Zdravím, mám notebook (HP6730s - nehraje to velkou roli) a chtěl bych z důvodu poškozených souborů reinstalovat windows. Původně jsem chtěl pouze zformátovat, ale to mi neopraví systémové soubory (reinstal možná taky úplně ne, ale radši to vezmu naráz). Jádro problému je OEM Vista Basic. Zaslechl jsem, možná mylnou informaci, že je možné u notebooku vyvolat v předinstalovaném systému reinstall. Zkoušel jsem to letmo najít a nic lepšího než formát jsem nanašel. K notebooku jsem nedostal žádné instalační médium - znáte to, pustíte notebook, otevře se instalace a za chvíli tam jedou windowsy. Teď by mě zajímalo, jak tu instalaci zpustit znovu.
Suma sumárum mám dvě otázky :
1) jde u OEM verze v notebooku spustit reinstall windows bez instalačního CD? (které k tomu prostě nebylo)
2) případně jak
Díky za rady a tipy. Kdyby bylo něco třeba upřesnit, upřesním, ale předpokládám, že spoustě z vás zmíněné informace k vynesení soudu stačí.
Reinstall OEM Vista
Moderátor: Don
- Jirator
- Nováček
-
- kasper551
- Začátečník
Re: Reinstall OEM Vista
zmáčkni f11 při najíždění notebooku
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- Maranov
- Mírně pokročilý
Ano, bude to v manuálu.
Obnovení továrního nastavení bude v menu, do kterého se dostaneš mačkáním F11 během startu NB (mělo by to být F11).
kasper551: Vyhráls.
Obnovení továrního nastavení bude v menu, do kterého se dostaneš mačkáním F11 během startu NB (mělo by to být F11).
kasper551: Vyhráls.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- jirator_
- Nováček
-
inu, díky za rychlé odpovědi. notebook jsem už přeinstaloval, jen se chci ještě zeptat jestli to f11 platí u všech notebooků, nebo je to jen u HP? (případně je to vázané na typ základové desky?)
naneštěstí se nenaplnila má očekávání, a proto pokračuji zde
mimochodem se mi nedaří přihlážet na účet Jirator, ačkoli zadávám údaje, které jsem si zkontroloval několikrát podle registračního emailu... než se s tím zlobit, radši jsem si udělal jiný acc
naneštěstí se nenaplnila má očekávání, a proto pokračuji zde
mimochodem se mi nedaří přihlážet na účet Jirator, ačkoli zadávám údaje, které jsem si zkontroloval několikrát podle registračního emailu... než se s tím zlobit, radši jsem si udělal jiný acc