SilentMod - Leverak - zacatek

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

SilentMod - Leverak - zacatek

Příspěvek od SquirrelCZE »

zdravim
nejdriv se predstavim, jmenuju se Jan Koniarik, jsem z Ostravy, ted mi bude 17 a studuju vseobecne osmilete gymnazium :)

ted k modu:
jedna se o mou vubec prvni upravu case (a taky to tak nekdy vypada) kde se snazim o jedinou vec: ticho. Jedna se totiz o domaci server (pobezi na tom linux),ktery zaroven kombinuju s HTPC...

Sestava:
ASUS P5LD2
Pentium 4 - Presscot, podtaktovan na 1,5 Ghz
RAM mam 2GB, o jake modely se jedna nevim
Radeon X1650
LC-POWER 600w zdroj
HDD shorel
COLORS-IT ATRIX
92mm Nanoxia
140mm Fractal Design
Scythe regulator (2x regulace, 4 USB, 3mm jacky.eSata)

22.2. pribyde:
Intel X25-V
2x WD Caviar Green - 1TB

Momentalne jsem ve stadiu ze mam PC vycpany tisis hmotou, a vepredu jsem vyrezal 140mm diru na ventilator. Dalsi krok prave shanim L profily na pripevneni HDD boxu (je videt na fotkach) a setrim penize na druhy box. V budoucnu jeste chystam vyvest Scythe regulator + ON/OFF + RESTART mimo case, kvuli snadnemu pristupu :)
EDIT: V budoucnu je jeste moje prani sehnat jednu bocnici a vrchni kryt BEZ mrizek.... proste rovne plechy, ovsem to se mi asi nepovede :(

Fotografie:
https://picasaweb.google.com/squirrelcz ... directlink

P.S: za jakekoliv gramaticke chyby se omlouvam
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SilentMod - Leverak - zacatek

Příspěvek od jawakiller »

po pravde jako za tu cenu odhlucnovaciho matrose bych radeji koupil Fractal R3 a mel bys absolutni ticho :D tu radeonu mas pasivni? jinak vesmes byly hlucne tak bych ji nahradil vykonejsi 8600 treba nebo tak neco v pasivu no a podtaktovat na co ten obrovsky chladic to pasivne zvladne kdyz mas ventilator co to taha ven
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

no, tisici matros mne stal 2x350 coz ani zdaleka neni cena Define R3 :)
jinak grafika je taky pasivne chlazena, chladic ktery to je ted nenapisu, protoze nejsem doma, ovsem mam poneti ze tak pred tremi lety patril k nejlepsim + grafiku zvlada ikdyz na neho nebyl nasmerovan zadny ventilator
a CPU chladic tam je pro jistotu, to pentium je nejvykonejsi uzavreny model ktery byl coz ma nejakych 125w?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

tipuju, že po upgrade disků bude zdroj nejslabším článkem...

to vylepení je teda dost punk, ale pokud ti to tak vyhovuje... :wink:
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Dobře odhlučněná hrozná case.
S tím zdrojem to snad nemyslíš vážně, na tohle by měl stačit bohatě i 400W seasonic, který je postaven asi 2x kvalitněji než superlevné LC
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Za prve.. evidentne nechapes, ze pena tlumi zvuk tak, ze ho pohlcuje a neposila dal za sebe, pripadne neodrazi.. polepit onu case z venku je tedy nejen hnus, jak tady bylo poznamenano, ale nesmysl..
Za druhe.. delat s timhle PC cokoli je nesmysl.. za ja nevim 6,5k poridis vykonnejsi stroj.. na uplne nove platforme.. a hlavne bez nejakeho LC apod.. s tim souvisi i otazka - na co X25 v HTPC.. no.. proste je to slatanina, ktera nema hlavu ani patu.. ale je fajn, ze alespon podporujes ekonomiku, i kdyz pro sebe tou spatnou cestou.. :)
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

k tomu zdroji etc... komponenty jsou 5 let stare (zdroj ma rok) a nebyla to moje volba ... vsechno mi to proste bylo koupeno a jeste navic puvodne jako "herni" desktop... a ja osobne bych v budoucnu bral na HTPC/homeserver uplne jine komponenty....

co se tyce tlumici hmoty tak mozna JE prehnana, ovsem tohle beru jako zkouseni + mne se to vzhledove libi (funkcne uvidime...)

P.S: na HTPC je SSD na nic, ovsem tohle neni jediny ucel ktery ten stroj ma

EDIT:
tak, minule MOJE prispevky berte s rezervou, psal jsem to z mobilu na zavodech tak jsem byl trosku zmaten.
takze ZNOVA:
chladic Grafiky je http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CA0ANE39 v minulych "kombinaci" zvladl chladit grafiku bez toho aby na neho foukal jediny ventilator ve skrini....

k odhlucneni: zvenku je to nalepene z ciste estetickych duvodu ktere se mne osobne libi (uznavam ze vepredu by to mohlo byt lepsi, ale v zadu se mi to libi... )

Case: kdyz se porizovala bylo mi 12 a chtel jsem at to co nejvic sviti, takze peace se mnou, prosim :)

ke Zdroji,CPU,MB,Grafice,Chladici grafiky,RAMkam: vsechny tyhle komponenty jsem si nevybiral ja a az na Zdroj jsou dle meho kvalitni (v te dobe a na ucely na ktere mely byt).....

