Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge - infa, novinky, spekulace

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge 32nm-infa, novinky, spekulace

Příspěvek od godlike »

Intel je nazvejkanej dost.Nejaka miliarda je vubec nerozhodi.Urcite se desky budou plosne vymenovat.Ach jo.Jakoby toho nebylo dost.Srani s biosama a ted jeste tohle. :roll:
Mac...
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

No tak počkáme si na oficiální vyjádření výrobců desek a dovozců do ČR. Ale zatím to dle zpráv z Intelu vypadá že by se to mělo bez problémů vracet. Stejně si na to budem muset pár měsíců počkat - cca květen. SATA zařízení mám už teď 4 (3x disk a 1x DVD), takže se 2 sloty SATA 6GB si nevystačím.
No na druhou stranu pokud Intel splní to co říká -> výměny desek, tak se mi líbí že se k tomu postavil čelem a nic se nesnaží tutlat. Holt chybu může udělat každý, ale musí ji pak napravit. Když si vzpomenu na vadné čipy od nVidia ...

godlike: Heh taky mám desku od Alzy ( jako jedinej komponent v PC - jediní ji zrovna měli skladem), tak doufám že nebudou dělat problémy. Ale pokud oni budou mít možnost bez problémů reklamovat, tak nevidím důvod proč by s tím dělali problémy.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

Aaaach jo... Už vidím jak ta nová série bude úplně dokonalá. Intel poslední dobou šije až příliš horkou jehlou,honí výkon a kvalita je tristní... :evil:
Asahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asahi »

Zrovna jsem tenhle tyden chtel objednat novej komp, asi budu muset pockat. Jak nasledne v eshopu poznam, ze se jedna o novou opravenou serii a neprodavaji mi tu vadnou?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

godlike:miliard to ani snad nebude, co jsem četl, tak cca něco přes půl miliardy oláčů...ale věřím, že nic příjemného pro Intel (reputačně) a ani pro zákazníky.
Asahi: dnes vyšlo mnoho článků o daném problému, doporučuji jeden přečíst...Opravné revize mají být dostupné prý cca od dubna.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

:-) ja věděl proč si počkat na březen- duben :-D
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Asahi píše:Zrovna jsem tenhle tyden chtel objednat novej komp, asi budu muset pockat. Jak nasledne v eshopu poznam, ze se jedna o novou opravenou serii a neprodavaji mi tu vadnou?
Kdybych měl křišťálovou kouli, rád bych ti řekl, jak to poznáš :wink: Možností je hodně. Od značení revize, po upravené názvy atd
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

To asi "nasere" dost lidí,co přešly na sandy bridge :-D ještě že jsem věrný AMD :wink:
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Já bych nepropadal panice..... :D pořád se mého názoru vyplatí jit do Sandy bridge a P67...... 8-)
- zaprvé případné reklamace bude garantovat mocný INTEL (za půl roku si třeba vyměním desku za novou)
- zadruhé pořád jsou zde funkční porty SATA 6Gb/s a na SATA 3 Gb/s mrsknout třeba mechaniku ( což 90% uživatelům dostačuje ) a v neposlední řadě jsou na některých deskách řadiče třetích stran ;)
- zatřetí co v současné době koupit ???? mrtvý P55 nebo mrtvý AM3 a pomalý ,nenažraný Phenom II X4,X6 ??? nebo skoro mrtvý X58 a 45nm CPU které jsou žravější a méně výkonná jako new 32nm Sandy Bridge... :idea:
ještě že jsem věrný AMD
říkal ti něco TLB" Processor Bug ... :-D
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

Jak jsem koukal, tak Czech computer stáhl z prodeje pšechny desky se socketem 1155 narozdíl od Alzy, který je dál vesele prodává bez jakéhokoliv upozornění :D
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Tohle je dle mého názoru správné řešení problému...
jkmaxfli napsal...
Reaguji na masové stahování MB s vadným chipsetem alá Alza.cz
Až budou nové desky,kontaktují mně,že ji mají pro mně na krámě,já jim donesu tu mou vadnou na výměnu a život jde dál. :wink:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Koukam ze uz se zadne desky nedaj sehnat.Me ten intel proste neni souzenej.
Takze ted jeste cekat dalsi 2 mesice na desky parada....
Dneska sem poslal tu nefunknci MSI zas na reklamaci a nove se asi jen tak nedockam... :(
Pripada mi to jako velka nekonecna nocni mura.Vse co se mohlo posrat se posralo :(
Zacinam litovat, ze sem vubec sel do intelu.

