Dobrý den, mám problém s chipsetem v notebooku Fujitsu Siemens Amilo Xa 2528, jedná se o to, že PC při startu nenaběhne (pouze se protáčí CD mechanika-ta je však ok), ale to pouze pokud je chipset pod teplotou do 30°C.Pokud jej však zahřejeme např. fénem (přišel na to dobrý kamarád, kterému jsem PC svěřila do opravy-jinde ho uvedli jako neopravitelný), úplně v klidu se rozběhne. Nevíte někdo co s tím? Jak se vyvarovat onomu zahřívání fénem. Nemohlo by pomoci přehrání BIOSu? Děkuji
//edit Wilik - presun z desek
Chipset-úmyslné zahřívání
Moderátor: Don
- semyk
- Nováček
-
- LOVIT
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chipset-úmyslné zahřívání
uživatel -- DiL -- bude určitě vědět, nejspíš se projevuje studený spoj
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- semyk
- Nováček
-
LOVIT píše:uživatel -- DiL -- bude určitě vědět, nejspíš se projevuje studený spoj
jj to mi bylo také řečeno...no ženská, nenapíšu všechno ....snad někdo bude vědět
- semyk
- Nováček
-
semyk píše:LOVIT píše:uživatel -- DiL -- bude určitě vědět, nejspíš se projevuje studený spoj
jj to mi bylo také řečeno...no ženská, nenapíšu všechno ....snad někdo bude vědět
Pokus, noťas zahřátý...běžel....vypnut a už nenaběhl
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
urcite "dobry kamarad" zahrival fenem chipset? nejednalo se naaahodou o GPU (graficky procesor)? tenhle book je totiz osazen G84/G86 GPU (grafika 8400M / 8600M), ktere jak vsichni vime trpi vyrobni vadou. kamarada mozna zmatlo, ze GPU je primo na zakladni desce - to je ale u notebooku bezna praxe.
jake jsou moznosti?
1) notebook prodat na aukru jako poskozeny (doporucuju)
2) pokusit se o REFLOW, coz muze a nemusi notebook na prvni pohled zprovoznit. proc na prvni pohled? protoze i kdyz se zadari, zavada se opet objevi (za tyden nebo par mesicu, to vi jen ten nahore )
3) sehnat jiny GPU a vymenit (to uz ale chce poradne vybaveni, zkusenosti a bude to stat peknej ranec - tipuju kolem 5k v servisu, kterej to navic musi umet). blby je, ze se vlastne neudela nic jinyho, nez se chciply GPU nahradi potencialne chiciplym (pripomenme si poznamku vyse o cele defektni serii).
suma sumarum bod 1) zvladne kazdy, bod 2) jsem schopen za 500,-CZK provest ALE nedam zadnou zaruku na dobu, po kterou bude deska opet fungovat no a bod 3) dokazu technologicky provest taky, ale nedokazu sehnat nove GPU.
howgh
jake jsou moznosti?
1) notebook prodat na aukru jako poskozeny (doporucuju)
2) pokusit se o REFLOW, coz muze a nemusi notebook na prvni pohled zprovoznit. proc na prvni pohled? protoze i kdyz se zadari, zavada se opet objevi (za tyden nebo par mesicu, to vi jen ten nahore )
3) sehnat jiny GPU a vymenit (to uz ale chce poradne vybaveni, zkusenosti a bude to stat peknej ranec - tipuju kolem 5k v servisu, kterej to navic musi umet). blby je, ze se vlastne neudela nic jinyho, nez se chciply GPU nahradi potencialne chiciplym (pripomenme si poznamku vyse o cele defektni serii).
suma sumarum bod 1) zvladne kazdy, bod 2) jsem schopen za 500,-CZK provest ALE nedam zadnou zaruku na dobu, po kterou bude deska opet fungovat no a bod 3) dokazu technologicky provest taky, ale nedokazu sehnat nove GPU.
howgh
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
- semyk
- Nováček
-
Děkuji za radu. Raději se ho zbavím
- Defcon95
- Začátečník
-
doporučuju krok 2 a pote krok 1 - běžná praxe na aukru