Sestavy od 12.000,- do 20.000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sestavy do 20.000,-
8gb pameti je dnes super,kort za ty prachy:
http://interlink.tsbohemia.cz/dimm-ddr3 ... 10644.html
zdroj radsi seasonic:
http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 82874.html
skrin v poho,proc vyhazovat prachy za drahou skrin?
ta co si vybral je v poho
ale rozhodne pokud to je na hrani bych vzal CPU:
http://interlink.tsbohemia.cz/intel-cor ... 16754.html
a desku nakou gigabyte.
http://interlink.tsbohemia.cz/dimm-ddr3 ... 10644.html
zdroj radsi seasonic:
http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 82874.html
skrin v poho,proc vyhazovat prachy za drahou skrin?
ta co si vybral je v poho
ale rozhodne pokud to je na hrani bych vzal CPU:
http://interlink.tsbohemia.cz/intel-cor ... 16754.html
a desku nakou gigabyte.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- dObi
- Začátečník

Prostě jsi ve svém předešlém příspěvku mlel jen samé kecy, které jsem ti myslím dost jasně vysvětlil na předešlé stránce, tak proč pořád tvrdit, že si měl pravdu.msoky píše: 1.nevrav naozaj? šikovny chlapec
2.to mi je jasne podla recenzii je to tak..no v sučte je to +cca 2% pre radeon co je v ramci odchylky
3.facepalm:pozri si recenzie,je mi jasne ze maloktory SW vyuzije viac jadier,ale ide o funkciu pretaktovavania jedneho,dvoch troch jadier v pripade nezatazenia ostatnych...tak si poriadne nastuduj testy lebo nevies o com kecasprečo by som SSD nemohol dať?
zostavu chcel do 18k,dalo by sa niekde este ušetriť a dať nejaky 64GB SSD disk,nevidim v tom problem
Já tam pořád v herní mašině nevidím rozdíl:

to JednaKrysy:
- Určitě neber výše zmiňovaný Fortron, bohužel už to není, co bývalo, a jde to spíše do kytek. Také bych vzal osvědčený Seasonic.
- Pokud chceš kvalitní skříňku, bral bych Lancool K58
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ohledně bodu 3 - s klidným svědomím ti můžu říct, že ty nevíš, o čem kecášmsoky píše:1.nevrav naozaj? šikovny chlapec
2.to mi je jasne podla recenzii je to tak..no v sučte je to +cca 2% pre radeon co je v ramci odchylky
3.facepalm:pozri si recenzie,je mi jasne ze maloktory SW vyuzije viac jadier,ale ide o funkciu pretaktovavania jedneho,dvoch troch jadier v pripade nezatazenia ostatnych...tak si poriadne nastuduj testy lebo nevies o com kecasprečo by som SSD nemohol dať?
zostavu chcel do 18k,dalo by sa niekde este ušetriť a dať nejaky 64GB SSD disk,nevidim v tom problem
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- ambrosius
- Nováček

-
Dobrý den
dávám si dohromady PC sestavu a rád bych se zeptal na názory zkušenějších, protože v některých věcech váhám. Děkuji všem za jejich ochotu a čas.
Základní deska:
ASUS Crosshair IV Extrem
Grafická karta:
GeForce GTX 470
Sapphire Rad HD 6850 1GB DDR5, 256bit, 2xDVI, HDMI, miniDP, PCIE
Procesor
AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (AM3) BlackBox
Intel Core i5 2500 3,30GHz (6MB) BOX LGA1155 Sandy Bridge - s integrovanou grafikou
AMD Phenom II X4 965 Quad-Core (3,4GHz, 8MB, AM3, 125W) BOX Black Edition
RAM
DIMM DDR3 4096MB 1333 DC KIT (2x2048) TRANSCEND CL9 JetRam
ZDROJ
GIGABYTE Superb 550P low noise 12cm, pasiv PFC, ATX
Skříň
LanCool PC-K58
dávám si dohromady PC sestavu a rád bych se zeptal na názory zkušenějších, protože v některých věcech váhám. Děkuji všem za jejich ochotu a čas.
Základní deska:
ASUS Crosshair IV Extrem
Grafická karta:
GeForce GTX 470
Procesor
Intel Core i5 2500 3,30GHz (6MB) BOX LGA1155 Sandy Bridge - s integrovanou grafikou
RAM
ZDROJ
Skříň
LanCool PC-K58
- veteran13
- Začátečník