Alfa, a czc uz je neprodavaj.Alza zatim jo hmmm :|
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak půjde Deluxe na RMA.
Vidím to na konec na února. I když jsou někde již zmínky o hromadných RMA uživatelů? Pár kusů neřeším, ty se najdou všude
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

BROS píše:Já bych nepropadal panice..... :D pořád se mého názoru vyplatí jit do Sandy bridge a P67...... 8-)
- zaprvé případné reklamace bude garantovat mocný INTEL (za půl roku si třeba vyměním desku za novou)
- zadruhé pořád jsou zde funkční porty SATA 6Gb/s a na SATA 3 Gb/s mrsknout třeba mechaniku ( což 90% uživatelům dostačuje ) a v neposlední řadě jsou na některých deskách řadiče třetích stran ;)
- zatřetí co v současné době koupit ???? mrtvý P55 nebo mrtvý AM3 a pomalý ,nenažraný Phenom II X4,X6 ??? nebo skoro mrtvý X58 a 45nm CPU které jsou žravější a méně výkonná jako new 32nm Sandy Bridge... :idea:
Tak tohle se opravdu vyplatí... :lol: Co koupit? Cokoli funkčního,smrt zmetkům,i když jsou upe in a upe best.. :wink:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

2Head:
Tobe to fakt nezavidim.. :mrgreen: Novy desky budou nekdy v dubnu,to se nedockas.CPU jsou taky furt vyprodany.Parada.. :)
Mac...
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Tak tohle se opravdu vyplatí... Co koupit? Cokoli funkčního,smrt zmetkům,i když jsou upe in a upe best..
Uvažuj trochu logicky.... co je lepší dnes koupit Core i5 2500K + p67 s plně funkčním SATA 6 Gb/s a zárukou na pozdější výměnu desky nebo Core i5 760 + P55 8)
Chápeš, že CPU Core i5 2xxx je v naprostém pořádku a P67 pro běžného uživatele také.... (koupí si SSD na systém + 2TB HDD na data a starej HDD hodí do šuplíku a připojí přes USB nebo eSATA) :)
lhsdv
Nováček
Nováček

Příspěvek od lhsdv »

BROS píše:
Jenze P67 uz nikde nekoupis. (czc, alfa, alza bude nasledovat imo)
Naposledy upravil(a) lhsdv dne úte 1. úno 2011, 13:11, celkem upraveno 2 x.
MB Asus P8P67-M PRO B.2 BIOS 0708|| CPU Intel Core i5 2500K Batch#L051B355|| CASE Fractal Design R3 || FAN CM 212+ || CM Silent Pro M600 600W || HDD Samsung SpinPoint F3 || RAM Evolve Zeppelin GOLD 8GB 1333MHz (KIT 2x4GB) || VGA MSI N560GTX-TI TWIN FROZR II/OC || LCD DELL U2311H || BUY 17.2.11
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Určitě se radí jak v současné situaci postupovat ..... jak budou probíhat reklamace.... možná zítra již bude normální prodej..... nevěřím, že vyhodí miliony prakticky funkčních desek a zastaví výrobu 32nm 1155 CPU nebo budou vyrábět na sklad to by je stálo dle mého laického názoru mnohem více :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud bude Intel garantem výměny chipsetů => resp. desek, tak by to mohlo proběhnout docela v pohodě. Mezitím snad výrobci doladí BIOSy a vyreklamované desky už budou snad zcela bezproblémové.
lhsdv
Nováček
Nováček

Příspěvek od lhsdv »

No uvidime.

Ja ted resim jinou vec..mam od 24.1. zaplacenou PC sestavu na CZC s i5 2500K + P67..Protoze kacka mely dorazit 26.1. Pak se posunulo na 16.2 (ted 15.2).. No a aby toho nebylo malo, tak dneska tahle zprava s tim bugem v chipsetu P67 a cekani na desku do dubna. no ROFL

edit: promazano
Naposledy upravil(a) lhsdv dne úte 1. úno 2011, 13:17, celkem upraveno 1 x.
MB Asus P8P67-M PRO B.2 BIOS 0708|| CPU Intel Core i5 2500K Batch#L051B355|| CASE Fractal Design R3 || FAN CM 212+ || CM Silent Pro M600 600W || HDD Samsung SpinPoint F3 || RAM Evolve Zeppelin GOLD 8GB 1333MHz (KIT 2x4GB) || VGA MSI N560GTX-TI TWIN FROZR II/OC || LCD DELL U2311H || BUY 17.2.11
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“