Po nainstalování Win 7 nejsou vidět všechny HDD.
Moderátor: Loki5567
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Po nainstalování Win 7 nejsou vidět všechny HDD.
Normálně používám Windows XP a v PC mám 3x HDD:
WD: 2TB (2 oddíly)
WD: 1TB (pouze jeden oddíl - neboli žádný oddíl - proste celý disk)
Disky jsou tedy rozdeleny na oddíly a je jich celkem 5 (oddílů).
Po nainstalování XPéček, jsou všechny oddíly hned viditelné a plně funkční.
ALE!!!
Po nainstalování Windows 7 SP1 32bit jsou sice videt taky vsechny oddíly, ALE pouze oddíl ve kterém je OS Win 7 nainstalován, jde normálně otevřít a používat jej.
Když chci otevřít jakýkoli jiný oddíl z těch celkem 5ti, tak po poklikani naněj, čekam asi minutu a řekne mi to, že disk je udajne poskozený. A to samé mi to rekne u vsechj dalsich disků a oddílů.
Jinak mám druhý starý PC a jeste k tomu jen NB a tam ta 7mička šlape uplne normalně a vidí její 1disk se dvoumy oddíly uplně vpohodě. (jde tam ale o HDD, co ma jen 80GB a je rozdelen na 2 oddíly cca 56 a 16GB).
Proč mi to zde u toho desktopu s Win 7 nezobrazí moje HDD? Přitom HDD jsou plné funkčních dat - odskoušeno na jinem desktopu s XPéčkama)
Fakt je mi už z toho zle, jak to všechno nejde.
WD: 1TB (pouze jeden oddíl - neboli žádný oddíl - proste celý disk)
Disky jsou tedy rozdeleny na oddíly a je jich celkem 5 (oddílů).
Po nainstalování XPéček, jsou všechny oddíly hned viditelné a plně funkční.
ALE!!!
Po nainstalování Windows 7 SP1 32bit jsou sice videt taky vsechny oddíly, ALE pouze oddíl ve kterém je OS Win 7 nainstalován, jde normálně otevřít a používat jej.
Když chci otevřít jakýkoli jiný oddíl z těch celkem 5ti, tak po poklikani naněj, čekam asi minutu a řekne mi to, že disk je udajne poskozený. A to samé mi to rekne u vsechj dalsich disků a oddílů.
Jinak mám druhý starý PC a jeste k tomu jen NB a tam ta 7mička šlape uplne normalně a vidí její 1disk se dvoumy oddíly uplně vpohodě. (jde tam ale o HDD, co ma jen 80GB a je rozdelen na 2 oddíly cca 56 a 16GB).
Proč mi to zde u toho desktopu s Win 7 nezobrazí moje HDD? Přitom HDD jsou plné funkčních dat - odskoušeno na jinem desktopu s XPéčkama)
Fakt je mi už z toho zle, jak to všechno nejde.
- Shit
- Odborník PCT

Re: Po nainstalování Win 7 nejsou vidět všechny HDD.
Je možno postnout screan ze správce disků ve Win7?
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
No, tak to už fakt možno není.Shit píše:Je možno postnout screan ze správce disků ve Win7?
Před hodinou jsem to naformatoval a dočasně tam instaluji zase XPéčka.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stejne jenom nemel vlastnicka prava 
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdo jako? Já?LiveBomb píše:Stejne jenom nemel vlastnicka prava
Multilicencenční verze na 4 PC.
A nejsou tady řešena žádná vlastnická práva - ptoblém je zcela jiný.
Pokud někoho napadá nějaký důvod tohoto mého problému, tak pište.
Jinými komentáři Mi moc nepomužete...
- typek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
si to moc uspechal cece koukal ses treba ve spravci disku apod jestli sou pridane apod?robocop píše:Kdo jako? Já?LiveBomb píše:Stejne jenom nemel vlastnicka prava
Multilicencenční verze na 4 PC.
A nejsou tady řešena žádná vlastnická práva - ptoblém je zcela jiný.
Pokud někoho napadá nějaký důvod tohoto mého problému, tak pište.
Jinými komentáři Mi moc nepomužete...
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
typek:
Tak to jsem se vubec nikde nedíval.
Připadlo mi logické, že když je systém vidí tak by meli fungovat a samotný systém o nich ví (když už je sám zobrazí).
Proč na jednom PC je nasel a na jinem ne (že by na to mela vliv zakladni deska...).
No a pripadne kdybych je chtel ve Windows 7 nejak přidat, tak to udelam jako jak?
Připadlo mi logické, že když je systém vidí tak by meli fungovat a samotný systém o nich ví (když už je sám zobrazí).
Proč na jednom PC je nasel a na jinem ne (že by na to mela vliv zakladni deska...).
No a pripadne kdybych je chtel ve Windows 7 nejak přidat, tak to udelam jako jak?
- wallot
- Středně pokročilý

-
vlezes do disk manageru a tam uvidis disky a podle toho jak se tvari je zpristupnis systemu. dokud neuvidime screenshot z disk manageru tak ti tezko muzeme pomoci. (prave mysitko na tento pocitac, spravovat, a spravce disku ci jak se to na cz os jmenuje)

disky bud nemaji we W7 pismenka nebo je problem s vlastnictvim coz se samozrejme da vyresit, v nejhorsim pres diskpart. neco podobneho jsem mel pri prechodu z WXP na W7.

disky bud nemaji we W7 pismenka nebo je problem s vlastnictvim coz se samozrejme da vyresit, v nejhorsim pres diskpart. neco podobneho jsem mel pri prechodu z WXP na W7.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za Vasi radu, ted uz vim jak to udelat.wallot píše:vlezes do disk manageru a tam uvidis disky a podle toho jak se tvari je zpristupnis systemu. dokud neuvidime screenshot z disk manageru tak ti tezko muzeme pomoci. (prave mysitko na tento pocitac, spravovat, a spravce disku ci jak se to na cz os jmenuje)
Co myslíte tím problém s vlastnictvím? Tomu jsem nejak neporozumel.
- typek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no jen microsoft je sam o sobe stupidni skus to on je zobrazit muze jen nemusi byt přiřazene jednoducha zaležitostrobocop píše:typek: