Taktování AMD Athlon 64 X2 4200+ socket AM2
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Taktování AMD Athlon 64 X2 4200+ socket AM2
Jaký máš BIOS na desce?
F7I ?
Viz karta Mainboard v CPU-Z.
Nikdo nesliboval, že procesor bude úžasný,
tak neházej do žita a tvoř s tím, co máš.
F7I ?
Viz karta Mainboard v CPU-Z.
Nikdo nesliboval, že procesor bude úžasný,
tak neházej do žita a tvoř s tím, co máš.
- pitrs 35
- Nováček

-
Tak to bych taky rád věděl,neee.. Vidím tu akorát AWARD verze F2, je to možný?Jinak jsem v BIOSU přehodil ten COMMAND RATE na 2T ,takže už to ukazuje i v MEMORY 2T. A to CL-na-5.tak to mám jak si psal 5-4-4-12.
- Lokomotiva
- Začátečník

F2 je ale hodně stařičký BIOS.
Dej tam radši ten F7I, obsahuje i aktualizaci AGESA kódu procesoru.
Mohlo by to zlepšit práci s pamětmi a vůbec přispět k lepší stabilitě.
Jestli chceš, stáhni si z webu Gigabyte utilitu @BIOS a naflashuj si ho v prostředí Windows:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... 34#utility
Dej tam radši ten F7I, obsahuje i aktualizaci AGESA kódu procesoru.
Mohlo by to zlepšit práci s pamětmi a vůbec přispět k lepší stabilitě.
Jestli chceš, stáhni si z webu Gigabyte utilitu @BIOS a naflashuj si ho v prostředí Windows:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... 34#utility
- pitrs 35
- Nováček

-
To asi nezvládnu
Stahnu ho, to jo ,ale nenaflashuju.
- Lokomotiva
- Začátečník

Zvládneš to hravě.
Nainstaluješ @BIOS, restartuješ PC, pak spustíš @BIOS, kvikneš na Update BIOS from GIGABYTE Server a po kontrole, že ti nabízí BIOS pro tvoji desku se budeš jen dál řídit pokyny té utility.
Nainstaluješ @BIOS, restartuješ PC, pak spustíš @BIOS, kvikneš na Update BIOS from GIGABYTE Server a po kontrole, že ti nabízí BIOS pro tvoji desku se budeš jen dál řídit pokyny té utility.
- pitrs 35
- Nováček

-
To zkusím no ,jinak si zejtra píšem z jinýho compu 
- pitrs 35
- Nováček

-
Tak doufám že jsem stáh ten dobrej F7l,verze pro evropu
Ale v BIOSU nemůžu najít UPDATE BIOS atd.Už na to asi nevidim .Říkal sem že to se mnou nebude jednoduchý.Tak asi zítra.
- pitrs 35
- Nováček

-
Tak UPDATE už jsem našel ,aaaale dává mi to možnost jenom z diskety A. Takže je blbě stáhlej nebo nainstalovanej.Zejtra to zkusím ještě jednou.
- Lokomotiva
- Začátečník

Stahovat ten BIOS nebylo nutné, stačilo stáhnout tu utilitu, která se jmenuje @BIOS.
Tys to v tom mém odkazu nenašel?
Downloads - nastavit v Download type Utilities, pak vybrat operační systém (ale můžeš tam nechat All).
No a tady je ke stažení @BIOS verze B11.0112.1.
Stáhneš, nainstaluješ, pak restartuješ PC - no jak ti to píšu nahoře.
Pokud už máš stažený BIOS, můžeš ho naflashovat taky v prostředí Windows a taky s pomocí @BIOS, jen si vybereš Update BIOS from File a zadáš cestu k tomu BIOSu - kam sis ho uložil.
Tys to v tom mém odkazu nenašel?
Downloads - nastavit v Download type Utilities, pak vybrat operační systém (ale můžeš tam nechat All).
No a tady je ke stažení @BIOS verze B11.0112.1.
Stáhneš, nainstaluješ, pak restartuješ PC - no jak ti to píšu nahoře.
Pokud už máš stažený BIOS, můžeš ho naflashovat taky v prostředí Windows a taky s pomocí @BIOS, jen si vybereš Update BIOS from File a zadáš cestu k tomu BIOSu - kam sis ho uložil.
- pitrs 35
- Nováček

