Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: E 8200

Příspěvek od SK1L4 »

Souhlas nebudu se tu uš sněkým hádat lock
;-) Děkuji za všechny vaše rady co mě píšete ;-)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

SK1L4 píše:To je samozřejmě blbost měnit I7 a pheonm...
Zrovna tak je blbost měnit E8200 za E6850 jen kvůli špatným teplotním čidlům, když jinak ten CPU funguje bez problémů :wink:

// Ano, radši toho necháme, když jsou ty Vánoce.. :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Michael24 píše:
SK1L4 píše:To je samozřejmě blbost měnit I7 a pheonm...
Zrovna tak je blbost měnit E8200 za E6850 jen kvůli špatným teplotním čidlům, když jinak ten CPU funguje bez problémů :wink:

// Ano, radši toho necháme, když jsou ty Vánoce.. :)
Furt si mě nepochopil každý procesor co dostanu pod ruku chci z něho něco vytřískat ale kdyš nevidím teploty tak nemohu taktovat přece
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Já se taky snažím vytřískat z každého CPU maximum, ale ty asi nečteš, co ti píšeme...
Michael24 píše:Dokud nebude chladič rozpálený, tak jsou teploty OK a můžeš taktovat...
Samozřejmě by to nebylo optimální v případě, že budeš každý den benchmarkovat a dělat validace na maximálním napětí co ten CPU snese apod... Ale v případě, že ten CPU chceš "normálně" přetaktovat pro dlouhodobý provoz, tak tě nemusí teplota zajímat zas až tolik... tam je důležité, aby se CPU nepřehříval a to jsi orientačně schopný poznat podle toho, jak je/není chladič rozpálený... :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Michael24 píše:Já se taky snažím vytřískat z každého CPU maximum, ale ty asi nečteš, co ti píšeme...
Michael24 píše:Dokud nebude chladič rozpálený, tak jsou teploty OK a můžeš taktovat...
Samozřejmě by to nebylo optimální v případě, že budeš každý den benchmarkovat a dělat validace na maximálním napětí co ten CPU snese apod... Ale v případě, že ten CPU chceš "normálně" přetaktovat pro dlouhodobý provoz, tak tě nemusí teplota zajímat zas až tolik... tam je důležité, aby se CPU nepřehříval a to jsi orientačně schopný poznat podle toho, jak je/není chladič rozpálený... :)
To jsem pochopil ale dostat ho třeba např z 2.7 na 3.6 to uš bez hejbajících teplot je co říci
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Opět asi nečteš pozorně, nebo to prostě nechceš pochopit. Já přece neříkám, že se teploty nehnou.. Já jen říkám, že dokud se chladič nerozpálí, tak jsou teploty CPU dobré... :wink:

Ale dál se tu nebudu dohadovat, když vidím, že to nemá absolutně žádný výsledek.. Natož o Vánocích... Hodně štěstí s taktováním, když už konečně vidíš teploty... Snad ti to vědomí pomůže se dostat výš :twisted:
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Sice se v procesorech vůbec nevyznám, ale to je takovej problém koupit nějákej FanControler s teplotníma čidlama a jedno čidlo hodit pod chladič (či někam vhodněji)? Jakmile se procesor nepřehřívá na 100°C tak na to víceméně kadí pes..
Wannabe dickface... :]
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

HentaiRush píše:Sice se v procesorech vůbec nevyznám, ale to je takovej problém koupit nějákej FanControler s teplotníma čidlama a jedno čidlo hodit pod chladič (či někam vhodněji)? Jakmile se procesor nepřehřívá na 100°C tak na to víceméně kadí pes..
Uaa to se dá něco takového koupit ?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

jaj chlape! A ty že děláš dlouho do PC? :shock:
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Michael24 píše:jaj chlape! A ty že děláš dlouho do PC? :shock:
slyšel sem o tom ale nevyděl
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

A v čem máš 8 let praxi v PC?
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

