FAQ: Chladič CPU - aktualizace 14.11.2014
Moderátor: morke
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Re: FAQ: Chladič CPU
Má cenu Coolermaster V8? Je lepší než chladiče do 700,-?
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ach ta lenost... Opět zbytečná otázka 
http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... html#sect0
Vzhledem k tomu, že je TR Ultra120 extreme jeden z nej chladičů to nebylo špatný
http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... html#sect0
Vzhledem k tomu, že je TR Ultra120 extreme jeden z nej chladičů to nebylo špatný
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

To není lenost, jen jsem to nenašel, ale díky. 
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Pod který chladič se mi v pohodě vlezou ramky vedle AM3? Pod Arctic 64 PWM nebo CoolerMaster 212+ ? Nebo úplně jiný? Mám desku SUS M4A87TD/USB3 a jsem už pěkně vystresovaný tím že jsem si k ní objednal nevhodný chladič Gelid Tranquillo.
Naposledy upravil(a) M4r1hu4n3 dne úte 8. úno 2011, 21:02, celkem upraveno 1 x.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A co Gelid Tranquillo?
- shelby_nr
- Čestný člen

-
- o aké ram sa jedná?
- poprípade ram prehoď do 2 a 4 slotu
//predpokladám, že nechce mať otočený chladič (nasávanie zo spodku) tak Gelid asi nie kedže na AMD sockete ho inak neotočíš
- poprípade ram prehoď do 2 a 4 slotu
//predpokladám, že nechce mať otočený chladič (nasávanie zo spodku) tak Gelid asi nie kedže na AMD sockete ho inak neotočíš
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

No, právě že tu mám ten Gelid, a vůbec tam nepasuje, i když jsem ho tam zkusil tak mi zasahuje do ramek a nevyužiju tak dva sloty. Takže mi ani přehození do 2 a 4 slotu nepomůže, jinak ram jsou klasiky Hyperblu od Kingstonu. Jestli mi ho v alfě nevezmou zpět tak jsem přišel o pár stovek protože i když je novej tak ho už za tu cenu neprodám.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Tak asi jedine CM 212+
...ale budeš musieť vymeniť fan
(nie som si istý či fan nebude zasahovať do 1 slotu)
(nie som si istý či fan nebude zasahovať do 1 slotu)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Jako ventilátor bych stejně měnil, otázkou je jestli to pomůže, je na trhu vůbec nějaký chladič který by šel bez problému nainstalovat na moji desku tak abych mohl osadit všechny sloty ram?
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Noo možnosť je aj Noctua NH-U12P + NH-A90...tie Kingston Blu majú výšku 30mm že? a výška Noctuy
Podľa tejto fotky by mal byť CM 212+ v pohode (neviem presne o akú dosku ide, ale je tam X4 925)
Podľa tejto fotky by mal byť CM 212+ v pohode (neviem presne o akú dosku ide, ale je tam X4 925)
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Už mám objednaný CM, tak snad už bude sedět, jinak budu muset zas vyjednávat poslání dalšího chladiče zpět. A pak si koupit teda tu Noctuu. Jinak ten CM má tu výšku 37mm, tak uvidíme. A Tranquillo budu zítra posílat zpátky do alfy, takže to dopadlo relativně dobře.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to je za blbost?
Mám zkušenost - Gelid Tranquillo + M4A89GTD PRO + Kingston HyperX Blu (obsazené všechny sloty) a všechno bez sebemenšího problému s kolizí
Samozřejmě, FAN musel doslova "ležet" na RAMkách, ale vešlo se to 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Mohol by si poslať foto. Podľa tejto fotky by to bez chladiča na ram bolo len tak tak...
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano, foto budu moct poskytnout v blízké době, ale už to bude kombinace Gelid Tranquillo + Gigabyte 870A-UD3 + Kngston HyperX, protože na Asus desce byl u kamaráda a ten ho prodal dalšímu mému kamarádovi, jelikož už mu nestačil jeho výkon
Zítra tedy zkusím vyfotit
Přiznám se, že jste mě tedy najednou celkem znejistili 
// Ale jak říkám, ten chladič doslova ležel na RAMkách, tudíž je dost možné, že byl na těch úchytech jakoby trochu "povysunutý" směrem nahoru, jestli víte co myslím
// Ale jak říkám, ten chladič doslova ležel na RAMkách, tudíž je dost možné, že byl na těch úchytech jakoby trochu "povysunutý" směrem nahoru, jestli víte co myslím
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Tak CM sedí, možná by Gelid měl lepší teploty ale CM vyhrál na plné čáře za uchycení.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ajaj, úplně jsem zapoměl na to foto
Tak ho sem dám alespoň teď... Ale omluvte kvalitu fotky, měl jsem s sebou akorát telefon..
(btw. skříň a cable management je pouze prozatimní improvizace
)
Snad i z té špatné kvality je vidět, že chladič zasahuje nad RAMky

