UPC výpadek každou hodinu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
cherlus
Nováček
Nováček

UPC výpadek každou hodinu

Příspěvek od cherlus »

Zdravím mám pár měsíců UPC 50 MBit (Brno, Židenice) a přesně každou hodinu mě to vypadne asi tak a 3-5 minut, připojuju se bezdrátově, router sem zkoušel restartovat a nic, ty výpadky sou tak přesné že se podle toho dají skoro seřizovat hodinky, není to nic náhodného... Taky po tom co mně to naskočí tak se hned rozjede torrent, ale na web se dostanu až třeba za 10 minut, kdežto ostatní co jsou na ntb se tam dostanou hned, ntb mám nový a všechno aktualizované, takže nevim proč mě to nechce pustit na web a dělá mně to jen na této síti, když se připojím jinde tak bez problémů (síťový adaptér Broadcom)... takže prosím jestli někdo ví, proč to každou hodinu přesně padá? nebo proč mě trvá 10 minut potom co to zase naskočí dostat se na web, ať dá vědět. Dík
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: UPC výpadek každou hodinu

Příspěvek od Flegy »

ze by jim vypadavalo dns? jinak UPC mam taky a uz me s tema vypadkama taky pekne kaka. sice sem ze severnich cech ale koukam ze to je jejich firemni sport. kolikrat i 5x denne to spadne na nekolik minut az desitek minut...nejhorsi je ze na maily nereagujou a s nejakou blondatou luzou po telefonu se mi jednat nechce :(
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

tak prvni zkus vypnout torrenty, protoze pretizeni nejakeho tveho wifi routeru muze byt jeden z duvodu proc to pada. pak se zkus misto wifi pripojit k UPC modemu kabelem, protoze chyba v tve domaci wifi muze byt mozny problem cislo 2. teprv pak testuj jak ti funguje internet. jestli to bude delat porad dal, tak je na vinne opravdu upc. zaroven napis jaky mas router, o kterem pises ze ho pouzivas.

sam jsem pred mesicem resil podobny problem. upc jsem problemy nahlasil, nereagovalo na nic ani po 3. oznameni technickych problemu (net padal kazdy den na pul hodiny). takze jsem pristoupil k tomu ze jsem jim napsal stiznost s tim ze neodstranuji zavadu kterou jsem jim uz nekolikrat ohlasil a ze si proto narokuju slevu z ceny na kteoru mam narok do vyreseni problemu. 2 hodiny na to jsem mel telefonat kde se mi omluvili a druhy den rano jsem mel novy modem. od te doby jede net zase v poho ... na nejakou chvili :-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vidis, ja uz mam druhy modem a nic. skoda ze v miste meho bydliste je moznost akorat upc a nebo o2 a od druheho zmineneho nechci ani ň :oops:
cherlus
Nováček
Nováček

Příspěvek od cherlus »

No bohužel jinak než bezdrátově se nepřipojím, protože vysílač má dole majitel (sem na privátě) a já mu tam lozit nemožu připojovat si kábl do pc...
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Mám podobný problém s ADSL od O2. Vždy k večeru začne net vypadávat v intervalech 10-30 min. a trvá 1 min. a pak naskočí. Přestěhovali jsme se na vesnici, kde jsou 2 možnosti - O2 a nějaká místni ultrasuperkillerskymega rychlá wifi. Nebyl by problém , kdybych nehrál s přáteli hry. př. Hrajeme Warcraft III a já hostuju. Hrajeme... a minutový lag. Za tu dobu to všechny vykope. Když založí někdo jiný, tak to kopne pouze mě a všichni ostatní čekají 45 vteřin kvůli mému výpadku. Zpět do hry se připojit nelze. Další problém je při stahování, kdy se prostě vypne v půlce. To by taky nebyl zas takový problém, kdybych byl vždy u PC. Někdy se nepodaří ani znovu navázat spojení a soubor dotahat. Bohužel jediné, co na to můžu říct je, že mě to po půl roce neuvěřitelně S**E

:blee: Obrázek
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Rekli ti u O2 jak daleko jsi od ustredny? Me rikal typek co mi to zapojoval ze ja to mam dobre, kolem kilometru, ale pry kdyz to ma nekdo treba kolem peti kilometru, tak uz jsou dost problemy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to se nedivi, preci jen z ustreden porad vedou akorat humus vodice.
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Jo, jsem daleko od ústředny, ale pořád za to může neschopný O2 a jejich retardovaný sítě.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

cherlus píše:No bohužel jinak než bezdrátově se nepřipojím, protože vysílač má dole majitel (sem na privátě) a já mu tam lozit nemožu připojovat si kábl do pc...
tak to si myslim ze bude problem spis v tom tvem 'domacim' wifi, nez v upc. navic pred nekolik zdi to muze taky delat problemy. zkousel jsi to aspon s vypnutyma torentama?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Tomson.cz píše:Jo, jsem daleko od ústředny, ale pořád za to může neschopný O2 a jejich retardovaný sítě.
jo to muzou, nemaji ti to zapojovat (pokud jsi nejak nenalehal), kdyz pak nejsou schopni to poskytovat. tak si stezuj a pozaduj minimalne nizsi cenu, kdyz uz nejsou schopni to opravit. nic jineho ti nezbyde, "samo" se to asi zazrakem neopravi.
cherlus
Nováček
Nováček

Příspěvek od cherlus »

Jo zkoušel sem vypnout torrenty a bylo to lepší, ale stejně ještě pořád dlouho trvá než se dostanu na web po výpadku, icq mě de a stránky tak za 5 minut, mám vypínat i icq? Divné že při takové technice čekám několik minut než se dostanu na net.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

funguje ti v dobe vypadku ping na wifi router a kabelovy modem? pokud ne, je problem pravdepodobne v tvem domacim wifi routeru. pokud ano, je problem asi v netu. kazdopadne bez pristupu k routeru nebo modemu, ktery jsi rekl ze nemas, protoze ti nepatri, s tim delat nic nemuzes a budes si to muset vyresit se svym domacim ;-)

adresu routeru zjistis tak ze se podivas na stav sveho sitoveho pripojeni a najdes ji pod nazvem brana/gateway. pak zapni prikazovy radek a zadej "ping adresa brany".
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“