prechod k Nvidii

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: prechod k Nvidii

Příspěvek od Ache »

BiG_Father píše: nevidim duvod proc davat dalsi tisice za zdroj, kdyz mi ten muj jede v poho a nikdy jsem s nim nemel problemy..
Protože je to celkem křáp, a navíc už ho máš 5let! I já za 5 let mého špičkového Corsaira HX pošlu pryč (v tu dobu ale bude mít stále ještě 2 roky záruku:-) ) a něčím jiným novým ho nahradím. Protože zdroj je úplný základ, můžeš ušetřit na grafice, na procesoru, na paměti.... ale na zdroji se šetří až na posledním místě. Zdroj si sebou může do kytek vzít i zbytek kompu, a to fakt nepotěší.

Pokud chceš kvalitu a aby to vydrželo dlouho, vem kvalitní Seasonic: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75373
600W by mělo i do budoucna v pohodě stačit, a u tohohle zdroje si můžeš být jistý že těch 600W opravdu dá. Rozhodně provozovat Xilence 5 let, to je fakt zázrak (který by ale nákupem GTX570 mohl skončit...) :-)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Einstein určitě nejsem, ale Xilence dělá podprůměrný i větráky, natož zdroje.
Pro tebe v přijatelný cenový kategorii pripadají v úvahu tyhle 2 zdroje od Seasonic, Corsair:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... HP010YB801 Oba jsou dost dobrý a ani s jedním neuděláš chybu.

Hlavně nechci, aby ses kvůli některým commentům cítil ukřivděný, prostě je mimo zdravý rozum mít novou grafiku a 5 let starý zdroj, se kterým máš megaluck, že přežil. To je vše.
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

BiG_Father píše:nevidim duvod proc davat dalsi tisice za zdroj, kdyz mi ten muj jede v poho a nikdy jsem s nim nemel problemy..
To nemuzes vedet, treba zdroj zpusoboval co tu popisujes. Utracet 8 tisic za grafiku a k tomu soupnout shit zdroj za par stovek je prinejmensim podivny. Btw doporucuju se malinko zklidnit, s takovym pristupem se na tebe lidi vykaslou.
Jinak doporucuju treba Seasonic S12II-620 (nebo M verzi s odpojitelnou kabelazi), nebo Seasonic X-650.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: 9850X3D, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: 9070 XT Nitro+ |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD FX-57 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

BiG_Father píše:

abyste meli radost, ze neberu radu se zdrojem na lehkou vahu, jakej mi doporucujete ?

nevidim duvod proc davat dalsi tisice za zdroj, kdyz mi ten muj jede v poho a nikdy jsem s nim nemel problemy..
zdroj neres,mistni komunita trpi uchylkou na znackovy zdroje...dneska uz je vetsina zdroju dost kvalitnich na to,aby normalne nekolik let fungovali,firmy si nemuzou dovolit delat zdroje ktery by palily jeden komp za druhym,prisli by o zakazniky
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BiG_Father »

Ache : tak to me ten Xilence pred 5 lety stal o dost vic:) 1,8K neni zas tak moc.. cekal jsem neco ve stylu 4-5K.. na zdroje jsem dlouho nekoukal..

no vsak udrzel 3870X2 2 roky a skoro rok HD 5850 tak dalsi zazrak :O ja nevim no.. kdyz se mi to nikdy neposralo tak sem zdroj neresil.. vybuch 450W mi bylo vysvetleno, ze slabej zdroj..

Jeltik : zdroj jsem nebral moc na velkou vahu, jen jsem si vyhledaval silu zdroje a skutecnej vykon.. neprislo mi to zrovna u zdroje moc dulezity.. jelikoz mi jak jsem uz xkrat psal nic jeste nezabil :) (nebo o tom nevim - napr GPU) - proto jsem byl trochu pobourenej reakcema tady:)

Mrazak : no ten zdroj driv stal asi 2,3K a stejnej Seasonic nejaky 4, tak pro to :) je to 5 let.. ted uz je seasonic skoro za tu samou cenu..
no tak jasny no, jenze kdyz jste me tu pomalu poslali do pr.... za to co to mam za zdroj tak se pak nemuzete divit moji reakce :)