Snad i z té špatné kvality je vidět, že chladič zasahuje nad RAMky

- Leclerk
- Nováček

-
Chladič CPU do 700kč
Sháním chladič na cpu do těch (kolem) 700Kč Desku mám se sc.AM3 a skříň CM elite 430 tak chladič nemůže být moc velký aby se tam vlezl (i když za tu cenu určitě velký nebude
), CPU mám athlona II x4 640 3ghz
pokud možno tak bych chtěl takový, aby šel osadit tak, aby foukal směrem do zadního ventilátoru.
líbí se mi tento:
Gelid Tranguillo ale ten asi tak osadit nepůjde. Pak se mi líbí tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30TZ0AMLVS Xigmatek, ale nevím jak jsou na tom chladiče Xigmatek. Navrhnětě kdyžtak lepší řešení. Popř. bych vzal toho výše zmiňovaného Gelida (protože zdroj mám dole tak se přehřívat nebude), ale jak řikám raději bych bral aby foukal přímo do zadního ventilátoru.
Sháním chladič na cpu do těch (kolem) 700Kč Desku mám se sc.AM3 a skříň CM elite 430 tak chladič nemůže být moc velký aby se tam vlezl (i když za tu cenu určitě velký nebude
pokud možno tak bych chtěl takový, aby šel osadit tak, aby foukal směrem do zadního ventilátoru.
líbí se mi tento:
Gelid Tranguillo ale ten asi tak osadit nepůjde. Pak se mi líbí tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30TZ0AMLVS Xigmatek, ale nevím jak jsou na tom chladiče Xigmatek. Navrhnětě kdyžtak lepší řešení. Popř. bych vzal toho výše zmiňovaného Gelida (protože zdroj mám dole tak se přehřívat nebude), ale jak řikám raději bych bral aby foukal přímo do zadního ventilátoru.
Intel Core i5 4670K@4,0GHz, MSI Z97 Gaming 3, Kingston 2X8GB 1886 DDR3, MSI RX 480 Gaming X 8GB, Crucial M500 240GB, Fractal Design Define R5, Seasonic G Series 550W
- Máchal
- Začátečník

-
Nejlepší za tu cenu bude ten gelid. Pokud trváš na tom aby foukal do zadu (i když nevím proč když nahoru můžeš u té elitky fláknout dva ventilátory) tak do limitu jedině CM hyper 212+ nebo nad limit Ninja 3(ten by to asi zvládl i bez ventilátoru
). Já bych ale vzal ten gelid a nahoru šoupl ventilátor.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ani nahoru fan davat nemusis,to pujde stejne skrz perforaci samo...
- Leclerk
- Nováček

-
ok díky za rady asi to tak udělám, pokud se mně tam vleze a ani nebudu muset vydělávat MB, díky moc, nějak mě to nenapadlo 
Intel Core i5 4670K@4,0GHz, MSI Z97 Gaming 3, Kingston 2X8GB 1886 DDR3, MSI RX 480 Gaming X 8GB, Crucial M500 240GB, Fractal Design Define R5, Seasonic G Series 550W