mail a diakritika
- Jafpu3
- Nováček

-
mail a diakritika
Měl bych na vás jeden trochu podivný dotaz. Je to trochu zmatené a nevím jestli se mi podaří ho jasně formulovat. Nedávno jsem někomu posílal e-mail a i když jsem ho psal s diakritikou všiml jsem si, že v outlooku v sekci odeslaná pošta, je už bez diakritiky. Tedy ne zcela. Čárky zde zůstaly a napaříklad háčky nad s také. Nar r a e už háčky nejsou. Jak je to možné? Nejsem na tohle odborník a neumím si představit kam se háčky nad těmito písmeny mohly ztratit. Pokusně jsem odeslal email sám sobě a vše je v pořádku. Pouze ten můj e-mail odeslaný na dotyčnou adresu se takto pokazil. Přitom to je normálně vypadající adresa od seznamu. Nemůže to být nějakým nastavení u příjemce? Ovšem nechápu, proč by v tom případě byl ten zmršený email vidět i u mě. Pokud by měl příjemce něco nějak divně nastaveno, mělo by se to ukázat změněné pouze jemu, ne? Vysvětlí mi to někdo?
- kocourleo
- Začátečník

Re: mail a diakritika
Napadá mne, že jsi možná odpovídal na jeho e-mail, který byl typu html v nějakém jiném kódování (možná ISO 8859-2) a Outlook to kódování ponechal (nebo "inteligentně" kvůli čitelnosti odstranil diakritiku nad písmeny, které by v jiné znakové sadě vypadaly jinak). Ale toto se jen domnívám, Office od MIcrosoftu mne svou "inteligencí" už mnohokrát překvapily, například Excel 2003 odstraňuje v csv souborech oddělovače (středníky) podle svého uvážení a mrší jinak korektně vytvořené soubory.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518