CHtěl jsem si koupit C# Pro zelenáče ale bohužel ji už nemůžu nikde sehnat, neexistuje něco podobného?jan.svoboda píše:Můj post včetně doporučených knih: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p8088731
jak se naučit programovat
- krakenuss
- Začátečník

-
Re: jak se naučit programovat
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Sehnat jde, minimálně v elektronické podobě v pdf... Každopádně, jak tam píšu, já jsem se učil především z internetu, bez jakékoliv knížky, a teď po cca 2 letech umím C# na (podle mě) slušné úrovni. Nejvíce jsem se naučil na zmíněných stránkách projektysipvz.gytool.cz/ProjektySIPVZ/Default.aspx?uid=1, kde jsou základy Console Application, i pokročilejších Windows Forms / WPF.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Jestli na tom "pro zelenáče" trváš, můžu ti ho poslat. 
Ale je to celkem zastaralá kniha, určená pro .NET 1.x, který se dnes už vůbec nepoužívá, spousta věcí je tam už špatně (tehdá ještě nebyla implementovaná genericita nebo MessageBox...).
Ale je to celkem zastaralá kniha, určená pro .NET 1.x, který se dnes už vůbec nepoužívá, spousta věcí je tam už špatně (tehdá ještě nebyla implementovaná genericita nebo MessageBox...).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- krakenuss
- Začátečník

-
já jsem jednu Pro zelenáče stáhnul ale některé stráky jsou špatně naskenované, bud pul stranky chybi nebo jsou necitelne. Jestli mas lepsi verzi tak mi ji pls posli. A neexistuje nejaka podobna knizka ktera by byla uz novejsi?Maranov píše:Jestli na tom "pro zelenáče" trváš, můžu ti ho poslat.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Mno na první přednášce z C# přednášející hned řekl: "na knihu C# pro zelenáče zapomeňte-celá kniha je o tom, co tu budem brát první měsíc...a knihy typu C# krok za krokem jsou taky na nic - jsou psány ve stylu klikněte sem, pak klikněte na to...."
Koukal jsem na knihu přechod z C++ na C#, ta by možná mohla být dobrá...ale vážně doporučuji nejdřív javu-je na ní kniha od herouta, je celkem jednoduchá (někomu může dělat problém oop) a když se jí naučíš, tak máš cestu otevřenou-přechody z javy na další jazyky jsou jednoduché a základ je vždy stejný...dokonce i většina knih o C# počítá s tím, že už si v něčem programoval...
Koukal jsem na knihu přechod z C++ na C#, ta by možná mohla být dobrá...ale vážně doporučuji nejdřív javu-je na ní kniha od herouta, je celkem jednoduchá (někomu může dělat problém oop) a když se jí naučíš, tak máš cestu otevřenou-přechody z javy na další jazyky jsou jednoduché a základ je vždy stejný...dokonce i většina knih o C# počítá s tím, že už si v něčem programoval...
- krakenuss
- Začátečník

-
a mohl bys pls napsat přesný název té knihy s javou?Václav Sedlář píše:Mno na první přednášce z C# přednášející hned řekl: "na knihu C# pro zelenáče zapomeňte-celá kniha je o tom, co tu budem brát první měsíc...a knihy typu C# krok za krokem jsou taky na nic - jsou psány ve stylu klikněte sem, pak klikněte na to...."
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maranov
- Mírně pokročilý

Však je to "pro zelenáče". Jakožto člověku bez předchozích znalostí mi to přišlo plnotučné - tehdá.Václav Sedlář píše:Mno na první přednášce z C# přednášející hned řekl: "na knihu C# pro zelenáče zapomeňte-celá kniha je o tom, co tu budem brát první měsíc...
krakenuss: Myslel jsem fyzicky tu knihu, ale kašli na to, hodně se změnilo.
Co máš za dosavadní zkušenosti? Můžeš si pořídit něco plnohodnotného, ale to chce už trochu rozhled v terminologii:
http://www.grada.cz/c-v-kostce_2789/kniha/katalog/
Jinak Herout dělá fajn knížky, víceméně pro začátečníky.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)