Mám Radeon 6970 a rád bych změnil chlazení za méně hlučné a více účinné než jaké se nyní na kartě nachází (stock Sapphire). Narazil jsem ale na problém. Jediný a oficiálně i podporovaný chladič, který by se mi i líbil je Accelero XTREME Plus, ALE ten se mi nevejde do casu. 6970 je už sama o sobě dost dlouhá a s tímto chladičem ještě víc. Začal jsem tedy hledat...
Accelero TWIN TURBO Pro - můj favorit, ALE nikde jsem nanašel zmínku o tom, že by to někdo na 6970 s tímto chladičem zkoušel. Našel jsem jen na 6950, která není tak žhavá, jako 6970. Hlavně není oficiálně na 6970 podporovaný (ideálně jen na TDP150W karty). Je tu někdo, kdo tento chladič využívá?
Scythe Setsugen 2 - dlaší možnost, má i oficiální podporu, ALE má manuální řízení otáček, což se mi moc nelíbí. Rád bych řízení otáček v systému a ne přes potenciometr na zadní straně casu...
Gelid a Zalman obdoby - zavrhnul jsem... pokud máte jiný názor, prosím napište.
Rád bych si vyshlechl vaše názory a postřehy. Pokud tu je někdo, kdo má 6970 a neofic. chlazení, tak prosím napište jaké a co bylo potřeba k tomu, aby správně na této kartě fungovalo. Děkuji.