na co ta sestava bude? a do jaké ceny? chceš taktovat? jinak určitě to postav na sandy bridge, zdroj radši ověřený Seasonic 520W
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- ambrosius
- Nováček

-
Ctěl bych se vlézt do cca. 20 tisíc. Taktování nepředpoládám vzhledem k tomu, že s tím nemám zkušenosti. Sestava je na využití - hry, střihání videa atd. A tam kde je více položek tak nevím co.
- dObi
- Začátečník

to: ambrosius
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... KV0110IU01
- Pozor, desky mají BUG, což tě ale nebude nějak zvláště omezovat. Koupit, a poté až vyjdou opravené desky, tam jednoduše vyměnit za novou. Bude se to řešit rychle, i okamžitě na míste kus za kus.
- Pokud stříháš videa ve vysokém rozlišení, 8GB Ram se šikne, pokud ne, vem 2x2GB od Kingstonu.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... KV0110IU01
- Pozor, desky mají BUG, což tě ale nebude nějak zvláště omezovat. Koupit, a poté až vyjdou opravené desky, tam jednoduše vyměnit za novou. Bude se to řešit rychle, i okamžitě na míste kus za kus.
- Pokud stříháš videa ve vysokém rozlišení, 8GB Ram se šikne, pokud ne, vem 2x2GB od Kingstonu.
Naposledy upravil(a) dObi dne sob 12. úno 2011, 21:41, celkem upraveno 1 x.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
na tvoje pouziti vem Grafiku AMD,CPU Intel a zdroj Seasonic 500(me stejna grafika a cpu bezi na Enermax 420W)ambrosius píše:Dobrý den
Základní deska:
ASUS Crosshair IV Extrem
Grafická karta:
GeForce GTX 470
Procesor
RAM
ZDROJ
Skříň
LanCool PC-K58
Pameti vem spise dva kusy
http://interlink.tsbohemia.cz/dimm-ddr3 ... 98554.html
deska zbytecne premakana.. spis vem neco levnejsiho co ma vstupy ktere potrebujes. Splni to ucel stejne a usetris
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- msoky
- Začátečník

-
Ohledně bodu 3 - s klidným svědomím ti můžu říct, že ty nevíš, o čem kecáš
A samozřejmě Turbo (přetaktování zatížených jader) má i SB, což bys podle recenzí měl vědět[/quote]
velmi rad si vypocujem v com nemam prehlad od skuseneho cloveka
no co neviem o SSD?
dalej ked das napriklad do rovnakej dosky athlon x2 255 a ci tam dam phenom x6 T1055 tak ked ich porovnam(nejde o vykon) tak v oboch pripadoch pri aplikacii ktora využiva iba jedno jadro, tak sa obe procesory pretaktuju?
podla mna to dokažu iba najnovsie phenomy x6
velmi rad si vypocujem v com nemam prehlad od skuseneho cloveka
dalej ked das napriklad do rovnakej dosky athlon x2 255 a ci tam dam phenom x6 T1055 tak ked ich porovnam(nejde o vykon) tak v oboch pripadoch pri aplikacii ktora využiva iba jedno jadro, tak sa obe procesory pretaktuju?
CPU: Phenom II X3 720, SB:Gigabyte MA790X-DS4, RAM: Corsair 4GB DDR2 1066Mhz CL5, Chladič:Scythe Katana 3, GK:MSI Radeon 3850 512MB,HDD: WD 640GB WD6401AALS , DVD:Samsung SH-S223F, zdroj:Enermax MODU82+ II EMD525AWT II, skrinka:Thermaltake Armor MX VH8000BWS, OS:win7 Ultimate 64bit, monitor: Dell U2311H,
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mluvil jsem o Turbu, ne o SSD.. Ale až poté, co jsem si přečetl všechny příspěvky znovu, tak mi došlo, že vlastně nemluvíš o SB vs. X6.. jestli tedy chceš AMD za každou cenu, tak bych klidně vzal X6, ale za předpokladu, že budeš taktovat.. Jestli ne, tak X4, protože zatím na všechno stačí av základu má vyšší frekvenci -> pro hry lepší...
Jinak samozřejmě X2 255 Turbo nemá.. Akorát když ho osadíš do některých Asus desek, tak můžeš Turbo nasimulovat pomocí programu.. Ale Turbo stejně vždycky vypínám a radši přetaktuji ručně..
Jinak samozřejmě X2 255 Turbo nemá.. Akorát když ho osadíš do některých Asus desek, tak můžeš Turbo nasimulovat pomocí programu.. Ale Turbo stejně vždycky vypínám a radši přetaktuji ručně..
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- msoky
- Začátečník

