Sapphire HD 6870 post error

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sapphire HD 6870 post error

Příspěvek od Eandril »

Zdravím,

tak jsem se po letech rozhodl pro upgrade a pořídíl HD 6870 od Sapphire, nicméně mám s ní řekněme poměrně velké nepříjemnosti.

Po nasazeni bloku a zapojení do PC grafika nepřejde přes post, beep code hlási problém s grafikou a já nevím co je zle. Grafiku jsem testoval i v jiném pc a tam bez problému naběhla. Takže buď zdroj anebo motherboard. Základní deska je Gigabyte Ga-X38-DS4 (starší HD 3870 v ní běží bez problému) a zdroj je Tagan BZ-700 (700 W přičemž mi dva roky tahal crossfire dvou HD 3870). V pc kde naběhla je 620 Corsair. Je tedy možné že je deska nějak nekompatibilní anebo se opravdu z nějakého důvodu který mi uniká jedná o zdroj?

Předem díky za pomoc.
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Sapphire HD 6870 post error

Příspěvek od Krteq »

Před osazením vodním blokem karta najela?

Zkus updatnout BIOS základní desky, tohle byl častý problém v kombinaci se sériemi karet HD 4xxx/5xxx a něco mi říká, že tohle bude ten samý případ.
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

To je právě trochu problém,

jsem jí netestoval se stock chladičem ale hned nasadil blok, nicméně jak říkám, is blokem v jiném pc kde je asus commando normálně postla, takže zkusím ten update biosu a pak se uvidí. Každopádně díky
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Tak flash biosu nepomohl :-( porad se ji nechce, zkusim si jeste pohrat s nastavenim frekvence PCI-e, je mozny ze mi na ni diky pretaktu visi vyssi frekvence nez zakladni a grafice se to nelibi...jinak me fakt uz nic nenapada.
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Tak vyreseno, k memu prekvapeni se opravdu jednalo o zdroj, se Seasonicem 660W bezi uplne v klidu.
Je mozny ze by se po letech pouzivani snizila ucinnost kvalitniho zdroje jako je Tagan tak moc ze by ji proste neutahl? Kdyz dve HD3870 bezely uplne ok? Se ptam spis uz jen tak ze zajmu, protoze tohle jsem vazne necekal.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“