-
Tak v BIOSU, Update BIOS from nenajdu,ale pomocí F8-Flasch,mi naskočí Update BIOS from ,ale DRIVE ,ne FILE ,takže mi tam zase nejde zadat ta cesta.Ten BIOS ten mi dává.To je se mnou asi síla 
- Lokomotiva
- Začátečník

Já vidím, že nechceš flashovat BIOS v prostředí Windows s použitím @BIOS, ale přímo v BIOSu.
Dobře, jak chceš.
Pak je pohodlné to dělat při použití flashovací utility Q-Flash, která je součástí BIOSu a do které se dostaneš přes F8, když jsi vlezl na hlavní stranu BIOSu.
K tomu je třeba stáhnout z webu Gigabyte ten BIOS, rozzipovat ho a umístit třeba na flashku (naformátovanou FAT32 - nebo FAT16, FAT12 pochopitelně).
Mohl bys ho umístit taky na pevný disk, ale ten by musel být připojený k diskovému řadiči jižního můstku, ne k přídavnému řadiči, disk by nesměl být v režimu AHCI nebo RAID a zase by musel být naformátovaný FAT32/FAT16/FAT12 - to je ale v dnešní době rarita. Většinou se používá souborový systém NTFS a když ho tam dáš, tak ho Q-Flash neuvidí. To je asi jak jsi na tom teď ty.
No a když BIOS budeš mít na flashce, tak si ji vybereš v Q-Flashi jako jeden drive a můžeš flashovat.
Dobře, jak chceš.
Pak je pohodlné to dělat při použití flashovací utility Q-Flash, která je součástí BIOSu a do které se dostaneš přes F8, když jsi vlezl na hlavní stranu BIOSu.
K tomu je třeba stáhnout z webu Gigabyte ten BIOS, rozzipovat ho a umístit třeba na flashku (naformátovanou FAT32 - nebo FAT16, FAT12 pochopitelně).
Mohl bys ho umístit taky na pevný disk, ale ten by musel být připojený k diskovému řadiči jižního můstku, ne k přídavnému řadiči, disk by nesměl být v režimu AHCI nebo RAID a zase by musel být naformátovaný FAT32/FAT16/FAT12 - to je ale v dnešní době rarita. Většinou se používá souborový systém NTFS a když ho tam dáš, tak ho Q-Flash neuvidí. To je asi jak jsi na tom teď ty.
No a když BIOS budeš mít na flashce, tak si ji vybereš v Q-Flashi jako jeden drive a můžeš flashovat.
- pitrs 35
- Nováček

-
To néé, že nechci.To neumim tak ani tak.Já myslel ,že je to jednodužší z BIOSU , ale koukám že asi ne.No a jak to naflashovat v prostředí Windows,to bude jednodužší?
- Lokomotiva
- Začátečník

Jestli máš flashku naformátovanou FAT32 (tak ji obvykle naformátovanou koupíš), tak na ni klidně ten rozzipovaný stažený BIOS dej, pokračuj a naflashuj z BIOSu s pomocí Q-Flashe.
To je poněkud bezpečnější, zase je třeba aby sis do bezvědomí ověřil, že ten stažený BIOS je pro tvoji desku.
Jak v prostředí Windows?
Vždyť už jsem ti to 2x napsala.
Stáhl sis z webu Gigabyte utilitu @BIOS?
@BIOS je malý prográmek, který slouží k tomu, aby sis mohl naflashovat na desku nový BIOS v prostředí Windows.
Zkontroluje jakou máš desku a nabídne ti pro ni správný BIOS - v tom je to bez rizika.
Pokud ovšem nemáš stabilní operační systém a máš s PC nějaké potíže, je to riskantnější než přes Q-Flash.
Když si ten nabídnutý BIOS vybereš, tak ti ho stáhne a naflashuje.
To je poněkud bezpečnější, zase je třeba aby sis do bezvědomí ověřil, že ten stažený BIOS je pro tvoji desku.
Jak v prostředí Windows?
Vždyť už jsem ti to 2x napsala.
Stáhl sis z webu Gigabyte utilitu @BIOS?
@BIOS je malý prográmek, který slouží k tomu, aby sis mohl naflashovat na desku nový BIOS v prostředí Windows.
Zkontroluje jakou máš desku a nabídne ti pro ni správný BIOS - v tom je to bez rizika.
Pokud ovšem nemáš stabilní operační systém a máš s PC nějaké potíže, je to riskantnější než přes Q-Flash.
Když si ten nabídnutý BIOS vybereš, tak ti ho stáhne a naflashuje.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Být tebou, tak si raději zvolím update z BIOSu přes Q-Flash, je to jednoduché a relativně bezpečné.. Ne že by flash z Win nefungoval, to ne.. Ale je to větší risk, i když máš stabilní OS.. 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- pitrs 35
- Nováček

