Flexibilní velikost iFrame s externím obsahem

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flexibilní velikost iFrame s externím obsahem

Příspěvek od Jindy »

Ahoj,

řeším už delší dobu problém, který mě vážně štve. Jde o to, že bych na svých plánovaných stránkách chtěl mít fórum zakomponované hezky do stránek - ty mám v HTML s kaskádovými styly a nějakými skripty.

Tahle různá fóra jsou samozřejmě PHP, tedy PHPbb, a já chci použít nějaké externí zdarma, například forumczech.cz, a vložit ho do svých stránek.
Jediný způsob, jak to umím udělat, je přes iFrame. Existuje i skript, který dokáže na základě velikosti obsahu iFrame přizpůsobit jeho velikost, například tento.

Problém je, že pokud je obsah iFrame z externího webu, skript nedokáže zjistit velikost cílové stránky, čili to vůbec nefunguje. Jde mi pouze o height, výšku, šířku mám fixní.

Věděl by někdo nějaké řešení?

Myslím, že pomocí toho skriptu už cesta nikam nevede, že ale musí existovat nějaký způsob. Viděl jsem například řešení, pomocí dynamických DIV prvků, kdy je iFrame nejdřív načten skrytě, následně je zjištěna velikost jeho obsahu a pak je zobrazen s aplikovanou roztaženou výškou. Jenže to funguje jen jednou, při prvním načtení stránky obsahující iFrame. Pokud v tom iFrame pak na něco kliknu a fórum se prodlouží, už se velikost nepřizpůsobí, což ale dokáže ten skript z DynamiDrive. Možná tato dvě řešení nějak zkombinovat, nevím, leze mi to na mozek a strašně to chci vyřešit.

Tady pomůže jen nějaké kouzlo. Umí tu někdo kouzlit?

Jindra
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“