Q9450 ver. i7-2600K

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Q9450 ver. i7-2600K

Příspěvek od Remmi »

Zdravím vás pánové,

hlavní dotaz:
rád bych poprosil o radu ohledně výměny cpu Q9450, který mi běží na 3,5Ghz za novější i7-2600K, jestli se výkon v konečné fázi projeví nebo to nemá cenu. Ne že bych s výkonem nebyl spokojen, ale mám prostě možnost dobře prodat, jak zmíněný cpu Q9450, tak desku Rampage Formula X48 a Corsair Dominator 4GB ram DDR2 1066Mhz, jelikož tyto tři součásti jak je známo nemohou bez správné platformy na sobě existovat a tím znovu obrodit můj PC základ.

ostatní info s tímhle spojené:
Nově chci zakoupit již zmíněný cpu i7-2600K a ASUS P8P67 + 8GB ram na 1600Mhz. Grafiku mám ATI 4870X2 a rád bych v příštích měsících přešel na nějaké dvoujádrové řešení buď od Ati nebo NV ještě nevím podle výkonu. O problému Sandy Bridge SATA2 vím a jelikož mám 4 HDD, tak jsem se rozhodl pro výběr zmíněné desky kvůli jejím 4 konektorům pro SATA3 a tím se vyhnu tomuhle možnému problému do budoucna.

PC používám především k hraní her, grafice pro pracovní účel a to vše na 26" LCD tedy rozlišení 1920/1200 na jaře bych rád dokoupil ještě 2*26" lcd panely, proto i ta inovace a čekání na nové vlakové lodě ATI-NV. :)

předem děkuji za každý postřeh...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Q9450 ver. i7-2600K

Příspěvek od godlike »

Pokud mas moznost dobre prodat,prodej.Tyhle stary quady se daji prodat i za 4000,lidi to kupuji jako divy.Co jinak dodat?2600K jasne deklasuje stary quad po vsech strankach.Navic u s.1155 byla ohlasena zpetna kompatibilita s Ivy Bridge 22nm.
Jdi do toho... :)
Mac...
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Rozhodně ANO, jestli natolik spěcháš, že nepočkáš na nové revize desek, tak do toho jdi, SATA6 to zachrání a mechanikám je nějaká málo% chyba fuk.
Komponenty jsi vybral moc hezky, jen jsi nějak neuvedl chlazení, s tím bychom mohli též pomoci.
A s tou grafikou: NV má sice CUDA, ale AMD Eyefinity, času dost.
A s tím dvoučipovým řešením bych to neviděl tak horký, jedna GTX580 na dlouho vyřeší všechno :-)
BTW jaký máš zdroj?
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

pokud ti jde o vykon ve hrach tak vykonostně si moc nepolepsíš.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To je jedna paní povídala, všechny srovnávací testy na stejných frekvencích dopadají lépe pro Sandy.
A to jde nataktovat bez sebemenších problémů na 4,5GHz, což je u s775 docela rarita, hlavně díky chlazení.

Omlouvám se za odkaz na konkurenci, ale test zde na PCT proběhl nepochopitelně na hrách, kde je výkon limitován GPU a CPU hraje 2. housle.
http://extrahardware.cnews.cz/sandy-bri ... ?page=0,13
Nekoukat na COD4 :-)
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Jeltík píše:Rozhodně ANO, jestli natolik spěcháš, že nepočkáš na nové revize desek, tak do toho jdi, SATA6 to zachrání a mechanikám je nějaká málo% chyba fuk.
Komponenty jsi vybral moc hezky, jen jsi nějak neuvedl chlazení, s tím bychom mohli též pomoci.
A s tou grafikou: NV má sice CUDA, ale AMD Eyefinity, času dost.
A s tím dvoučipovým řešením bych to neviděl tak horký, jedna GTX580 na dlouho vyřeší všechno :-)
BTW jaký máš zdroj?
Chlazení na cpu si pravděpodobně nechám z předešlého cpu a to Zalman 9700Led (http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro ... sp?idx=164) byl sem s ním max spokojen co se týče teplot a dokoupím na něj jen sponu pro s.1155, tedy jestli ji seženu, když ne tak nějaký Noctua to jistí. Zdroj mám Corsair HX1000 1000W. U grafik zatím ještě počkám, duální řešení chci hlavně kv. 3LCD 26" do Eyefinity či 3D Vision Surround od NV záleží podle finálního výsledku, až budou v prodeji.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Na jednu grafiku od AMD jde napojit až 6 monitorů, takže CF/SLI nutný není :-)
Chladič je dost dobrý, kdyžtak NH-D14.
Zdroj je předimenzovaný, ale lepší než akorát
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“