Záložní zdroj pro 2 PC
- tafkoun
- Nováček

-
Záložní zdroj pro 2 PC
Zdravím,
dostal jsem za "úkol" sehnat záložní zdroj pro 2 počítače. Jedná se o kancelářské pc, tomu by snad měla odpovídat i spotřeba.
Jedná se o 2 sestavy Hal 3000 (zdroj: 350W,Typ procesoru: AMD Athlon II DualCore X2 250(2,31GHz), 2 GB ram, grafika integrovana)
a Hal 3000 (zdroj neznám, procesor Intel Celeron 2,66GHz, 512 MB ram, grafika integrovaná)
Chci sehnat záložní zdroj, který utáhne zmíněné dvě sestava(včetně monitoru) na řekněme 5 min, aby se dalo vše rozdělané uložit a počítač v klidu vypnout.
Zvládne to tento kousek : APC Back UPS ES 700 ?
Případně jaký jiný.
Dík za odpověď. Tafkoun
dostal jsem za "úkol" sehnat záložní zdroj pro 2 počítače. Jedná se o kancelářské pc, tomu by snad měla odpovídat i spotřeba.
Jedná se o 2 sestavy Hal 3000 (zdroj: 350W,Typ procesoru: AMD Athlon II DualCore X2 250(2,31GHz), 2 GB ram, grafika integrovana)
a Hal 3000 (zdroj neznám, procesor Intel Celeron 2,66GHz, 512 MB ram, grafika integrovaná)
Chci sehnat záložní zdroj, který utáhne zmíněné dvě sestava(včetně monitoru) na řekněme 5 min, aby se dalo vše rozdělané uložit a počítač v klidu vypnout.
Zvládne to tento kousek : APC Back UPS ES 700 ?
Případně jaký jiný.
Dík za odpověď. Tafkoun
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Záložní zdroj pro 2 PC
Měl by, tenhle záložní zdroj mám na výrazně žravějším počítači a i s monitorem ho utáhne.
Udávají zátěž až 405W, což by v případě použití LCD mělo být se dvěma počítači v pohodě.
Udávají zátěž až 405W, což by v případě použití LCD mělo být se dvěma počítači v pohodě.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Butch
- Středně pokročilý

Mozna tak v klidu, ale ne v zatezi kdyz pojedou oba compy.
Takhle, compy asi jo, ale ne i s monitory. Jenze k cemu pak to je kdyz nevidim co delam
Rozhodne bych vsechno co potrebujes dal na jednoho psa, pustil treba prime a zmeril odber merakem do zasuvky:
http://www.fkt.cz/cz/clanky/zajimave-vy ... ergie.aspx
Nez Ups poridis.
Podobnou UPS mam asi 4 roky a v pohode. Mel jsem predtim Cyberfort 500 VA a ten mel tusim max kolem 325W a kdyz jsem tu hodnotu presvihl, tak ne ze by to preplo na elektriku, ale UPS se polozila a comp se natvrdo vypl. Maximalni hodnotu je tedy treba +/- dodrzet, protoze jinak riskujes ze ti to vypne vsechno co je na UPS pripojene a to by bylo pak kontraproduktivni.
Takhle, compy asi jo, ale ne i s monitory. Jenze k cemu pak to je kdyz nevidim co delam
Rozhodne bych vsechno co potrebujes dal na jednoho psa, pustil treba prime a zmeril odber merakem do zasuvky:
http://www.fkt.cz/cz/clanky/zajimave-vy ... ergie.aspx
Nez Ups poridis.
Podobnou UPS mam asi 4 roky a v pohode. Mel jsem predtim Cyberfort 500 VA a ten mel tusim max kolem 325W a kdyz jsem tu hodnotu presvihl, tak ne ze by to preplo na elektriku, ale UPS se polozila a comp se natvrdo vypl. Maximalni hodnotu je tedy treba +/- dodrzet, protoze jinak riskujes ze ti to vypne vsechno co je na UPS pripojene a to by bylo pak kontraproduktivni.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- tafkoun
- Nováček

-
Děkuji za odpověď,
největší zátěž, kterou to pocítí je Aspi či Firefox. 95% jede jen prohlížeč či Word. Nic na výkon náročnějšího tam není.
Zkusím někde splašit ten měřák a uvidíme k jakým hodnotám se dopracujeme
největší zátěž, kterou to pocítí je Aspi či Firefox. 95% jede jen prohlížeč či Word. Nic na výkon náročnějšího tam není.
Zkusím někde splašit ten měřák a uvidíme k jakým hodnotám se dopracujeme
- Butch
- Středně pokročilý

Pokud to bude jen na brouzdani veril bych ze to utahne, ale preci jen lepsi by bylo premerit.
Merak stoji cca 300-450Kc, ale upska nekolik tisic a je blbe napoprve koupit slabou.
Merak stoji cca 300-450Kc, ale upska nekolik tisic a je blbe napoprve koupit slabou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- tafkoun
- Nováček

-
Takže měření úspěšně spácháno.
1. PC 100/130W (klid/start systému)
2. PC 94 /130W (klid/start systému)
Tedy dohromady to máme něco okolo 200W. Což by tedy mělo stačit i s rezervou.
Zkoušel jsem připojit i laserovou tiskárnu, v klidu zvyšovala odběr cca o 10W, ale pokud se tisklo vyletělo to přes 400W. Takže laserovka se oželí.
1. PC 100/130W (klid/start systému)
2. PC 94 /130W (klid/start systému)
Tedy dohromady to máme něco okolo 200W. Což by tedy mělo stačit i s rezervou.
Zkoušel jsem připojit i laserovou tiskárnu, v klidu zvyšovala odběr cca o 10W, ale pokud se tisklo vyletělo to přes 400W. Takže laserovka se oželí.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
menic 12>230 s auto dobijenim a k tomu autobaterie (kline nekolik). vysledna kapacita obrovska a naklady oproti ekvivalentu mizive 
- ivanhw
- Začátečník

-
No, ale to bys musel trvale napajet PC z menice, protoze v pripade dropiku to asi nestihnes prepojit. A trvale dobijena auto aku asi nebude to prave orechove do mistnosti s lidma a elektronikou.
Ta APC Back UPS ES 700 stoji treba v CZC 2100,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71138
Ta APC Back UPS ES 700 stoji treba v CZC 2100,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71138
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
trosku se pletes. existuji na trhu nabijecky/menice ktere prepnou na bateriovy rezim do par ms coz staci. staci hledat (2kW stoji do 2-3 tisic, pak staci 1 ci vice autobaterii a mas vyhrano) 
- ivanhw
- Začátečník

-
No, jestli prepnou, tak ok. Ale pokud ta UPS stoji stejne, jako menic bez baterie...
Stale tvrdim, ze mit trvale v mistnosti dobijenou autobaterii neni ani rozumne, ani prilis bezpecne a ani moc zdrave.
Menice, ktere vidavam maji tak 150-300W, jsou celkem hloupe a stoji pres 1000,- . Ze by chytry menic na 2kW byl tak levny?
Dej odkaz, mohlo by to byt zajimave.
Stale tvrdim, ze mit trvale v mistnosti dobijenou autobaterii neni ani rozumne, ani prilis bezpecne a ani moc zdrave.
Menice, ktere vidavam maji tak 150-300W, jsou celkem hloupe a stoji pres 1000,- . Ze by chytry menic na 2kW byl tak levny?
Dej odkaz, mohlo by to byt zajimave.
- tafkoun
- Nováček

-
Mno, nakonec jsem zakoupil ten APC Back UPS ES 700. Preci jen to je do kancelare a ne do domu. Nevim jak by se tvarila sekretarka, kdyby mela vedle sebe hromadu autobaterii
Ale zbastlit si to na domaci pouziti pro nejakeho sikulu....proc ne 
Jakmile vyzkousim vydrz, tak to sem pisnu.
Jakmile vyzkousim vydrz, tak to sem pisnu.