rozpoznání uživatele na internetu

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
papajohn
Nováček
Nováček

rozpoznání uživatele na internetu

Příspěvek od papajohn »

Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit, jak přesně funguje identifikace uživatele na internetu? Zajímá mě všechno co identifikuje můj počítač (něco sem četl o cookies, mac adresa :?: ), resp. co vše nastavit, abych po změně ip adresy (jiný typ připojení) byl pro stránu na které sem již brouzdal "nový návštěvník".......příp. lze nějak zamaskovat mojí pevnou IP? Předem děkuji za rady Jarda
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: rozpoznání uživatele na internetu

Příspěvek od arxeiss »

Nevím co přesně potřebuješ, ale jestli jenom tupě stačí, aby jsi na chvíli na stránce nebyl identifikován jako ty, tak si dej do Googlu: Free proxy server, nějakou stránku vyber, a tu stránku co chceš navštiv přes web toho proxy serveru.
My tak třeba obcházíme zablokované stránky ve škole.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
papajohn
Nováček
Nováček

Příspěvek od papajohn »

trochu to zjednoduším.....mám notbuk a net od O2, du na na seznam do mailu..... pak se lognu přes net od tmobilu (se stejnym notasem).....a jde o to jestli stačí když vymažu cookies aby mě ten server nepoznal nebo musim ještě něco??
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jak aby tě nepoznal? Aby si seznam myslel, že do toho mailu leze někdo jiný než předtím?
Myslím, že cookie by měly stačit.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

pozor. nielen cookies cloveka identifikuju. uz len tym ze si clovek vypne cookies sa stava vinimkou. dalej cez javascript sa daju zistit take veci ako rozlisenie obrazovky, farebna hlbka a naistalovane fonty. potom prehliadac posiela svoju identifikaciu v user agent z ktoreho sa da zistit pouzity prehliadac a operacny system. jednotlivo je to nic moc ale celkovo to tvori ze pocitac od pocitaca je dost unikatny. je to sice obtiaznejsie toto vsetko sledovat ale ked ide clovek do paranoje tak nic nestaci.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

To ano, ale i tak toto určitě na seznamu pro identifikaci neukládají
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“