Aku zvukovku ku Logitech Z-5500 THX 5+1
Moderátor: CageJ
- lubo188
- Začátečník

Aku zvukovku ku Logitech Z-5500 THX 5+1
Zdravim chcem sa spytat aku zvukovku by ste mi doporucili k tymto reprakom bude tam stacit karta ktora je na doske? (Realtek 7,1) alebo kupit nejaku iinu (internu / extrenu?) cena karty by mala byt tak do cca 150e pc bude vyuzavane na hd filmy a hry s nastavenim 5.1, dakujem.
- malejMatýsek
- Začátečník

Re: Aku zvukovku ku Logitech Z-5500 THX 5+1
Já bych to nejdříve připojil pomocí optického výstupu - pokud je na desce k dispozici. Tím se vyhnete zpracování zvuku na integrované zvukovce a reproduktory mají vlastní dekodér DTS a Dolby. Kupovat k tomu kartu za tisíce nemá smysl, tohle není žádný audiofilský repro.
Asus Sabertooth P67 :: Intel i5 2500K (EK Supreme HF) :: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz :: EVGA 980Ti SC+ (EK-FC Titan X) :: Crucial M4 256GB :: Crucial M500 240GB :: Asus Xonar Essence STX + Beyerdynamic COP :: Seasonic M12 - 600W :: Lian-Li Tyr X-500 (Aquaero 5 LT + PA Ultra, Laing DDC-1T Plus (XSPC top), 2x XSPC RX480, LQT expa V3-500-SP) :: LG 38UC99-W
RacingRig: Fanatec CluSport Base V2 :: Porsche 918 RSR Wheel :: ClubSport Pedals :: ClubSport Shifter 1.5 w/ SKRS :: Sparco EVO 2 PLUS :: Oculus Rift
RacingRig: Fanatec CluSport Base V2 :: Porsche 918 RSR Wheel :: ClubSport Pedals :: ClubSport Shifter 1.5 w/ SKRS :: Sparco EVO 2 PLUS :: Oculus Rift
- lubo188
- Začátečník

a tieto repraky niesu dost kvalitne?
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pro domaci potreby her a filmu jsou Z-5500 plne dostacujici, jedine na seriozni poslech hudby to neni zadne terno.
Ale pokud je pripojis pres digital (optika nebo koaxial - neni rozdil v signalu), nejde vzdycky spravne 5.1 ve vsech hrach. Pres ten digital to jede prevazne v DTS nebo Dolby Digital a hry to do tech formatu neumeji kodovat. Mne to u nekterych slo a u nekterych ne. U DVD filmu neni problem.
Pro jistotu u her je v pripade Z-5500 idealnejsi analogove pripojeni, k nemuz uz se ti porizeni lepsi zvukovky hodi urcite.
Za 150 EUR poridis na hry a filmy skvelou zvukovku. Pokud te zajima vic, pockej do konce unora, na PC Tuningu bude velky test zvukovek, kde bude problematika zvuku rozebrana dostatecne a mimochodem jsem delala testy i na Logitech Z-5500, prave pro overeni techhle vsemoznych propojeni, i ve hrach. Na hernich testech prave pracuji, ale samozrejme tu na foru zadne poznatky publikovat nebudu.
Ale pokud je pripojis pres digital (optika nebo koaxial - neni rozdil v signalu), nejde vzdycky spravne 5.1 ve vsech hrach. Pres ten digital to jede prevazne v DTS nebo Dolby Digital a hry to do tech formatu neumeji kodovat. Mne to u nekterych slo a u nekterych ne. U DVD filmu neni problem.
Pro jistotu u her je v pripade Z-5500 idealnejsi analogove pripojeni, k nemuz uz se ti porizeni lepsi zvukovky hodi urcite.
Za 150 EUR poridis na hry a filmy skvelou zvukovku. Pokud te zajima vic, pockej do konce unora, na PC Tuningu bude velky test zvukovek, kde bude problematika zvuku rozebrana dostatecne a mimochodem jsem delala testy i na Logitech Z-5500, prave pro overeni techhle vsemoznych propojeni, i ve hrach. Na hernich testech prave pracuji, ale samozrejme tu na foru zadne poznatky publikovat nebudu.
- lubo188
- Začátečník

no ja som si kupil ASUS XONAR HDAV13 rozdiel je krasne citit oproti onboard zvukovke ci v hrach hudbe alebo filmoch a to mam len repro Creative 2+1, avsak hra oblivion mi nejde. Menu ide aj hudba v menu potom dam nacitavat hru skoci to do hry a zamrzne, musim cez spravcu ukoncit proces ale zvuk v reprakoch nepretrzite praska az kym nerestartujem pocitac, ovladace som pouzil najnovsie z netu, neviete kde by mohol byt problem?
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, proc ti mrznou hry nevim, ale kupovat HDAV 1.3 at uz k 2.1 nebo 5.1 Logitech repro mi prijde jako celkem velky nesmysl. Tahle karta je primarne urcena na provozovani se zapojenim zvuku pres HDMI 1.3 a tento konektor v zadnem pripade samozrejme nezapojis do zadnych Logitech beden. Tohle HDMI propojeni je od toho, aby se zapojilo do AV receiveru, ktery uz se postara o reprodukci zvuku i obrazu.
Kazdopadne, HDAV 1.3 je karta predevsim pro prehravani Full-HD filmu s DTS-HD / Dolby TrueHD zvukem s nulovym zatizenim procesoru, to je jeji primarni urceni. Klasickou HDAV sice jde pouzivat diky pridavne karte H6 i coby plnohodnotnou surround analogovou kartu, ale to je u ni spis jen bonus a hlavni smysl je nekde jinde.
Kazdopadne, HDAV 1.3 je karta predevsim pro prehravani Full-HD filmu s DTS-HD / Dolby TrueHD zvukem s nulovym zatizenim procesoru, to je jeji primarni urceni. Klasickou HDAV sice jde pouzivat diky pridavne karte H6 i coby plnohodnotnou surround analogovou kartu, ale to je u ni spis jen bonus a hlavni smysl je nekde jinde.