2 různé ati grafické karty v 1 PC

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Milar
Nováček
Nováček

2 různé ati grafické karty v 1 PC

Příspěvek od Milar »

Dobrý den,
mám sestavu: ASUS M2A-MX; 2GB RAM; AMD Athlon X2 BE 2350 2Ghz (45W); ATI Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2; Harddisk 250GB; vypalovačka DVD; zdroj 350W, Win7

Chtěl bych ke stávající kartě ATI Radeon HD 2600 PRO koupit další grafickou kartu do PCI slotu PowerColor Ati HD4350 512MB DDR2 ( http://www.lan-shop.cz/powercolor-ap435 ... 4350-91731 ).
Zajímalo by mě, zda budou karty v pc fungovat bez problémů - nebudou se hádat ovladače, atd. Je to kvůli více monitorům zároveň.

Děkuji za odpověď
Naposledy upravil(a) Milar dne sob 26. úno 2011, 10:26, celkem upraveno 1 x.
KotOr
Začátečník
Začátečník

Re: 2 ati grafické karty v 1 PC

Příspěvek od KotOr »

Tak za 1. deska pokud je to správně má pouze 1 PCI-E x16 slot tudíš bys tam 2GK nenacpal.
za 2. dvě různé karty spolu do CF nenacpeš.
za 3. Bylo by lepší nashromáždit víc peněz a provést Větší upgrade
Milar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milar »

1. vim o tom - proto je druha karta do PCI slotu a ne PCI-E x 16... takze nacpat se tam daj....
2. nechci CrossFire - vim o tom, ze na to musí být 2 identický karty, ale chci jen možnost pro další připojení monitorů...
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

v tom případě se omlouvám ale v tomto neporadím páč já v kompu nikdy neviděl 2 různý karty. a mimochodem ta 4350 má PCIEx16 v.2.0, ne PCI. a určo ta tvoje 2600pro je taky PCIEx16 takže by se tam dát nedala.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Já si už ani nepamatuju, kdy jsem naposled viděl grafiku do klasického PCI slotu.. Naposled nějakou limitovanou edici 7600GS, nebo co to bylo?
A HD4350 nebude určitě do klasickýho PCI slotu, ale jak už napsal KotOr do PCIe - Pozor!

Pokud si budeš chtít pořídit dvě grafiky do PC, tak si musíš pořídít desku, která podporuje MULTIGPU - tzn. podpora dvou a více grafických karet.. A pokud buděš chtít mít Crossfire (dvě grafiky od Ati), budeš si muset pořídit dvě stejné karty.. Pokud máš HD2600pro, tak k ní do páru tu samou..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

kotor,xnovic: Grafika z odkazu je vazne do PCI, kdyztak si to lze overit na strankach Powercoloru.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

Fakt že jo je to PCI to se jen tak nevidí. ale bylo by určo lepší z bazáču koupit lepší základku a GK nějakou 5xxx serii s dp portem a hned možeš mět 3 monitory
Milar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milar »

Ta grafická karta řady 5xxx od ati mě taky napadla, ale tam vznikají nové problémy - koupit k tomu aktivní redukci displayport a základní deska by měla podporovat PCI-e x16 2.1.... S pc jsem spokojený,jen resim vyše zmíněný problém...

jen mě zajímalo, kdybych koupil výše zmíněnou kartu HD 4350 do PCI, kvůli dalšími výstupu pro monitor, jestli by se mi nehádaly ovladače v počítači - byly by zapojené 2 karty od ati...

Bohužel na google nic neni asi s tim moc zkušeností lidi nemají...
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

co ja vim tak 2 ruzny GK v kompu bejt nemuzou protoze by to ovladace nechapali.
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

dve ATI alebo dve nVidie mozu byt v pohode. pretoze ovladac bude len jeden. a s Win7 mozu byt aj nVidia aj ATI naraz.
Milar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milar »

nou píše:dve ATI alebo dve nVidie mozu byt v pohode. pretoze ovladac bude len jeden. a s Win7 mozu byt aj nVidia aj ATI naraz.
Máš s tím reálnou zkušenost??? Jedná se o různé druhy karet ati (HD 2600PRO a HD 4350)... nejedná o dvě stejné - to by potom ovladač stačil určitě jenom jeden...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: 2 různé ati grafické karty v 1 PC

Příspěvek od Lokomotiva »

K jedné nevýkonné grafice kupovat druhou nevýkonnou grafiku je nesmysl.
Stávající GK prodej a kup 5570 s pamětmi GDDR5.
Na peníze na tom budeš stejně a grafickým výkonem líp.
http://www.alza.cz/sapphire-hd-5570-d180046.htm
Kolik monitorů hodláš provozovat?
Víc než 3?
Mimochodem, kde na ně chceš vzít peníze?
Monitory nejsou zdarma k mání...
Milar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milar »

Na 3 monitory - ty už jsou doma připravený...
Otázky - karta je do PCI-E x16 2.0 - nevim, jestli takový rohraní 2.0 nebo 2.1 podoporuje základní deska... a neměla by mít výstup na displayport, aby karta byla funkční na 3 monitory - tahle karta má HDMI, DVI a VGA, i když tam uvádějí ATIEyefinity...Jak jsem psal musela by se koupit aktivní redukce displayport...

O výkon mi moc nejde - hrát hry na tom nebudu, potřebuju mít plochu windows na 3 monitorech.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Tak pro 3 monitory je to vhodná karta.
Rozhraní PCI-E x16 2.1 jsem u žádné desky ještě neviděla (max.2.0).
U GK vídám 2.1 běžně.
Zpětná kompatibilita až k 1.0 by měla být zaručena.
EDIT: Pokud ale bude na každém monitoru jiné rozlišení - což lze - budeš grafický výkon karty potřebovat taky.
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

myslim, ze user KotOr by mohol prestat pisat do dredov ked nevie odpoved a ani sa k nej neblizi

ta PCI Ati HD4350 bude stacit
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Milar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milar »

Ok, ještě to promyslim - jestli koupit samotnou grafiku řady HD 5xxx nebo druhou do pci slotu...

Děkuji všem za odpovědi.
Jirkaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirkaj »

Asi to už není aktuální, ale v prráci provozuju PC s ATI Radeon 9500 (AGP, 2x výstup) a nVidia Gforce MX 440 (PCI, 1x) tedy 3 monitory. Funguje to pod XP bez problémů (je to kancelářské PC).
Problém je u W7, ty údajně dvě různé GK nepodporují a taky to pod nima nejede. Buď jedna nebo druhá karta :(
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To víš že podporují, jen Vista měla omezení že neměla možnost spustit 2 grafické drivery, ale když karty dovedly používat stejnej driver tak jich mohlo bejt více. U tebe je problém že MX440 je win7 nepodporovaná kompletně, nejstarší grafika s ofiko podporou win7 je Geforce FX, vlastně ani ta ne, ale jde tam použít driver na vistu32.

Co se starších Geforce týče ( Riva TNT - GF4TI ), podařilo se mi je rozchodit také, plně funkční ve win7, ale musí se použít driver 72.30 Longhorn beta. Nicméně vzhledem k tomu že je to longhorn beta, tak nemusí plně umět WDDM 1.1, tudiž zase ten NT6.0 problém s více grafickými drivery může vyplout na povrch.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“