-
No vidíš,kdyby si mi to 2 krát nenapsala, tak jsem ani nevěděl, že si žena
Tu utilitu toho @BIOSU mám,tak to zkusím.
- Lokomotiva
- Začátečník

Že jsem holka by snad nemuselo vadit.
Doma jsem přetaktovala - tedy kromě mikrovlnky - snad už všechno, tak možná nějak slušně dopadne i tvůj procesor.
No a držím palce na to flashování.
Nespěchej, pokud něčemu nebudeš úplně rozumět, tak to nech být a radši se zase zeptej.
Doma jsem přetaktovala - tedy kromě mikrovlnky - snad už všechno, tak možná nějak slušně dopadne i tvůj procesor.
No a držím palce na to flashování.
Nespěchej, pokud něčemu nebudeš úplně rozumět, tak to nech být a radši se zase zeptej.
- pitrs 35
- Nováček

-
Táák, asi jsem to dokázal
V CPU-Z mi to ukazuje verzi F7i,tak je to tam.Tak, že dík,za trpělivost.Asi pudu večer slavit,tu novou verzi F7i.
- Lokomotiva
- Začátečník

Gratuluji, jsi šikovný.
Co ti CPU-Z ukazuje na kartě Memory? Dual?
Jak jsi měl paměti původně rozmístěné v paměťových slotech desky?
Co ti CPU-Z ukazuje na kartě Memory? Dual?
Jak jsi měl paměti původně rozmístěné v paměťových slotech desky?
- pitrs 35
- Nováček

-
Že jsi holka vůbec nevadí,naopak(si třída),takže se o procesor nebojím.NO sám bych to nezvlád.Jo to CPU-z,ukazuje stále SINGLE a Command Rate zas 1T. Paměti : 3-4 od procesoru.Jinak v 7h mizím ,jdeme pít na verzi F7i.Kdybys to neměla tak daleko,měla bys u mě DRINK 
- Lokomotiva
- Začátečník

To jsme si zatím moc nepomohli.
Já si totiž myslím, že CPU-Z nelže a že paměťový řadič procesoru s těmi pamětmi není úplný kamarád.
Už mě nic nenapadá, jedině prohodit mezi sebou ty paměti v paměťových slotech a vypnout integrovanou grafiku v BIOSu - pokud nepoužíváš dva monitory.
Určitě je tam něco jako povolit a taky povolit, pokud není grafika v PCI-E slotu.
Tak ta druhá možnost by byla fajn.
No a pak zase nastavit násobič frekvence HT na 4x, paměti 5-4-4-12/2T a zkusit se dostat v taktování dál.
Snad to půjde s tímhle BIOSem líp.
Já si totiž myslím, že CPU-Z nelže a že paměťový řadič procesoru s těmi pamětmi není úplný kamarád.
Už mě nic nenapadá, jedině prohodit mezi sebou ty paměti v paměťových slotech a vypnout integrovanou grafiku v BIOSu - pokud nepoužíváš dva monitory.
Určitě je tam něco jako povolit a taky povolit, pokud není grafika v PCI-E slotu.
Tak ta druhá možnost by byla fajn.
No a pak zase nastavit násobič frekvence HT na 4x, paměti 5-4-4-12/2T a zkusit se dostat v taktování dál.
Snad to půjde s tímhle BIOSem líp.