Nenabehne BIOS, system, proste nic

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Xander
Začátečník
Začátečník

Nenabehne BIOS, system, proste nic

Příspěvek od Xander »

Ahoj,

Vlastnim Sony Vaio NR11S/S. Mám ho již 3,5 roku a funguje naprosto bez problémů. Až na jednu maličkost, která se mi stala. Včera jsem normálně fungoval, jen s tím problémem, že když jsem psal, klávesnice jakoby lagovala. Když jsem psal, bralo to tak první písmeno ve slově a pak to zobrazovalo písmena jak chtělo.. Nějak sem neměl na to náladu to zjišťovat, ntb jsem tedy jen normálně vypl.

Dnes ráno jsem už nenastartoval. Nevím jestli to má něco společného se včerejškem, ale chtěl jsem to zmínit. Po zapnutí ntb mi nenabíhá splash screen od VAIO, tedy ani nenaběhne BIOS. HDD vůbec nechroupe, prostě se s tím ntb neděje vůbec nic. Tak dycky podržím tlačítko power, abych to vypl - páč na nic jinýho to nereaguje a ntb se vypne. Takto to zkouším asi 10x a ejha! Ntb nabootoval a pustil se mi systém.

Pro jistotu jsem ntb restartoval a zase to samý, vůbec nemužu naběhnout. Mám čerstvou isntalaci win7 a ještě k tomu dualboot winXP.

Říká vám něco tento popis problému? Ntb je čistě školní, mám toho tam nemálo důležitýho. Děkuji za každou pomoc, musim do nějak rozumě dát dohromady, páč se bliži započty :twisted:

Konfigurace(kdyby to pomohlo):
dualboot winXP win7
c2d 1,5 ghz
2gb ram
200gb hdd
x3100 vga
Gigabyte Aorus Z390 PRO WiFi, i9 i9900k, Silentium Fera3, Crucial 16Gb 3200Mhz kit, NVMe EVO970 500Gb, Radeon X470 8Gb(Vega soon), Corsair RM650x, BenQ EX2780Q 27" qHD, shitty case(R6 Define soon), shitty kbd, awesome g400s.. MacOS Catalina /hackintosh
djangi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Nenabehne BIOS, system, proste nic

Příspěvek od djangi »

asi tě moc nepotěším, ale osobně to vidím na zradu v MB... jinak ještě to zkus rozebrat, vyčistit (hlavně kontakty) a uvidíš, ale moc bych s tím nepočítal...
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nenabehne BIOS, system, proste nic

Příspěvek od -- DiL -- »

book se sekne v POST-u, tzn.nejake zarizeni nelze inicializovat. muzes zkusit odpojit vse nepotrebne (tzn.vse v miniPCIe a mPCIe, HDD, DVD mechanika apod.) a zkusit notebook zapnout. nejspis to ale nepomuze, protoze problem bude nekde na zakladni desce - bud v samotnem zarizeni nebo v radici a nebo v chipsetu popr.southbridge.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“