VNC na Win7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

VNC na Win7

Příspěvek od Thellwin »

Má někdo zkušenosti s tímhle softem na Win7? Používám Verzi RealVNC 4.1.0.3 (nebo tak nějak) a nelze se připojit z mobilu (ale ani z NB s WinXP). FW si zařve, že je příchozí spojení, dám povolit, ale pak mi to napíše, že "Server has closed the session" na XP mi to normálně všechno funguje, google moc nepomohl.
Goldnoob team proud member!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: RealVNC na Win7

Příspěvek od zombux »

VNC Personal Edition 4.6 - released 20th December 2010
NEW: Full Windows 7 support.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dík, já to původně taky našel, jenže free je jenom viewer, server je 30ti denní trialka, takže jsem to nesosal a podívat se do changelogu mě nenapadlo. Ale funguje, nějak to musím do měsíce pořešit :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Co UltraVNC?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: VNC na Win7

Příspěvek od Thellwin »

Určitě vyzkouším víc alternativ, Real jsem nandal proto, že už ho dlouho používám a hlavně mi fungoval ve spojení s mobilem (WM 6.1 a program MochaVNC), což je pro mě prioritní, oželel bych nefunkčnost odkudkoliv, ale mobil musí jet :)

EDIT

Jen pro info, kdyby to někoho zajímalo.

Vyzkoušel jsem včera UltraVNC 1.0.9.5, TightVNC 2.0.2 a RealVNC Enterprise 4.4.2

UltraVNC - se mi nepodařilo rozjet, ačkoliv jsem si hrál s konfigurací všelijak, tak z telefonu ani ťuk.

TightVNC - jelo, ale přišlo mi, že je to všechno nějaký pomalý.

RealVNC - jede ok, dá se to i se zapnutým Aerem, nicméně je fakt, že když se vypnou tyhle efekty, tak je to svižné solidně. Samozřejmě lze nastavit, aby se aero vyplo jen na dobu připojení a pak zase zaplo. Zůstávám u RealVNC :)

Všechny tři softy jsem zkoušel z telefonu jak přes Wi-Fi, tak přes 3G. Přes operátora to není o moc pomalejší než přes Wi-Fi, pokud to tedy jede.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

UltraVNC je celkově rozbitý, nikdy se mi nepovedlo to rozchodit tak jak bych si představoval. RealVNC je prostě klasika která funguje, pokud jej z nějakého důvodu nelze nasadit (firewall apod.) tak je rozumnější využít úplně jinou službu než VNC klony.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Vzhledem k Windows Mobile nic jiného nepřipadá v úvahu, vzdálenou plochu to sice tuším má, ale vzhledem k odhlašování uživatele je to nepoužitelné. Svým způsobem jsem rád, že to VNC vůbec jede :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

zombux píše:...tak je rozumnější využít úplně jinou službu než VNC klony.
A tou muze byt napr..? resim tenhle problem vzdalene zpravy uz delsi dobu.. nemuzu najit jakykoli stupidne jednoduchy SW, ktery by draha polovicka zvladla nainstalovat a zapnout a ja bych uz na dalku vyresil zbytek..
Kdyi jsem mel takovyhle plug-in do Skypu.. proste parada.. zadne problemy s FW, se spojenim.. zadne nastavovani niceho.. proste se to zaplo.. nastavilo se jen zobrazeni.. klasika, co vsechno prenest, a hura na klikani v cizim PC, kde zesedivela obrazovka s hlaskou, ze PC je mam v rukou ja na dalku a hotovo.. tunel to udelalo pres skype ucty, coz bylo super.. plug-in zmizel a nazdar.. od yty doby jsem vyrizenej, protoze kdekoli cokoli potrebuju u nekoho vyresit, nemusim VNC ani zkouset, protoze se k nikomu nikdy nedostanu.. zadne verejne IP.. zadne znalosti FW, nic.. teda na druhem konci samozrejme..
Potreboval bych reseni stylu 2x klikni a nesahej na to.. :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pro mobily pravda nevím, ale pro PC alternativy jsou - pro tvoje použití asi bude nejvhodnější teamviewer, pro "vlastní" počítače jde skvěle použít Live Mesh...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

TeamViewer?

edit:// zombux byl rychlejsi
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Musím podotknout, že po přechodu na Android jsem VNC zaměnil za již zmiňovaný TeamViewer a funguje to parádně.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“