Alfajk : viz 2 radky vys:)

diky za doporuceni:)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Nikdo tě nikam neposílal, prostě už asi většina z nás má nějaký zkušenosti s HW a takových jako ty už tu byly mraky, problémy nebo požadavky se opakují, stejně tak se opakuje i HW.
BTW ten novej Corsair vypadá fakt dobře :-)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000014HP
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

jj vypada nice, akorat nevidim moc ty rozdily od toho Seasonicu 620 bronze, jen ve vzhledu:)

a ze se ptam tak blbe.. na oba pripojim bez problemu vse co jsem vyse psal.. ? disky jsem se spletl, pouzivam ted jen 2 sata, 1 mechanika, 2 coolery, dalsi 1 na procaku.. a karta, nejspis ta 570 nebo 480 ci trochu horsi, dle financi a vysledku reklamace..
ted nevim zda ten radeon byl 2x 6pin nebo kolik..ale jo vidim to tu.. 2x PCIe 6+2 piny takze i na pripadny crossfire/sli by to slo.. parada.. no zvazim zda corsair nebo seasonic..

pro jistotu jeste hazu znova desku : MB Asus P7P55D-E - Intel P55, DDR3, s.1156 ATX

btw mival jsem casto problemy v delce tech kabelu od zdroje, zej sem musel hw ruzne presouvat..bud to nevyslo o malej kousek nebo se tam ten konektor proste nevesel:)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Problémy bys mít neměl, ten Corsair má 14cm větrák a SS 12cm.
GTX480 bych nebral vůbec už kvůli skříni, musel bys vykuchat koš na HDD, aby se ti tam vešla :-)
Nehledě na to, že je nenažraná a topí jak prase.
Na jaký rozlišení vlstně hraješ?
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Jeltík píše: Na jaký rozlišení vlstně hraješ?
full HD

edit: no a co bys bral teda radsi, corsair nebo seasonic? corsair je hezkej na pohled no:) ale bude v bedne takze to je fuk

btw naproti karte nemam myslim nic, protoze se mi tam uz sotva 5850tka vesla myslim.. tak 2 cm rezerva.. tudiz 480tka je asi jak 5870 ze? to by se tedy neveslo?
ten case mam : CASE COOLERMASTER Elite 330,ATX,all in black,bez zdroje RC-3
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

5850 - 24cm, 5870 - 28cm, GTX480 - 27cm, GTX560 - 23cm.
Corsair je jen přebrandovaný Seasonic, vnitřek je stejný.
Bral bych to v kombinaci s GTX560 Ti, akorát se vlezeš do 8K :-)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

s 570 preci taky ne? jen 480 stoji lehce pres 8K
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jeltík píše:Corsair je jen přebrandovaný Seasonic, vnitřek je stejný.
To neplatí pro všechny zdroje, a pro dnešní novější série už vůbec. Dřívější série vyráběl Seasonic (HX, a některé TX a 450VX) a CWT (kvalita asi stejná - uvnitř taky japan kondíky), a dneska ty levnější série dělá ještě jeden výrobce a už to prý není taková kvalita (cpou tam i čajna kondíky).
Já bych vsadil na originál Seasonic.... nakonec, i já toho Corsaira musel reklamovat! (vypínal se při záteži) Ten můj taky není Seasonic, ale CWT. V testech ale dopadal velice dobře, zvládal v pohodě i 1KW zátež a to stále s účinností kolem 90% (na 230V).
Jak jsou kvalitní GS série nevím, ale Seasonic to uvnitř není.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Myslel jsem těch 8K i se zdrojem.
Ache: je to možný
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

taky to budu řešit a jelikož chci tiché chlazení, tak Ti sem píši můj návrh:

Grafická karta Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC, 1GB DDR5, PCIE, DVI, HDMI
GV-N560OC-1GI - 900/1800/4000
http://www.lan-shop.cz/gigabyte-gv-n560 ... ock-116713
cena s DPH:5 360,00 Kč

recenze (výhoda - má už osazeno pasivní chlazení VRM)
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... at?start=3

+ tiché chlazení
SCYTHE SCVSG-2000 Setsugen 2 VGA Cooler
http://www.lan-shop.cz/scythe-scvsg-2000-113070
cena s DPH: 1.192,50 Kč

ukázka že to jde i na 570 :
Scythe Setsugen 2 Noctua NF-S12B FLX Mod @ Geforce GTX570
http://www.hardwareoverclock.com/Scythe ... GTX570.htm