-
Prostě jsi ve svém předešlém příspěvku mlel jen samé kecy, které jsem ti myslím dost jasně vysvětlil na předešlé stránce, tak proč pořád tvrdit, že si měl pravdu.

jasne ty si ten najvecsi borec na svete,mozno nesom na 100% znalý, ale viem o tom viac ako dosť v PC obchode robim kazdy den zostavy tak to mam prakticky pod rukami ale dokazem si priznat chybu narozdiel od teba, ktoru som momentalne neurobil a nepotrebujem sa tu nad nejakych malych spradkov vyvyšovať ze "ja som najlepsi" takze prijmam tvoj nazor a to je vše pre mna ukoncena zalezitost
odporucam pozret si vyslednu tabulku
v hernej masine uzivatelovi nezalezi len na hrach minimalne 50% stravi na internete a v 2D reizime,kopirovanie a celkovo sviznost systemu...nehovoriac o tom ze AMD ma lepsi pomer cena/vykon takze za rovnaky vykon zaplatis u AMD menej a este k tomu mas kvalitnejsie ovladace(intel vseobecne robi ovladace na prd,pridu mi ako betaverzie)

jasne ty si ten najvecsi borec na svete,mozno nesom na 100% znalý, ale viem o tom viac ako dosť v PC obchode robim kazdy den zostavy tak to mam prakticky pod rukami ale dokazem si priznat chybu narozdiel od teba, ktoru som momentalne neurobil a nepotrebujem sa tu nad nejakych malych spradkov vyvyšovať ze "ja som najlepsi" takze prijmam tvoj nazor a to je vše pre mna ukoncena zalezitost
odporucam pozret si vyslednu tabulku

v hernej masine uzivatelovi nezalezi len na hrach minimalne 50% stravi na internete a v 2D reizime,kopirovanie a celkovo sviznost systemu...nehovoriac o tom ze AMD ma lepsi pomer cena/vykon takze za rovnaky vykon zaplatis u AMD menej a este k tomu mas kvalitnejsie ovladace(intel vseobecne robi ovladace na prd,pridu mi ako betaverzie)
Naposledy upravil(a) msoky dne ned 13. úno 2011, 01:26, celkem upraveno 1 x.
CPU: Phenom II X3 720, SB:Gigabyte MA790X-DS4, RAM: Corsair 4GB DDR2 1066Mhz CL5, Chladič:Scythe Katana 3, GK:MSI Radeon 3850 512MB,HDD: WD 640GB WD6401AALS , DVD:Samsung SH-S223F, zdroj:Enermax MODU82+ II EMD525AWT II, skrinka:Thermaltake Armor MX VH8000BWS, OS:win7 Ultimate 64bit, monitor: Dell U2311H,
- msoky
- Začátečník

