Náhrada GK s audio čipem za GTX260

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Náhrada GK s audio čipem za GTX260

Příspěvek od Kynio »

Zdravím. Momentálně mám GTX260ku a přes redukci na HDMI ji připojuju k TV a sleduju mkv HD filmy. Zvuk je vedenej optikou, ale chtěl bych občas použít i DTS master a DD trueHD. Hlavně chci obraz klonovat a nepřepínat v ovladačích z monitoru na TV (monitor mám 1680x1050 a tv fullHD - budu kupovat i fullHD monitor).K tomu potřebuju grafiku s audio čipem. Bohužel už nějakou dobu nesleduju dění okolo HW, tak nevím jakou grafiku vybrat. Nejsem si jistej, který grafiky od nvidie mají v sobě audio čip, jen u radeonu vím, že ho mají v podstatě všechny dnes prodávající se karty. Potřeboval bych nějakou výkonem zhruba na stejné úrovni, jako je moje současná GTX260, nejlíp o něco výkonější, ale s co nejnižší hlučností! Hry moc nehraju, ale Bad Compeny 2 a crysis 2 si neodpustím :) Všem předem děkuju za návrhy
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Náhrada GK s audio čipem za GTX260

Příspěvek od DOC_ZENITH »

GTX260 ti taky pošle Audio přes HDMI, jen potřebuješ zapojit ten SPDIF konektro na SPDIF na desce. Pokud chceš upgrade tak audio čip maj dnes všechny grafiky. Je to jedno. vzhledem k sestavě v podpisu nemá smysl moc investovat. Geforce GTX460 1GB (ne Gainward) má dobrej poměr cena/výkon, nebo Radeon 6850 a u obouch počítam s OC. Lepší karty by byly tou Core2 limitovaný už moc. A obě dvě tyhle karty nebudou proti GTX260 (kor jestli jí máš oclou, maj velkej potenciál) moc velkej boost. Max tak 1/3. Ta sestava je taková hezky vyrovnaná, upgrade VGA na ňákej top high end jí spíš rozhodí. A vyhodit peníze upgradem z GTX260 na něco ne o tolik lepšího se mi nejeví jako dobrá investice, zkus to vyřešit tim spdif, kabel i obrázkovej postup by měl bejt v krabici od grafiky.
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada GK s audio čipem za GTX260

Příspěvek od Kynio »

Přes spdif kabel z desky do grafiky nejde DTS MSTR a DD true HD. Pouze DTS do 1,5Mbitu. Proto jsem chtěl spíš upgradovat grafiku. Teď si mi ale vnikl myšlenku, že vlastně trueHD a DTSmstr nevyužiju, protože mkv hd filmy mají stejně jen klasiku DTS.
Zajímalo by mě, jestli je nějakej soft co dokáže klonovat obraz, ale přitom mít na na obou zařízeních ruzný rozlišení...To je asi blbost, že?
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“