VNC na Win7
Moderátor: Loki5567
- Thellwin
- Administrátor

VNC na Win7
Má někdo zkušenosti s tímhle softem na Win7? Používám Verzi RealVNC 4.1.0.3 (nebo tak nějak) a nelze se připojit z mobilu (ale ani z NB s WinXP). FW si zařve, že je příchozí spojení, dám povolit, ale pak mi to napíše, že "Server has closed the session" na XP mi to normálně všechno funguje, google moc nepomohl.
Goldnoob team proud member!
- zombux
- Odborník PCT

Re: RealVNC na Win7
VNC Personal Edition 4.6 - released 20th December 2010
NEW: Full Windows 7 support.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Thellwin
- Administrátor

Dík, já to původně taky našel, jenže free je jenom viewer, server je 30ti denní trialka, takže jsem to nesosal a podívat se do changelogu mě nenapadlo. Ale funguje, nějak to musím do měsíce pořešit 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co UltraVNC?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Thellwin
- Administrátor

Re: VNC na Win7
Určitě vyzkouším víc alternativ, Real jsem nandal proto, že už ho dlouho používám a hlavně mi fungoval ve spojení s mobilem (WM 6.1 a program MochaVNC), což je pro mě prioritní, oželel bych nefunkčnost odkudkoliv, ale mobil musí jet 
EDIT
Jen pro info, kdyby to někoho zajímalo.
Vyzkoušel jsem včera UltraVNC 1.0.9.5, TightVNC 2.0.2 a RealVNC Enterprise 4.4.2
UltraVNC - se mi nepodařilo rozjet, ačkoliv jsem si hrál s konfigurací všelijak, tak z telefonu ani ťuk.
TightVNC - jelo, ale přišlo mi, že je to všechno nějaký pomalý.
RealVNC - jede ok, dá se to i se zapnutým Aerem, nicméně je fakt, že když se vypnou tyhle efekty, tak je to svižné solidně. Samozřejmě lze nastavit, aby se aero vyplo jen na dobu připojení a pak zase zaplo. Zůstávám u RealVNC
Všechny tři softy jsem zkoušel z telefonu jak přes Wi-Fi, tak přes 3G. Přes operátora to není o moc pomalejší než přes Wi-Fi, pokud to tedy jede.
EDIT
Jen pro info, kdyby to někoho zajímalo.
Vyzkoušel jsem včera UltraVNC 1.0.9.5, TightVNC 2.0.2 a RealVNC Enterprise 4.4.2
UltraVNC - se mi nepodařilo rozjet, ačkoliv jsem si hrál s konfigurací všelijak, tak z telefonu ani ťuk.
TightVNC - jelo, ale přišlo mi, že je to všechno nějaký pomalý.
RealVNC - jede ok, dá se to i se zapnutým Aerem, nicméně je fakt, že když se vypnou tyhle efekty, tak je to svižné solidně. Samozřejmě lze nastavit, aby se aero vyplo jen na dobu připojení a pak zase zaplo. Zůstávám u RealVNC
Všechny tři softy jsem zkoušel z telefonu jak přes Wi-Fi, tak přes 3G. Přes operátora to není o moc pomalejší než přes Wi-Fi, pokud to tedy jede.
- zombux
- Odborník PCT

UltraVNC je celkově rozbitý, nikdy se mi nepovedlo to rozchodit tak jak bych si představoval. RealVNC je prostě klasika která funguje, pokud jej z nějakého důvodu nelze nasadit (firewall apod.) tak je rozumnější využít úplně jinou službu než VNC klony.
- Thellwin
- Administrátor

Vzhledem k Windows Mobile nic jiného nepřipadá v úvahu, vzdálenou plochu to sice tuším má, ale vzhledem k odhlašování uživatele je to nepoužitelné. Svým způsobem jsem rád, že to VNC vůbec jede 
- Maxtor
- Začátečník

-
A tou muze byt napr..? resim tenhle problem vzdalene zpravy uz delsi dobu.. nemuzu najit jakykoli stupidne jednoduchy SW, ktery by draha polovicka zvladla nainstalovat a zapnout a ja bych uz na dalku vyresil zbytek..zombux píše:...tak je rozumnější využít úplně jinou službu než VNC klony.
Kdyi jsem mel takovyhle plug-in do Skypu.. proste parada.. zadne problemy s FW, se spojenim.. zadne nastavovani niceho.. proste se to zaplo.. nastavilo se jen zobrazeni.. klasika, co vsechno prenest, a hura na klikani v cizim PC, kde zesedivela obrazovka s hlaskou, ze PC je mam v rukou ja na dalku a hotovo.. tunel to udelalo pres skype ucty, coz bylo super.. plug-in zmizel a nazdar.. od yty doby jsem vyrizenej, protoze kdekoli cokoli potrebuju u nekoho vyresit, nemusim VNC ani zkouset, protoze se k nikomu nikdy nedostanu.. zadne verejne IP.. zadne znalosti FW, nic.. teda na druhem konci samozrejme..
Potreboval bych reseni stylu 2x klikni a nesahej na to..
- zombux
- Odborník PCT

pro mobily pravda nevím, ale pro PC alternativy jsou - pro tvoje použití asi bude nejvhodnější teamviewer, pro "vlastní" počítače jde skvěle použít Live Mesh...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
TeamViewer?
edit:// zombux byl rychlejsi
edit:// zombux byl rychlejsi
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Thellwin
- Administrátor

Musím podotknout, že po přechodu na Android jsem VNC zaměnil za již zmiňovaný TeamViewer a funguje to parádně.