SSD Intel – 3 generace

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SSD Intel – 3 generace

Příspěvek od _marduk_ »

-HoNY- píše:Nechci rýpat, ale konkurenční magazín zaspal dobu. O Intel SSD 510 Series jsme psali, kdy o jeho existenci ani netušili :wink:

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... ata-6-gb-s
to mi nejak uslo :D
len dufam, ze cena za 120gb pri 25nm bude tak 200€ max
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
Don Carlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Don Carlos »

Tak mi včera umřel x25-m 80GB :( Starý rok a půl. Prostě po zapnutí počítače ho nevidí ani BIOS. Naštěstí v záruce. Ale o to nejde. Chtěl jsem hlavně napsat, že jsem díky tomu náhodou u ATCompu dnes objevil 510 series 120GB skladem. I když cena nic moc...
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Já bych ocenil test přídavného řadiče do pcie, který pobere výkon nového intelu s jeho sata 600. Mám totiž starší desku s P35, takže jenom sata 300, ale výkon bych chtěl maximální...

Co jsem se totiž díval na ocz vertex se sandforce řady 2000, tak tam byli obrovské rozdíly mezi deskama s X58 a P67, přitom oba sata 600. Pro zájemce http://www.legitreviews.com/article/1547/4/
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

to by me zajimalo proc je tam takovy rozdil a jako ze ten rozdil je dost kruty az to vypada skoro na 1.5x boost na stejnem disku to je nejake divne.:}bych je i podezrival ze tam neco na x58 zajebali.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

hm na guru3d je podobný test marvell vs intel a výsledky rovnaké, zdá sa že marvell je podobné "delo" ako niektoré radiče jmicron :x
tam bola doska od msi marshall
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

To jako myslíte vážně, ze ten disk vydrží maximálně 3 roky a pak jde do háje ?
To si mam za 5000 koupit něco co za 3 roky vyhodím, Pokud teda neodejde dřív v záruce a nedají mi nový?
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

a jaka je myslis zivotnost normalniho HDD? nevydel bych to s zivotnosti tak tragicky.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
kafe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kafe »

no HDD vydrží v pohodě 5-10 let..ale ikdyby ne, tak data z něj jdou lépe vypreparovat než z mrtvých ssd
a pořád jsou o dost levnější tak případná ztráta ´´tolik´´ nebolí
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Hlavní vada Marvellu (např. tolik vychvalovaný C300) je ta, že neumí statický wear leveling - umí pouze dynamický. Což ti ale nikdo oficiálně v EN mluvících zemích nepotvrdí.
dexterav píše:hm na guru3d je podobný test marvell vs intel a výsledky rovnaké, zdá sa že marvell je podobné "delo" ako niektoré radiče jmicron :x
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

kafe píše:no HDD vydrží v pohodě 5-10 let..ale ikdyby ne, tak data z něj jdou lépe vypreparovat než z mrtvých ssd
a pořád jsou o dost levnější tak případná ztráta ´´tolik´´ nebolí
Porad si pletes na co je SSD.
na nem ma bejt hlavne system a programy a ty v pripade zniceni SSD preinstalujes. Na ulozeni hotove prace jsou porad super plotnove HDD.

navic zivotnost plotnoveho HDD 10let je spise sci-fi. i po 5ti letech jich velka spousta odchazi,nebo je velmi nespolehliva.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
kafe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kafe »

no to máš sice pravdu to uznávám..my co se v pc vyznáme tak víme co máme dělat..ale zkusme si představit že příde babička nebo jinej neznalec do obchodu a prodavač jí tam bude vyprávět o ssd a jeho funkcích a i o jeho problémech a ceně....to si ssd pak nikdo nemůže koupit z té sorty lidí

edit..no tlachám tu trošku off..smaž to prosimtě at to tu neděláme bordel..
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

No na druhou stranu má Igoreso pravdu, ze na SSD se nainstaluje Win, Nějaké ty aplikace, data, videa , MP3, Foto a další věci jsou na HDD. No sem zvědavej kdy se objeví na trhu ten Intel 510 Series. Sem na to docela zvědavej, hlavně na tu cenu :D, zrovna skládám zbrusu novej PC tak už bych tam chtěl dát SSD ale pořád se nějak nemůžu rozhodnou. Pořád to kazí nějaké negativní recenze a výsledky testů, a až po několika denním zkoumaní a pročítání všeho co Google najde, si konečně myslím ze jsem našel to co jsem hledal (Vertex2) bum, a informace o 25nm to celé spálila a ja vesele hledám dál :D tak teď vkládám naďeji do 510 od intelu :D Tak už na to prosím nepište žádné negativní články, já už si chci nejáký SSD koupit :D
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Intel 510series už je ve spoustě ceníků s dostupností týden, takže by tady začátkem března určitě měl být,ale ty ceny jsou pořád vysoko...
Jinak co se týče životnosti SSD, tak bych to taky neviděl tak hrozný. Na druhou stranu z té životnosti člověk může udělat výhodu, třeba si připlatit pár stovek za prodloužení záruky a SSD disk využívat naplno - nešetřit jeho "život" (tzv. nechat zaplej swap, body obnovení...) no a doufat, že odejde ještě v záruční době. Za ty 2-3 roky co by teoreticky mohl odejít ti jej vymění za větší, výkonnější (ve stejné cenové hladině). Ale samozřejmě to takhle v životě bohužel nechodí a když si to člověk "naplánuje",tak by odešel pár dnů po zkončení prodloužené záruky.
Hold je to koneckonců už dnes spotřební zboží a co to znamená ve světě PC vyměnit disk jednou za 3 roky v porovnání např. s rychlostí vývoje grafických karet...
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

Mám si teda počkat na tu 510 nebo vzít Vertex 2 na 34nm ? Je to docela velká částka peněz ale na druhou stranu máš pravdu, s tím že je v záruce. Jak se tohle vlastně posuzuje při reklamaci? Jak moc to musí být opotřebované aby to uznaly ? Moc se mi to nezdá protože tímto systémem co popisuješ, bych ten disk mohl měnit každý půlrok. Stačí když dám všechna doporučená nastavení přesně opačně než se tady všude popisuje aby to vydrželo co nejdéle, a do 6 měsíců je po něm.

Jak je to teda s tím opotřebením disku, jaké kritéria se berou v potaz pro uznání záruky a na co se naopak záruka nevstahuje ?
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

-HoNY- píše:Hlavní vada Marvellu (např. tolik vychvalovaný C300) je ta, že neumí statický wear leveling - umí pouze dynamický. Což ti ale nikdo oficiálně v EN mluvících zemích nepotvrdí.
dexterav píše:hm na guru3d je podobný test marvell vs intel a výsledky rovnaké, zdá sa že marvell je podobné "delo" ako niektoré radiče jmicron :x
ja som písal o prídavnom radiči na doske :)
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

dexterav píše:ja som písal o prídavnom radiči na doske :)
Aha, každopádně dnešní SATA 6 Gb/s je spíše marketing (lidi kupují sekvenční čtení a zápis, který ale nevyužijí). Iops je většinou poloviční oproti nativnímu SATA 3 Gb/s.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

nejde tak ani o samotný výkon ako výkon marvell vs intel na tom sata3
myslím že menej o 20% je teda dosť mizéria
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

recenze 510 na anandtechu
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

Pěkný, víte někdo jak je to teda stou zárukou ? Dost by mě to zajímalo a myslím že nejsem sám :)
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Mě teda překvapilo/zklamalo že intel použil Marvel řadič a ne svůj vlastní.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“