HentaiRush píše:A v čem máš 8 let praxi v PC?
Hlavně sem dál do grafik to je moje jinak procesory mě moc nezajímali protože i S amd sempron 3000+ a s 9800 dáš Crysis v rozlišení 1024x768 na max setings bez lagů :) ale o tom žádná vraťme se k tomu co jsi psal
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

SK1L4 píše:
HentaiRush píše:A v čem máš 8 let praxi v PC?
Hlavně sem dál do grafik to je moje jinak procesory mě moc nezajímali
Ale ne, neber to něják hanlivě.. Co přesně jsi dělal?
chamulaipos
Nováček
Nováček

Problém s taktováním C2D E8600

Příspěvek od chamulaipos »

Zdravím, hledám odbornou radu, mám
- procesor: CPUIntel Core 2 Duo E8600 3,33GHz BOX LGA775 + Arctic cooling freezer 7 pro
- základní desku: MB GIGABYTE G41M-ES2L Intel G41 2xPCI, 2xPCI Express x1, 1xPCI Express x16 ZDE
- paměť: DDR2 4096MB 800 DC KIT (2x2048) TRANSCEND ZDE
- zdroj: ZDROJ FSP500-60GLN (BLUESTORM II) (FORTRON) 500W ATX
- gk : Radeon HD5770 1GB
- hdd: 2x WDC WD6400AAKS-00A7B0

Verzi biosu mám aktualizovanou na nejnovější, přesto mám velký problém dostat se u CPU nad hranici 343 MHz, ZDE což je dle mého názoru ze základních 333 opravdu málo. Při zadání větší hodnoty jako 343 totiš dojde po uložení na obvyklý restart, ale hned po něm následuje restart další, který hodnoty přepíše na základní, i při vyšším napětí jak u DDR tak u CPU. A multiplier pamětí můžu mít buď 2.00B nebo na auto, ale problém se tím nemění.

Zde ještě screen cpu-z a speedfanu při maximálním dosaženém množství taktu ZDE

Ještě bych rád podotknul, že stejný problém nastával i při vyzkoušení taktování E6750 i jiných pamětí.
Máchal
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s taktováním C2D E8600

Příspěvek od Máchal »

Asi tě zklamu, ale co čekáš od základní desky do kanclu?
chamulaipos
Nováček
Nováček

Tak potom teda nevím, proč do biosu dávaj možnost změny frekvence, když se v kancelářském prostředí taktování zřejmě nevyužívá.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Jestli si chces rozumně zataktovat, tak ti doporučím, ať si koupíš nějakou desku s P45, X48.. Zbytek komponent je v pohodě, ale ta deska je fakt děs..
Pokud mrkneš do inzerce, tak seženeš dobrou od 1-1.5tis..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
chamulaipos
Nováček
Nováček

zkusil sem nastavit PCI-E na 101 a pohnul sem se u CPU na 346 ..
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

V kanceláři se taktování vážně nevyužívá :) . Tam potřebuješ spíše stabilitu(spolehlivost) než-li výkon. Problém je v tom že ten tvůj procesor běží na vysoké frekvenci sběrnice už v základu. Třeba takové Pentium Dual-Core E5200, které by k téhle desce hodilo spíš a běží v základu na 800 MHz, by si mohl i na téhle desce popohnat slušně. Jinak souhlas s Xnovic.
P.S. Gratuluji k posunu v max. taktu :shock: . Ale vážně kašli na to a sežeň si nějakou desku s čipsetem P45. To je jako by si chtěl ždímat suchej hadr.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Máchal píše:Asi tě zklamu, ale co čekáš od základní desky do kanclu?
Myslím, že kolega má naprostou pravdu.
Chtít taktovat na takovéhle pouťové desce je vážně kuriozita.
Pokud si chceš ověřit, co deska opravdu dokáže, nastav násobič procesoru na 6 a uvidíš kam se s FSB dostaneš.
To bude limit desky bez ohledu na to, co je v BIOSu napsáno, že jde nastavit.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“