hlavní dotaz:
rád bych poprosil o radu ohledně výměny cpu Q9450, který mi běží na 3,5Ghz za novější i7-2600K, jestli se výkon v konečné fázi projeví nebo to nemá cenu. Ne že bych s výkonem nebyl spokojen, ale mám prostě možnost dobře prodat, jak zmíněný cpu Q9450, tak desku Rampage Formula X48 a Corsair Dominator 4GB ram DDR2 1066Mhz, jelikož tyto tři součásti jak je známo nemohou bez správné platformy na sobě existovat a tím znovu obrodit můj PC základ.
ostatní info s tímhle spojené:
Nově chci zakoupit již zmíněný cpu i7-2600K a ASUS P8P67 + 8GB ram na 1600Mhz. Grafiku mám ATI 4870X2 a rád bych v příštích měsících přešel na nějaké dvoujádrové řešení buď od Ati nebo NV ještě nevím podle výkonu. O problému Sandy Bridge SATA2 vím a jelikož mám 4 HDD, tak jsem se rozhodl pro výběr zmíněné desky kvůli jejím 4 konektorům pro SATA3 a tím se vyhnu tomuhle možnému problému do budoucna.
PC používám především k hraní her, grafice pro pracovní účel a to vše na 26" LCD tedy rozlišení 1920/1200 na jaře bych rád dokoupil ještě 2*26" lcd panely, proto i ta inovace a čekání na nové vlakové lodě ATI-NV.
předem děkuji za každý postřeh...