-
no tak to si ma nepochopil spravne,turbo a SSD su dve rčozdielne veci nemozes miesat hrusky s jablkami, i ked SSD ma dost podiel na vyssom vykone najme ohladom systemu a aplikacii(v hrach tazko tam hraje prim procesor graficka a ram,jedine tak v nahravacich casoch) no s asus doskami nemam skusernosti,takze zas som o nieco mudrejsiMichael24 píše:Mluvil jsem o Turbu, ne o SSD.. Ale až poté, co jsem si přečetl všechny příspěvky znovu, tak mi došlo, že vlastně nemluvíš o SB vs. X6.. jestli tedy chceš AMD za každou cenu, tak bych klidně vzal X6, ale za předpokladu, že budeš taktovat.. Jestli ne, tak X4, protože zatím na všechno stačí av základu má vyšší frekvenci -> pro hry lepší...
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Promiň, ale čemu na tomhle nerozumíš? Protože občas poznat z tvého příspěvku o čem je řeč je celkem uměníMichael24 píše:Mluvil jsem o Turbu, ne o SSD.. Ale až poté, co jsem si přečetl všechny příspěvky znovu, tak mi došlo, že vlastně nemluvíš o SB vs. X6..
btw. myslím si, že konkrétně na straně 52 ti dObi hezky rozepsal, v čem se všem pleteš, doporučuji přečíst
//A samozřejmě v žádném případě si nemyslím, že jsem "největší borec na světě", nebo jak jsi to napsal, rozhodně nejsem neomylný...
- msoky
- Začátečník

-
tak to uz neni mojim problemom ze mi nerozumiesMichael24 píše:Promiň, ale čemu na tomhle nerozumíš? Protože občas poznat z tvého příspěvku o čem je řeč je celkem uměníMichael24 píše:Mluvil jsem o Turbu, ne o SSD.. Ale až poté, co jsem si přečetl všechny příspěvky znovu, tak mi došlo, že vlastně nemluvíš o SB vs. X6..Žil jsem v domění, že mluvíš o SB vs. X6 (viz jedna z předchozích stránek, kde jsi cpal X6 místo SB a tvrdil, že v kombinaci s SSD (lol?) "rozmázne" i SB) a ne X4 vs. X6.. A kdy jsem řekl, že Turbo je to samé, jako SSD?
![]()
btw. myslím si, že konkrétně na straně 52 ti dObi hezky rozepsal, v čem se všem pleteš, doporučuji přečístTvrdit, že HD6950 je o 15% výkonější, než GTX 560 je úsměvné, zvlášť když následně napíšeš, že rozdíl je tak 2% a že je ti to jasné z recenzí
//A samozřejmě v žádném případě si nemyslím, že jsem "největší borec na světě", nebo jak jsi to napsal, rozhodně nejsem neomylný...
- dObi
- Začátečník

To si odporujemsoky píše: ale dokazem si priznat chybu, ktoru som momentalne neurobil
Nepotřebuji se tady hádat, a přetahovat se o to, kdo má většího frantu. Nikde jsem netvrdil, že jsem borec, pouze jsem výstižně okomentoval ty tvé "lepší komponenty do sestavy", toť vše, obrázek si už s mého příspěvku o pár stran zpět udělej sám, kde si ty chyby udělal. Upřímně řečeno, Michaelovi se nedivím, jelikož bohužel už se v tvých příspěvcích také motám, a pomalu se začínám ztrácet.msoky píše: jasne ty si ten najvecsi borec na svete,mozno nesom na 100% znalý, ale viem o tom viac ako dosť v PC obchode robim kazdy den zostavy tak to mam prakticky pod rukami a nepotrebujem sa tu nad nejakych malych spradkov vyvyšovať ze "ja som najlepsi" takze prijmam tvoj nazor a to je vše pre mna ukoncena zalezitost
Tudíž tyhle žabomyší války nikam nevedou, raději bychom toho měli nechat, a nebordelit zbytečně tohle téma, už jsem si řekli dost.
- msoky
- Začátečník