+ nějaký tichý chladič s větším tlakem - buď NF-P12-1300, ale je dost drahý nebo levnější
Akasa Apache AK-FN057 a zregulovat ho na cca 900rpm)
http://www.lan-shop.cz/akasa-ak-fn057-81649
cena s DPH:317,00 Kč

celkem cca 6.900.-Kč
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Než Scythe Setsugen, tak raději ThermalRighr Shaman a je tam i větrák : http://www.tomshardware.com/reviews/aft ... ,2797.html
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Ache : takze http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75373 ?

Jeltik : aha takhle.. to zni dobre, zvazim to:) stejne se to asi bude orientovat podle toho, zda mi vubec vrati penize..

-> nevite jak to v reklamacnim chodi? je to uz cca 5 let a dostal jsem 3. kartu, takze kdyz zadam o vraceni penez, tak kdyz to uznaji jestli mi vrati penize dle aktualni ceny posledniho reklamovanyho radeonu ci penize, ktere jsem tehdy dal? (druhou moznost pochybuju, 12K mi urcite nedaj:) ) .. ?

Pepa1 : diky za zajimavy tip. promyslim si to. ja jsem byl na ten hluk celkem zvyklej celou tu dobu, nevim jak na tom GF jsou v zatezi, zda stejne ci lepe.. takze vaham :) jak jsem psal vicekrat, kdyz mi vrati vice penez, tak urco pujdu do te 570tky.
osobne mam spatnou zkusenost s menenim chladice na takovychto kartach.. zkousel jsem tehdy na 1950XTX nejakeho zalmana,ktery mi doporucili a ten se v zatezi ani trochu nechytal..
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jo, tenhle... když koukam na příspěvky nahoře, tak tenhle zdroj tu zmínili snad všichní (+jiný alternativy), ale na tom že Seasonic je kvalita se shodne každý :-).
BiG_Father píše: ...ja jsem byl na ten hluk celkem zvyklej celou tu dobu, nevim jak na tom GF jsou v zatezi, zda stejne ci lepe.. takze vaham :) jak jsem psal vicekrat, kdyz mi vrati vice penez, tak urco pujdu do te 570tky...
Hlučnosti GTX570 se fakt bát nemusíš, a i kdyby si vzal jen slabší GTX560, tak tam je to ticho s jistotou. To bys musel leda narazit na nějaký hodně špatný kus.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

asi ten seasonic nakonec vemu no.. sakra ale nerad investuju zas :) to vite, student a prachy jsou furt potreba a rychle mizi:)

no jde mi hlavne o to, aby se v max zatezi uchladila a delala karta svoji praci:)

EDIT : a rozdil mezi

SEASONIC S12II-620W 80PLUS BRONZE RETAIL http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 93999.html

a

SEASONIC M12II-620W 80PLUS BRONZE CABEL MANAGEMENT RETAIL http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 03623.html

je to rozdil 180Kc.. nejspis jsem to konecne vycetl.. :

Cable management - Full Detachable Modular Cables - jde o odpojeni nevyuzitych kabelu? jak tohle presne funguje?

EDIT 2 : nasel jsem par fotek jak to vypada ale ne zrovna z ty strany, kam se ty kabely pripojuji, jen odpojene.. to je nejaka centralni snura na kterou se to da vsecko napojit ? nema to nejaky nevyhody? je to jen 180Kc, to bych i priplatil a nemusel bych mit tunu kabelu v bedne zbytecne..
Naposledy upravil(a) BiG_Father dne sob 5. bře 2011, 23:01, celkem upraveno 3 x.
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

verze M ma odpojitelne kabely, jinak jsou stejne.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: 9850X3D, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: 9070 XT Nitro+ |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD FX-57 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Stejně využiješ 90% kabelů, a plně modulární kabeláž je použitelná, když třeba chceš vyndat zdroj a nehceš se babrat s tunou kabelů na něm.
A je to dobrá investice, ještě bych tě chtěl nalanařit do lepší case :-)
Ale to je stejně drahý jako ten zdroj...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“