.Pokud zase ani tuk,tak reklamace.
Kdyz vidim ty vase problemy,tak nejmin jich ma GB.Pameti uplne v pohode.Kdyby deska po prehnanym OC nedelala recover staryho biosu a lepe drzela volty,ja bych byl uplne spokojenej.
godlike píše:Kdyz vidim ty vase problemy,tak nejmin jich ma GB
No...
godlike píše:...recover staryho biosu...
Mně to někdy dělala UD4 párkrát i na výchozích taktech , ale přitom to bylo i na 4,3GHz/1,30V (nic moc procák) zcela stabilní ve všech wokenních testech => domršený BIOS. Zatím dávám UD4 do šuplíku a budu čekat na pořádný BIOS (dnes vyšel F7h). Nemám chuť minimálně jednou za den absolvovat "recovery".
=>
Koupil jsem P67A-GD65 a s BIOSem 1.8b7 se to chová oproti UD4 "zcela příkladně" a to tam mám 4x2GB/1600.
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 27. led 2011, 09:39, celkem upraveno 1 x.
Ja nemam zadny problem,na defaultu uz vubec zadny.Holt,co deska,to unikat.Taky zalezi na ruznych komponentech.Jak se spolu snesou.. Ja mam WD Black 1TB,RAM Geil 4x2GB 1333..
To je fakt, spíš co sestava, to unikát. Ale to platí u všech výrobců, nicméně BIOS by si měl s tím umět poradit. U mě si s tím UD4 neporadila, GD65 ano. Ta moje UD4 nebude vadná, ale čekat několik měsíců na použitelný BIOS se mně nechtělo.
Vidite,jaky sou ty PC krapy.. Sedim dopoledne u Jabka,zadny biosy neresim.Strcim do zasuvky a jedu.Pokud to nejde dam to do servisu a neresis nic.Jenom my OCkari furt ladime kraviny.. Pardon za dopoledni OT
jj, čím je větší technologický postupo a větší rozmanitost výrobků, tím bývají (mohou) být problémy častější. Užil jsem si své také s některými kombinacemi HW...a až x-tý BIOS to napravil.
Jabko fakt ne, to v CInebench určitě nedá alespoň 12 000b
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Hele, jak je možné, že do ASUSu jde dát 32GB a do GB "jen" 16GB RAM? To si výrobce sám zvolí dle toho, jaký udělá BIOS? Nebo proč? Když jinak jde stejný chipset...
izerS18 píše:Hele, jak je možné, že do ASUSu jde dát 32GB a do GB "jen" 16GB RAM? To si výrobce sám zvolí dle toho, jaký udělá BIOS? Nebo proč? Když jinak jde stejný chipset...
Se SB zadny rychly ram nastesti nepotrebuju,kdyz staci klidne 1333.Dnes vyjde 32GB na 6800Kc.To jsem svyho casu kupoval 4GB Hyper X s tccd chipy.Libovky,CL 2 2 2 5
HEAD nic si z toho nedelej, zatim jak to popisujes, tak presne to same se mi stalo pred 5 rokama s E6600+DS3+corsair
presne stejne se mi to restartovalo...nejdriv sem reklamoval desku, to nepomohlo, tak sem sel do obchodu at mi testnou celou sestavu, tam rekli ze je to zvova deska, tak sem ji znovu reklamoval, z reklamace prisla ta sama s tim, ze je funkcni. tak sem to dal testnout do jineho obchodu a tam sem se dozvedel ze je to RAM, takze sem je vymenil a uz to fungovalo...cely proces zabral jen x tydnu...
takze pouceni pro dnesek...vsechny komponenty kupujde v jednom obchode, jinak riskujete velke problemy...ovsem pravdepodobnost, ze se vam neco posere jako me nebo HEADovi je opravdu miziva