LCD TV + PC

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Mars109
Nováček
Nováček

LCD TV + PC

Příspěvek od Mars109 »

Dobrý den,
mám taková problém, před nedávnem jsem si koupil LCD tv se záměrem používání jako monitor a tv. Ale ejhle PC s TV mám připojené pomoci HDMI kabelu kde moje grafika GF9800gt bohužel nepodporuje zvuk. Tím pádem jsem připojil další kabel k získání audia a to 2 cinche do tv a 1 jack normálně do PC ale přesto zvuk není. Prosím moc o radu protože už sám nevím. Na googlu jsme našel že by se měl změnit vstup na TV nejspíš ale jinde že když je to přes HDMI tak to je nejde. Tak já už nevím. Předem díky

TV:

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/27-hyundai-hlf-27741-mp2-d190853.htm?kampan=zbozi.cz
Lojza
Začátečník
Začátečník

Re: LCD TV + PC

Příspěvek od Lojza »

GF9800gt zvuk přes HDMI podporuje, funguje to tak, že tuto kartu propojíš přímo se zvukovkou přes kablík, který bys měl u karty mít - na grafice je napsaní SPDIF-in nebo tak něco a druhej konec zapojíš do zvukovky kterou máš buď na desce integrovanou nebo ve slotu co já vím, každopádně hledej SPDIF-out. Potom je potřeba nastavit v systému jako výchozi zvukové zařízení Digital Audio (třeba Realtek Digital Output atd..., podle zvukovky). Najdeš to v Ovládací panely -> Zvuk nebo v control panelu od zvukovky.

Obrázek: http://www.mujstart.cz/blog/wp-content/ ... 031281.jpg

To řešení s těmi cinchy nebude fungovat protože telka neumí spojit video z HDMI s analogovým zvukem z cinchů. Jedině že bys na TV měl vstup jack s označením PC audio in, to bys pak propojil jackem a jelo by to, já to na Samsung LCD TV mám a jde to.
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

No já to hledal takhle a psal jsme technikovi co mi dělá počítač a ten mi napsal tohle tak já letěl koupit kabely :D no nevadí :D dvě kila v prdeli :D jen myslím že ten kabel nemám .. .čili SPDIF kabel mám říct v obchodě předpokládám :) ... moc jsi mi pomohl díky.
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

Tak ten kabel jsem v grafice zapojil ale na základní desce jsme nic nenašel.

Plánek mé zakl. desky:

http://www.nahraj.cz/content/dw/20a72379-c7bb-4160-bef2-372b0b0f5015/orig/dad86d52.jpg
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

aa už vím .. mám pouze externí SPDIF takže musím koupit pouze jiný kabel. Děkuji vyřešeno.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Nebude to ten JAUD1?
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

No nevím, když si všimneš tak tam je ten SPDIF out jako externí .. akorát nemám ten kabel .. kterej samostatně neseženu bohužel.... nějak to už vyřeším no . Ale díky
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

Tak prej je to v tý desce už integrovaný , jen to musím zapnout v BIosu .. čili by to mělo jít bez nějakých kabelů.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

To je nějaká blbost, do grafiky to musíš přenýst tím kabelem hlava nehlava.
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

No zapnu to v tom Biosu a ten kabel sháním tak jako tak kde se dá ..ptž si myslím že ho stejně budu potřebovat no. ALe je to v řiti když to dávali jen ke kartám, ani na netu už nejde objednat. Mám doma ten jak máš ty no ... ten interní ..né ten externí.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

No vždyť tím interním to musí jít. Jen najít na desce ten správnej výstup.
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

Jo ale já nemám interní slot, jen ten externí vyvedenej ven, viz ten obrázek. Jsou prostě dva kabely ...

http://img.tomshardware.com/us/2007/11/13/six_graphics_cards_with_luxury_trimmings/gfx_card_spotlight___msi_geforce_8600_gts_diamond_plus_bundle.jpg
Ty dva vlevo... vidíš ... ten úplně vlevo jen ten co potřebuju ..ten má to žlutu zakončení do toho mýho externího SPDIF výstupu ... a ten vedle něj napravo jen ten do toho interního jak máš ty.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Aha... tak myslí, že v tom už máš celkem jasno, takže nezbývá než sehnat správnej kabel :).
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

Jj ale pomohl jsi mi hodně, díky.
Mars109
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mars109 »

Kdyby měl někdo tady ten kabel tak bych ho odkoupil.

http://www.2day.cz/msi-external-spdif-kabel-pro-ati-nvidia-rca-na-hsg-2p-obly-30cm_17287.html
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“