Jaký filtr před chladič ze před PC skříně ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaký filtr před chladič ze před PC skříně ?

Příspěvek od ppromi »

Zdarec, potřeboval bych poradit, co dát před ventilátor, aby to co nejlépe filtrovalo prach a co nejméně brzdilo průtoku vzduhu. tak, ab mis Nexusu 37CFM zbylo alespoň těch 30 ... Díky všem předem za rady a hezké Vánoční svátky :)
Naposledy upravil(a) ppromi dne ned 27. pro 2009, 20:43, celkem upraveno 1 x.
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký filtr přd chladič ?

Příspěvek od smrtka.smety »

Me se posvedcil ten ridsi moolitan. Cool Master case tim maji vypolstrovanou celou masku, a funguje to velmi dobre.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

silonka
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Tak silonce moc nevěřím ... a zepředu PC by to vypadlo asik horzně, ten molita mi připadá jakolepší nápad, jak byl tlustý a kde se dá koupit ? .. A jak mocbrzdí ty prachové filtry co jsou na NETU, např tento ? http://www.okcomputers.cz/primecooler-p ... m/d-68837/
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký filtr před chladič ze před PC skříně ?

Příspěvek od smrtka.smety »

Ten molitan kdyz vemu, tak ho profouknu pusou hrave. Fakt nevim, kde se da koupit, stavebniny? Nevim, fakt nevim.

Ja osobne bych tohle moc neresil, staci jednou za pul roku vycisti komplet PC a je to ok.
Dobry je vysokotlaky komproseor - staci profouknout a prach je fuc.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ppromi píše:Tak silonce moc nevěřím ... a zepředu PC by to vypadlo asik horzně, ten molita mi připadá jakolepší nápad, jak byl tlustý a kde se dá koupit ? .. A jak mocbrzdí ty prachové filtry co jsou na NETU, např tento ? http://www.okcomputers.cz/primecooler-p ... m/d-68837/
tak verit nemusis, molitan ti muze taky pripadat jako lepsi napad, ale ja je pouzivym uz 3,5 roku a nemuzu si je vynachvalit.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

A skoušel jsi, jaký je rozdíl s něma a bez nich, kolik to brzdí průtoku vzduchu ? A jak často je peřeš, měníš či co s něma děláš ..?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tak pred nimi jsem samozrejme nemel pred ventilatory nic... odpor a i schopnost zachytavani prachu se snadno reguluje natazenim silonky. odpor maji minimalni. rozhodne mensi, nez jakykoliv jiny filtr. kdyz je cistim, tak jenom vysaju nanos prachu na nich, jednou za cas je proste proplachnes pod vodou, hned jsou suche. a nebo je proste vymenis...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nj, ae rekl bych ze normalne koupeny filtry diky tomu ze maji vetsi diry jsou lepsi. silonka je hned ucpana a drobne castecky tak jako tak propusti taky... :roll: (a navic to vypada hnusne...nemam rad silonky :lol: )
Saphire
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Saphire »

Já po úspěšném prohrabání domácích krámů a znárodnění bloku molitanu vyřízl plát asi 90x170x2mm a nalepil to před mřížku pro sací fany. Výsledek: téměř nulové snížení výkonu, asi 4% zvýšení teplot. Po 2 týdnech téměř nulový nárůst prachu v case.
Můžu jenom doporučit!
MB: Fujistu-Siemens D1961 CPU: Intel P4HT 521 2.8Ghz GPU: ATI Radeon 9600 Atlantis 128MB RAM: 2x1GB DDR400 ADATA PREMIER HDD: 2x 40GB Samsung SP0411c, 250GB WD Caviar D2500AAJB-00J3A0 OS: Windows XP/Linux Mndriva 2010.2
Airsoft archivements: Bloody BB, Amphibious operations, Calm under fire, Sugar rush, Dance, F**ker Dance!, Speedy Gonzales, 1 of 300
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nj, ale molitan se pekne blbe cisti :)
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

Kde se dá koupit takový blok molitanu ?
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Odporúčam http://www.alphacool.cz/produkt/AC_Ryan ... rg1=010316 ...samozrejme záleží kde bude použitý.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

tohle bude brzdit průtok vzduchu míň jak molitan http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85388
R3sidento
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3sidento »

Mám v plánu trošku utěsnit spodek bedny, ventilátory tam nemám, ale díry ano tak tam chci nějak elegantně nacpat molitan. Nebo víte o lepším způsobu jak zadělat nepotřebné díry v case ?
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“