Zdroj: ten jsem nekupoval a i clovek ktery ho kupoval uznava ze to je trefa vedle, ja osobne ted finance na novy nemam.... takze ten bude muset zustat

k SSD: ano, to je mozna trosku prestrel, ale pro mne ma vyhodu ze mi zustane dokud neodejde, nedokazu si predstavit ze bych ho nekdy potreboval vymenit kvulli parametrum.... coz doufam ze mi vydrzi dlouho

P.S: za takovy zmatek z me strany se omlouvam
P.P.S: jedna se celkove o muj druhy stolni PC a prvni jakekoliv upravy PC, takze... + jeste kromne modelu jsem v zivote nedrzel sroubovak v ruce, takze...
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Vykašli se na SSD a kup si místo něj raději jiné lepší komponenty, začni se zdrojem :-)
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

no, tak to jsem asi mel udelat, ovsem na to uz je pozde, SSD je doma ale pod zamkem ... (to 22.2 korensponduje s tim ze mi bude 17) nicmene dalsi na seznamu je tedy Zdroj :)
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

no bylo už to tu řečeno ale...
ten utišující "molitan" je opravdu blbost dávt zvenku... Ale zrovna ve zvém případě to nějak nevadí protože chladič CPU a gk máš v pasivu ( takže bez hluku) dál máš SSD disk ten taky žádný hluk nedělá, pouze ty větráky co tam máš, a když koupíš regulaci otáček tak budeš vysmátej...
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

rikam, zvenku to je jen esteticka zalezitost :D
jinak regulaci otacek mam: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BU2RF10WI
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

aha no nějak jsem si ji asi nevšim na těch fotkách :)
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

no ona tam ani neni :D
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Já bych se na to asi kompletně vykašlal, komplet to prodal, koupil nějáký ViaC7/Atom řešení, které je pasivně uchladitelný s minimálníma nárokama na chlazení, žere to nula nula nic a výkon to má v podstatě srovnatelnej. Navíc na těch deskách je i integrovaný grafický jádro, který víceméně zvládne i HD, takže odpadne další spotřeba/hluk z grafiky. Nechal bych si jen to SSD, HDD a case. Case je sice hrozná, ale pokud se jedná o domácí server, tak není potřeba vidět. Pak už jen nějáký malý zdroj (vzhledem k spotřebě ti musí vystačit libovolnej 200-300W) a máš naprosto dokonalej domácí server za v podstatě stejný prachy.. A v případě užití nějákého kvalitního ventilátoru na nízkých otáčkách, bude růst trávy hlučnější..
Wannabe dickface... :]
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

hmm,no ja osobne v budoucnu planuju miniITX se Sandy Bridgem, popripade proste s tim co bude v te dobe na trhu a mne bude vyhovovat nejlip.... (do tehle skrine), ovsem to je vzdalena budoucnost. Momentalne si trvam na tom ze tohle tam zustane.... Na tehle skrini se ucim pracovat se skrini, nabiram zkusenosti a zkousim, takze tam je sance na zniceni CPU,MB,GPU.... Ano o zdroji premyslim, ovsem co budu pak delat s timhle?...
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

no zase nebuď z toho nějak vystrašenej z toho zdroje... Sice značka nic moc (já taky nemám corsaira nebo seasonika) ale když sito přebereš...: zdroj nevyužíváš snad ani na 1/3 jeho max výkonu, když ho budeš vysávat aby tam nebyly chuchvalce prachu a občas kontrolovat jestli se nějak "nepálí" nějaká součástka(samazřejmě ne vždy to není poznat, ale někdy se zadaří), dál jestli má stabylní napětí (3,3 , 5 a 12 V) tak by mohl vydržet...
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Sice to je třeba 600W zdroj, ale pokud má účinnost 40% tak..
Wannabe dickface... :]
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

no jo ale stejnak i těch 40 % z 600 na tuhle sestavu bohatě stačí
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

jenže zaplatíš víc :D

ten case je strašnej, hlavně nechápu, proč když chceš utlumit zvuk, tak vylámeš záslepky.. ucpal bych to celý, ať vyfukuje jen zadní větrák a zdroj.
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

no, ty uz jsme vylamal davno a momentalne tam diru musim nechat, jinak se pod grafikou kumuloval horky vzduch :(, ovsem upravit by to slo, to jo, zkusim popremyslet O:-)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“