Zdravím,
Mám takový problém. Koupil jsem si volant thrustmaster f430 FF a jsem dost zklamán. Docela dlouho jsem zkoušel všemožná herní nastavení ve hře TDU1 a ovládání mi přijde prostě nepřesný. Když jsem jezdil na šipkách, tak mě hrozně štvalo, že si nemůžu jet stabilně 150 km/h; že nemůžu zatočit plynule; že nemůžu jet za nějakým autem v závěsu a šlápnout na to až když přejede auto v druhém pruhu atd. Teď, po vyzkoušení volantu, mi přijdou šipky o hodně lepší i přes zmíněné nedostatky. Dám příklad: Jedu více jak 200 km/hod v tdu a snažím se mírně vyhnout autou a zase se zařadit do pruhu. Na šipkách to dám levou zadní, ale na volantu to prostě nejde tak dobře. Stačí i jízda rovně. Na šipkách jedu rovně, na volantu to furt někam malinko točí a to má hra nejspíše nativně centrování protože když ho zapnu na volantu, tak to dělá strašný věci.
Tohle asi nijak „spravit“ nepůjde, že?
Volant vs šipky - zkušenosti
Moderátor: L4mka
- RampaMeKvak
- Žlutá karta Bazar

-
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: Volant vs šipky - zkušenosti
Problém není ve volantu, ale ve hře. TDU i TDU 2 si s volanty prostě nerozumí to i po tom, co si to po hodině zkoušení jakž tak nastavíš (citlivost, deadzone atd.).
Zkus jinou hru, doporučil bych třeba NFS: Shift, které se na volantu jezdí jedna báseň (řízení je po nastavení +/- přesné a uvěřitelné).
Zkus jinou hru, doporučil bych třeba NFS: Shift, které se na volantu jezdí jedna báseň (řízení je po nastavení +/- přesné a uvěřitelné).
- Broxik
- Začátečník

navic tedka vyjde ke konci mesice i druhy dil. Myslim si ze shift je jeden z nejlepsich NFS ktere EA udelalo (krom 1cky a mozna porsche:}). Jenze tam si tak hezky nezajezdis po ostrove jako v tom TDU no jiny typ hry.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
- RampaMeKvak
- Žlutá karta Bazar

-
Přesně jak píše Broxik. Já chci hru, kde si můžu jezdit ve volné krajině, kam mě napadne a to v nějakým oldschool superfáru, který jsme měli jako kluci všichni na stěně. TDU to splňuje dokonale. Starý auta jako XJ220, f40, GTO, Countach atd. a ohromný prostor, kde si můžu jezdit jak chci. Volant jsem koupil vlastně jen pro tuhle hru, okruhový závody mě nebavěj. Ach jo...
- Jája
- Středně pokročilý

Musíš si prostě vyhrát s nastavením a na konec to bude ok. Já už žádné závody jinak než s volantem nejezdím, kromě TMN a pod. arkádovek.
Podíval sem se na svoje nastavení v TDU1 a mám sensitivity asi tak na 2/3 vpravo, steereing bars na 3/4, a linearity úplně vlevo.
Podíval sem se na svoje nastavení v TDU1 a mám sensitivity asi tak na 2/3 vpravo, steereing bars na 3/4, a linearity úplně vlevo.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650