"nv4_mini.sys" chyba + další problémy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Time4ty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

"nv4_mini.sys" chyba + další problémy

Příspěvek od Time4ty »

Dobrý den,
potřeboval bych pomoc. Po spustění se mi po nabíhání WIN automaticky resetne PC. Když jsem vypnul automatický reset po naskytnutí chyby, objevila se mi "obrazovka smrti" s chybou DRIVERů, konkrétně se souborem nv4_mini.sys.
Zkoušel jsem opravit WINy přes bootovací CD (teď si kladu otázku, proč jsem to vůbec dělal, viz. níže). Po načtení jsem měl na výběr: instalace, konzole pro zotavení .. , ukončit. Já volil instalace (v konzoli neumim pracovat) a poté opravit systém. Zkopírovali se mi nějaké soubory a poté se vypsala obrazovka, že bude instalace pokračovat po restartu. Když se ale počítač restartoval, aby dodělal instalaci, opět se resetnul jako předtim. Bohužel, když spustim nouzový režim, tak mi vyskočí okno, že nelze dodělat instalaci v nouzovým režimu a po potvrzení se mi opět počítač restartuje.
Pročetl jsem pár článků i diskuzí, ale nic mi z toho nepomohla, jelikož nikdo neměl problém s nouzovým režimem. Chtěl bych to vyřešit jinak, než formátem celýho HDD. Mám na něm spoustu důležitých dat jak pro práci a školu, tak i osobních.
Předem děkuju každýmu za ochotu mi pomoct vyřešit tento problém.

p.s.: mám Windowsy XP, nVidia GeForce 7600GT .. více info poskytnu bude-ti to nutné
Time4ty
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: "nv4_mini.sys" chyba + další problémy

Příspěvek od Lokomotiva »

Nejjednodušší by bylo tenhle disk odpojit (datový nebo napájecí kabel), připojit jiný disk, nainstalovat na něj XP.
Pak připojit i tenhle disk a přetahat si z něj potřebná data.

Pokud by ta instalace neproběhla, zkusit použít jinou - půjčenou třeba - grafickou kartu.
Ta tvoje BSOD si totiž stěžuje na driver grafiky NVidia.
Což může být SW, ale třeba i HW problém.

Máš doma jiný disk?
Time4ty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Time4ty »

bohužel nemám .. ale myslím, že by asi nebyl problém nějaký sehnat během týdne.
Disk mám ale rozdělený na C: a D:, tak jestli by nešlo nainstalovat WINy na D:, přetahat data z C: na D: a C: zformátovat. Pak to samý udělat naopak. Vim, že to je zbytečně hrozně složitý, a proto se ptám, jestli není jiná možnost. Popř. zkusim sehnat nějakej disk.

Taky mě napadlo a nevim jestli to není blbost, nainstalovat WINy na flashku (mám 16GB), zálohovat potřebný věci např. na DVD a pak zformátovat HDD. Jestli by to tak šlo, jak na to nastavit flashku + další nastavení určitě musí být i v BIOSu.
Time4ty
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Jiných možností je - řečeno kulantně po obchodnicku - široký sortiment.
Já jsem hledala tu nejjednodušší.

Je jistě složitější si vyrobit XP-čka bootovatelná z flashky.
A trochu zbytečné, když existuje tolik live distribucí linuxu.

Pokud máš disk rozdělený na dva logické disky C:/ a D:/ (ovšem D:/ bývá u většiny PC označena DVD mechanika), kde máš vlastně data?
Pak ale asi také budeš chtít poštu, adresář, oblíbené položky a plochu.

Já zatím nevidím důvod jít na to jinak než s pomocí instalačního CD. Osobně bych s pomocí konzoly zkusila opravit spouštěcí oblast disku.
Ale ty konzolu pro zotavení nechceš.

Tak mě napadl ten jiný disk a to nejjednodušší v dané situaci - prostě na něj nainstaluješ XP a zbytek je dětská hra - jak jednoduché to je.

A konec konců - jak starý je disk? Třeba by se ti hodil disk nový, podstatně výkonnější, než ten současný:
http://www.alza.cz/samsung-spinpoint-f3 ... 136100.htm
Snad ho v nějakém e-shopu najdeš skladem.

Tak si ale vyber sám, jestli jednoduše, nebo jestli ti nevadí obtížněji.
Time4ty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Time4ty »

už jsem to udělal tak, že jsem si na D: nainstaloval nový WINy. Problém akorát je, že se nedostanu k souborům z těch starých WINů, napíše to, že byl přistup odepřen.
Time4ty
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ach jo.
Převzít práva jsi zkusil?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“