-
tak si to precitaj este raz a este raz...az pokym tu vetu nepochopišdObi píše:To si odporujemsoky píše: ale dokazem si priznat chybu, ktoru som momentalne neurobil
Nepotřebuji se tady hádat, a přetahovat se o to, kdo má většího frantu. Nikde jsem netvrdil, že jsem borec, pouze jsem výstižně okomentoval ty tvé "lepší komponenty do sestavy", toť vše, obrázek si už s mého příspěvku o pár stran zpět udělej sám, kde si ty chyby udělal. Upřímně řečeno, Michaelovi se nedivím, jelikož bohužel už se v tvých příspěvcích také motám, a pomalu se začínám ztrácet.msoky píše: jasne ty si ten najvecsi borec na svete,mozno nesom na 100% znalý, ale viem o tom viac ako dosť v PC obchode robim kazdy den zostavy tak to mam prakticky pod rukami a nepotrebujem sa tu nad nejakych malych spradkov vyvyšovať ze "ja som najlepsi" takze prijmam tvoj nazor a to je vše pre mna ukoncena zalezitost
Tudíž tyhle žabomyší války nikam nevedou, raději bychom toho měli nechat, a nebordelit zbytečně tohle téma, už jsem si řekli dost.
radsej by som privital aby si tu napisal svoju referencnu (preferovanu)zostavu a vymenili by sme si nazory preco to a to je lepsie,odkazy na recenzie a podobne,mohli by sme z toho obaja vytazit, to iste aj z mojej strany
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Prosim na hadky pouzijte soukrome zpravy.
To co tady predvadite neni k tematu
To co tady predvadite neni k tematu
- hotel007
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
prosím o kritiku, poloherní sestava do 10 000,--
AMD:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... CM010Y3A01
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WV010PSY01
a jeden Intel:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5X010WAA01
šlo by někde ještě ušetřit? Která se vám líbí nejvíc? Děkuji za rady
AMD:
a jeden Intel:
Pentium Dual Core E2200@ 3.0Ghz | MSI P35 Platinum | Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1066MHz | Sapphire HD4770 512MB | WD 320GB + 80GB | I-TEC 530W | Windows 7 64 bit
Notebook: ACER ASPIRE TIMELINE 5820TG | Core i5 | HD5650 | 8GB RAM | 640GB HDD | 6 cell battery
Notebook: ACER ASPIRE TIMELINE 5820TG | Core i5 | HD5650 | 8GB RAM | 640GB HDD | 6 cell battery
- msoky
- Začátečník

-
moj nazor je,čo sa tyka prvej zostavy je velmi dobra na tu cenu,akurat by som vymenil zakladnu dosku (s MSI nemam dobre skusenosti, pouzivam gigabyte a maximalna spokojnost) a ešte by som priplatil cca 40kč na rychlejsie ramky,vykonovy rozdiel nieje velky,ale za 40kč sa urcite oplatihotel007 píše:Zdravím,
AMD:
a jeden Intel:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... W70113MU01
pripadne ešte možno ak by si chcel isť do 10 700 Kč,tak jednoznačne Phenom II X4 840
ešte priložim screen z testu procesorov prečo si myslim že intel je v tomto pripade slabsi a drahsi...pretoze core i3 540 je vykonovo slabsie oproti Phenom II X4 840 a v rovnakej cene 10 800 Kč

ked si všimneš Phenom II X4 635 2,9Ghz a poraža i3 530 s 2,93(mimochodom iba dvojjadro s hyperthreadingom),core i3 540 ma 3,06 a Phenom II X4 ma frekvenciu 3,2 Ghz(dedukovanim som prisiel na to ze je vykonnejsi Phenom)
- shelby_nr
- Čestný člen

-
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell