HD 6850 a chlazení VRM
Moderátor: morke
- Lulus
- Začátečník

HD 6850 a chlazení VRM
Zdravím, pořídil jsem si Radeon HD 6800 od Sapphire a namontoval na něj Accelero S1. Kartu od Sapphire jsem zvolil převážně kvůli tomu, že má pěkně masivní chladič VRM. Jenže teto chladič bohužel kolidoval s Accelerem (je moc vysoký), takže jsem ho odmontoval. Původně jsem myslel, že zasunu žebra obou chladičů mezi sebe, ale jako na potvoru chladič VRM je přesně nad jednou heatpipe a s tím nic nenadělám. Chladič VRM by samozřejmě šel seříznout, ale chci si ho nechat v celku, kvůli případné reklamaci. Proto se chci zeptat, jestli na chlazení VRM stačí malé pasivy od Accelera, které jsem musel upravit, aby se vešly na místo (přikládám na obrázku). Proti původnímu chladiči jsou opravdu malé. Takže myslíte, že stačí na chlazení. Ještě podotýkám, že nijak nemůžu zjistit teplotu VRM. Program GPU-Z mi ukazuje pořád teplotu 26 stupňů a to je blbost. Předem děkuji
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: HD 6850 a chlazení VRM
melo by to stacit. zalezi cim to accelero budes ofukovat. jinak zkompletuj to a v burnu sahni na ty pasivky, kdyz na nich udrzis prst, je to v poho.
presun do spravne sekce...
presun do spravne sekce...
- Lulus
- Začátečník

Re: HD 6850 a chlazení VRM
Jo díky, už jsem to sestavil. Ale buhužel si na ty pasivy šáhnout nemůžu, jelikož je těsně nad nima pasiv od GPU. Ale grafiku jsem ve 3D podvoltoval pomocí MSI Afterburneru . Z 1,148V to šlo dokonce až na 0,95 (testováno 30 min v Unigine Heaven 2.1) , což je 2D napětí pro jádro, takže paráda. Teplota GPU je při pasivním chlazení maximálně 63 stupňů. Ale pro jistotu dám nad ty chladiče VRM Noctuu.