Zablokovaný firemní notebook

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Zamčeno
hbboy
Začátečník
Začátečník

Zablokovaný firemní notebook

Příspěvek od hbboy »

Již mám rok firemní notebook a nemůžu na něm nic dělat, nic doinstalovat ani odinstalovat. Jsou v něm šíleně pomalé visty - jedná se AMD Turion X2 dual-core RM70/2 Ghz, integrovaná grafika HD 3200, 2 GB RAM, 250 GB disk. Zkoušel jsem zjistit heslo, ale nepodařilo se. Do biosu se dostanu.

Otázka zní, když koupím za 890 Kč jiný disk 250 GB vložím ho do notebooku a nainstaluji na něj třeba windows 7 nebo XP bude to fungovat, dle mě ano a mohu si dělat na notebooku potom co chci. Nastavil bych si zpět firemní poštu v outloku, pár věcí co potřebuji a plus soukrémé bez omezení. kdybych náhodou potřeboval něco s technikem tak bych harddisk přehodil na původní a nic by se nepoznalo. Je to možné takto provést???
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zablokovaný firemní notebook

Příspěvek od Satepek »

Pokud je bios bez hesla (tedy můžeš nastavovat co chceš) tak to disk vyřeší :-)
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

jo do biosu se dostanu, neboť jsem zkoušel bootovat z cd, když jsem zkoušel rozlousknout heslo přes program z cd, ale heslo je moc dlouhé a nešlo to, díky
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satepek »

Není zač, pokud šel měnit boot jste v naprosté pohodě, a nejspíš bude stačit jen přeinstalovat windows.. to vás nenapadlo ?

Asi bude důvodem onen firemní technik, že ? Je to taky jen člověk zkus se sním domluvit :-) a nemusíš kupovat ani disk.
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

bohužel trvá na tom, že si majitelé firmy přáli, aby byli notebooky absolutně zablokované na všechno, a visty samy o sobě jsou hrozně náročné a pomalé tak bych tam raději šoupnul xp nebo windows 7 - pryč s vistama
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

jinak to mě samozřejmě napadlo to přeinstalovat, ale to by se jednou poznalo a to nechci, proto chci tam dát jiný disk a jednou až budu třeba disk vracet nebo jednou - 2 x za rok, když tam chtějí něco dělat, tak bych přivezl na firmu notebook se starým diskem tak jak je to nastavené teď a vše by bylo OK
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satepek »

Ale zase víš oni poznají, že si tam dáváš jiný disk, když se na tom co tam podstrčíš půl roku nic nedělo zase debilové to nejsou..
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

u nas se to vubec nekontroluje. uz rok a pul mi na pocitac nikdo nesahal, kdyz ho tam dam zpet tak doma a vse akrtualizuju asi pujdu do toho disku ted jen dyby to 100% šlaalo koupil bych i SSD aby se to cele zrychlilo
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

a nebo zvažuji to nechat být a koupit levný netbook do auta tak do 7000 Kč, ale to bych si ještě pohoršil tou rychlostí, potřebuji pracovat v excelu, outlock, internet, občas film v divx - 700 mb jeden film - mám vybrano něco z tohodle, ale stále se mi zdá ta výměna disku lepší - rychlejší, levnější, i když do auta a na nošení to moc není, přeci jen notebook má 3 kg a výdrž 3 hodiny - je to spíš na doma večer k televizi

zde případné netboky na výběr

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2B227N10HV

ale raději bych s windows 7 starter - přeinstalovat to můžu vždycky
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2B227N10I1

pak se mi moc líbí tento nový samsung - nový procesor a ddr3 paměti - nižší spotřeba - ale bílá klávesnice
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2B227N13I4

a nebo tento asus, ale někde jsem četl, že asus dává nějaké špatné čínské baterie a po roce odejdou a již nevydrží co konkurenční - nemůžu to najít a nevím co je na tom pravdy
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2B227N1068

Jinak samozřejmě všude doporučují toto dvojjádro s touto grafikou ale to už je cenou o dalších 1500 výš a spotřeba klesá a to vyjde levněji ta varianta s SSD diskem
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2B227N11T2

Vím, že jsem odbočil od tématu, ale budu rád za odpověď, na konkurenčním fóru světhardware mi zatím nikdo neodpověděl - díky za reakce
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

než kupovat nějaký shit za 7000Kč tak bych radši koupil rychlý 128GB SSD
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
xkryspin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xkryspin »

Vřele ti nedoporučuju na to sahat.

1) Je to zaměstnatelovo. Takže ber jax dostal nebo si kup svoje.
2) Evidentně nevíš co děláš. Pokud chceš experimentovat - pořiď si svoje.
3) Nevíš co děláš 2) - zaměstnavatel se chrání, před blbostí zaměstnanců (před tvojí). Jeden ehm.. uživatel s nezabezpečeným notebookem ve vnitřní síti a je tam práce na týden.
4) Ochrana dat firmy - ta tě evidentně vůbec nezajímá, hlavně pokud si budeš moct pustit film.
5) Argumenty "u nás se to nekontroluje" - nebude se to řešit do prvního problému, až poprvé tvoje firma spadne do nějakého blocklistu, protože "někdo" tam má zombie notebook, a všem partnerům bude díky tomu padat pošta do spamu, opravdu tě zaměstnavatel pochválí.

Sice to není technická záležitost a možná to nepatří na PCT, ale zkus se zamyslet než začneš dělat kraviny.

Co tak zoufale potřebuješ tam nainstalovat?
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

tipnu si :lol: warez, nejvetsi demence je pouzivat firemni notebook na domaci uziti, jeste k tomu kdyz uz ho maji takhle osetreny.

timto se jenom zeptam jestli je mozne pouzit freeware licenci adobe acrobat readeru do firemniho notebooku
NB:Acer Aspire V3 571G
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

tak nevím vidíš to moc černě, někteří lidé to mají normálně odblokované, někteří zablokované, nic ve vnitřní síti nedělá, skoro se nepřipojuji do sítě, jen stahuji emaily doma apod. takže v tom nevidím problém - toť vše -))) na tvé argumenty, kolegové si také instalují co chtějí,

jde mi o to, že ho využívám na běžné serfování a s debilníma vistama už při otevření 3 - 4 oken je to šíleně pomalé a pořád to chroustá - ramka je 2 GB - možná i tu bych přikoupil, nemůžu si nainstalovat nic, ani skype apod. kraviny, který ostatní mají
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Aby ses pak nedivil, že budeš mít v práci problém. Uvědom si, že to není tvůj majetek. V krajnosti řečeno, stojí ti pár tisíc za ntb za případnou ztrátu práce ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

tak předpokládejme že dotyčný víc co dělá a co podepsal v pracovní smlouvě :wink:

//a z5 k tématu
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
hbboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hbboy »

chlapy co to tady řešíte, co můžu a co nemůžu, co není zakázané je dovolené, stahuji na něm jenom emaily v outloku a je strašně pomalý a líný, takže klidně na to můžou přijít to neřeším,

ptal jsem se jestli při změně disku jde přeinstalovat systém aby vše fungovalo a vy tady pořád rozebírate co můžu a co nemůžu, s těmi radami tedy jděte radit nikam do jiného vlákna, už raději nereagujte, poradím si sám -)))))))

//Sheep - LOCK
Zamčeno

Zpět na „Notebooky a netbooky“